Vet hard

Vet hard (2005)

Reviews (11)

hetisjantje

Avatar

Zwakke overgewaarde B-film met B-acteurs door B-regisseur met klassiek slecht geluid, houterig acteerwerk en lulligheid kent geen tijd monologen. De middelmatigheid en gebrek aan x-factor spat er werkelijk vanaf. Zou een leuke schoolopdracht zijn geweest. Is niet vaak gebeurd dat ik in de bioscoop zat en halverwege naar huis wilde voor ik doodging van verveling. De film zuigt je niet mee, en wordt net zo tergend als het bekijken van de vakantiefoto's van je buren. 3/10

Sasskia

Avatar

Ik ben over het algemeen vrij anti-Nederlandse film, omdat hier altijd een film word gemaakt met de bedoeling er een Hollywoodproductie van te maken. Bijvoorbeeld De Grote Beurt aka Pimp My ride. (kromme vergelijking maar goed..)

Vet Hard is echter een film die ik zowaar grappig vond. Sommige grappen waren zo flauw dat ze de flauwheidsbarriere door gingen en in het land van humor terecht kwamen. En die dikzak is best grappig omdat ie af en toe zo lomp is.
Er zitten gelukkig geen ultragevestigde namen in zoals de eeuwige Rutger Hauer, want dat is meestal de killer van een Nederlandse film: casting die niet op z'n plek is.

Vet Hard: goedgekeurd. Leuk met vrienden op de bank en het is niet erg als je mam door het beeld loopt.

Marlous

Avatar

@ Jules

Famke Jansen:

# The Four Saints (2005) (in production)
# X-Men 3 (2006) (pre-production) .... Jean Grey

# Hide and Seek (2005) .... Katherine
# Family of the Year (2004)
# Eulogy (2004) .... Judy
# X2 (2003) .... Jean Grey
# I Spy (2002) .... Special Agent Rachel Wright
... aka I-Spy (USA: promotional title)
# Don't Say a Word (2001) .... Aggie Conrad
# Made (2001) .... Jessica
# X-Men (2000) .... Jean Grey
... aka X-Men 1.5 (USA: DVD title)
# Circus (2000) .... Lily
# Love & Sex (2000) .... Kate Welles

# House on Haunted Hill (1999) .... Evelyn Stockard-Price
# The Faculty (1998) .... Miss Elizabeth Burke
# The Adventures of Sebastian Cole (1998) .... Fiona
# Rounders (1998) .... Petra
# Celebrity (1998) .... Bonnie
# RPM (1998) .... Claudia Haggs
# Deep Rising (1998) .... Trillian St. James
# The Gingerbread Man (1998) .... Leeanne
# Snitch (1998) .... Katy
... aka Noose (Australia: DVD title) (USA: working title)
... aka Monument Ave. (USA: new title)
# City of Industry (1997) .... Rachel Montana
# Dead Girl (1996) .... Treasure
# In Search of James Bond with Jonathan Ross (1995) (TV) .... Xenia Onatopp
# GoldenEye (1995) .... Xenia Onatopp
# Lord of Illusions (1995) .... Dorothea Swann
... aka Clive Barker's Lord of Illusions
# Relentless IV: Ashes to Ashes (1994) .... Dr. Sara Lee Jaffee
# Model by Day (1994) (TV) .... Lady X
# Fathers & Sons (1992) .... Kyle Christian

Zitten toch wat aardige titels bij, vind je niet..

Olympus Moons

Avatar

Ik denk niet dat goede acteerprestaties typisch iets voor Hollywood zijn. Er zijn genoeg Europese en Asiatische landen waar wel goed geacteerd wordt. Denk maar aan Frankrijk, Italie, Duitsland, Japan.
In Nederlandse films lijken de acteerprestaties echter op de laatste plaats te worden gezet. Het is dan ook geen wonder dat over het algemeen we doodgegooid worden met soap acteurtjes, die gewend zijn om overdreven reacties na te bootsen.
Maar gelukkig zijn er ook Nederlandse acteurs die wel weten hoe het moet. Zoals: F. Jansen, J. Krabbe en R. Hauer. Maarja, die zijn ook niet dom en zijn voor het grote geld gegaan. Wel jammer.

Kees Camera

Avatar

Ik heb de premiere er van gezien. Vond het wel een komische film. Ben op zich niet zo'n Neder-film fan, al vond ik toendertijd the Johnsons wel super!

Het is echt een over-the-top-humor film met veel bombarie, geschreeuw, actie en vooral veel 'Godv'rdomme!!!!'!! Ook een simpel verhaal.

Ik heb zowaar nog een paar keer echt gelachen!

Die Jack Wouters vind ik wel een korrekte acteur! Bennieeeeeh!!!

Als je een paar uurtjes zin heb in dom vermaak, dan moet je deze zekers gaan kijken!

Olympus Moons

Avatar

Ik ben 'm toch wezen kijken. Het is een aardig filmpje, maar ook niet meer dan dat.
Eerlijk gezegd vind ik flodder persoonlijk leuker. Maar in Flodder wordt het verhaal beter uitgewerkt. Deze film is meer 'strict to the point'. Ik had er helaas een beetje een gevoel bij van dat ze de humor teveel proberen te forceren.
Maar al met al toch zeker een van de leukste Nederlandse films van de afgelopen jaren.

Zeurdoos

Avatar

Als Vet Hard! net zo word als Old Men, New Cars (de film waar Vet Hard de remake van is) dan kan het best wel een aardige film worden. In de trailer zaten dezelfde scenes als de oorspronkelijke Deense film dus ik vrees dat de mensen die die film hebben gezien in feite letterlijk dezelfde film te zien krijgen, maar dan in het Nederlands. Wel jammer dat ze er niet zelf een originele twist aan hebben gegeven...

Michaell

Avatar

Over het algemeen zijn Nederlandse films saai. Niet alle, maar veel wel. Zoals Volle Maan, Costa en al die ''Hollandse-Summer-Movies'', om ze zo maar te noemen; zijn bullshit (vind ik). Shouf Shouf Habibi leek mij toen ik de trailers op tv hebt gezien KEI grappig, maar nadat ik hem hem gezien bleken er maar een paar grappige stukjes in te zitten en de rest was een grote drama in een Marokkaanse familie. Dat was eigenlijk wel jammer, ik had er meer humor in verwacht. In de meeste trailers laten ze (bijna) alleen de grappigste stukjes zien. En dan denken de mensen: '''Jaaww dat is een grappige film, die moet ik zien'' terwijl er maar een paar grappige stukjes in zullen zitten.
Tot slot denk ik dat 'Vet Hard' in tegenstelling toch degelijk wel een goed-humoristische pulp film zal zijn.

''Ik ben niet dik'' :P :P

Ramonhal

Avatar

Ik snap niet dat mensen ''denken'' dat Vet Hard leuk gaat worden... Eerst proberen ze films te maken met zoveel mogelijk seks... wat niks voor het verhaal te betekenen heeft in de meeste nederlandse films... en nu proberen ze het maar met bloederige humor en aktie... werkelijk waar te triest voor woorden die nederlandse film-industrie, het enige product wat ik kan waarderen is Van God Los wat gewoon prima in elkaar zat...

MellonCollie

Avatar

Old Men in New Cars is een film van de bovenste categorie. Ik ben benieuwd wat ze er van gemaakt hebben. En onder het mom van beter goed gejat dan slecht bedacht heb ik er zeer zeker wel vrede mee dat van deze film een Nederlandse remake gemaakt is. Ik hoop alleen dat het origineel nog een beetje onder de aandacht gebracht wordt aangezien deze bij het grote publiek nagenoeg onbekend zal zijn. Er is overigens nog een film met dezelfde karakters, In China They Eat Dogs, ietsjes minder maar zeer zeker de moeite van het kijken waard!

Sjor

Avatar

Aan de trailer te zien is deze film een remake van Old Men in New cars, van de Deense regisseur Lasse Spang Olsen. Dat was een erg grappige film, maar wel raar dat we in Nederland een remake ervan doen.
'Vet Hard' zal ongetwijfeld net iets anders zijn en een paar nieuwe grappen bevatten. Maar het is wel incashen op de ideeën van een ander. Gelukkig spelen er wel leuke acteurs in, zoals jack Wouters en Cees Geel. Misschien is het de moeite van het kijken daardoor wel waard.