Olympus Has Fallen

Olympus Has Fallen (2013)

We are never stronger than when we are tested.

Reviews (7)

Olrik

Avatar

Olympus Has Fallen is typisch zo'n film die iedereen al vele malen heeft gezien en waar ik nou niet bepaald blij van werd toen ik hem zag.
Het verhaal is erg belabberd weten uit te werken en gaat op sommige momenten totaal nergens over en het acteerwerk was best wel over de top en een performance van Morgan Freeman waar hij totaal niet zijn talent in kon laten zien.
Af en toe wel een leuk moment, maar over het algemeen best wel een teleurstelling.

5,0 / 10

Tarkus

Avatar

Deze prent kon me wel bekoren.
Voldoende, zeg maar veel, actie, met een goede cast. Vooral Gerard Butler heeft me aangenaam verrast, na enkele mindere films van hem gezien te hebben is dit toch de tweede (de eerste was 'Machine Gun Preacher') film waarin ik hem heel goed fin.
Ook Aaron Eckhart, Angela Bassett en Morgan Freeman doen het uitstekend.
En ja, het is een prent vol patriottisme, maar wat wil je in een Amerikaanse actieprent, hebben ze dat niet allemaal ? Als je daar een probleem mee hebt moet je geen enkele actieprent meer kijken.
Ik vond hem goed, zonder meer, alleen de special effects hadden hier en daar wat beter gekund.
Maar heb ik me verveeld met deze film ? Neen hoor, geen tijd voor gehad Smiley face

Glennekeeeee

Avatar

De eerste van 2 Witte huisfilms gezien en ik moet zeggen: Hij is net zoals ik verwacht had.
Zoals al eerder aangegeven zijn de effects niet altijd even sterk maar ze hebben dat wel regelmatig proberen te verdoezelen wat het minder storend maakt. Butler speelt zijn rol goed en draagt de film zoals het hoort. De vijanden in deze films, ondanks dat ze regelmatig doden, komen nooit echt gevaarlijk over omdat je het gevoel hebt dat Butler alles aankan en dat is toch wel spijtig. De binnenval in het Wittehuis is wel mooi in beeld gebracht en is tevens ook het hoogtepunt van de film. Het einde is iets of wat teleurstellend. De rol van Freeman is dan weer waardeloos te noemen... Ze hadden hem eerder een dubbelrol moeten gegeven waarin hij eigenlijk bij de vijanden hoort en het presidentschap op zich wil nemen
Waar deze film het vooral moet van hebben is de binnenval, de performance van Butler, de vechtscenes met Butler en de soms komische effecten die eigenlijk zijn charmes hebben. Als de film zichzelf iets minder serieus had genomen dan had hij nog iets leuker geweest denk ik

een kleine 7/10

Glennekeeeee

Avatar

De eerste van 2 Witte huisfilms gezien en ik moet zeggen: Hij is net zoals ik verwacht had.
Zoals al eerder aangegeven zijn de effects niet altijd even sterk maar ze hebben dat wel regelmatig proberen te verdoezelen wat het minder storend maakt. Butler speelt zijn rol goed en draagt de film zoals het hoort. De vijanden in deze films, ondanks dat ze regelmatig doden, komen nooit echt gevaarlijk over omdat je het gevoel hebt dat Butler alles aankan en d

rensschrama

Avatar

Het is idd niet het script die spetterend is, heb echt dubbel gelegen dat nmr. 1 van de lijst meest gevaarlijkste mannen op aarde zonder echt veel moeite de hand van de president schud. (ze hadden zelfs een foto van hem, bleek later in de film). Actie is idd spetterend, maar slecht geschreven. Secret Service waren een stelletje wandelende schietschijven die eerder voor het vuur gingen staan dan wegduiken (en de president is al nergens te bekennen dus ze vangen geen kogel voor hem op). Ik was juist enthousiaster over de trailer dan de gehele film zelf. De mannen die net binnen 13 minuten de secret service van de aardbodem had vervaagd hebben nu moeite om 1 man uit de muur te schieten. Dat zijn dingen die mij eerder storen dan slecht CGI.

jaime91

Avatar

Toen ik de trailer hiervan zag had ik weinig hoop. Een Die hard kloon met slechte CGI, meer kon ik er niet van maken. En nu ik hem bekeken heb sta ik nog steeds achter die mening alleen bedoel ik het dan positief. Het moment dat het Witte Huis overgenomen wordt is zeer spectaculair, en regisseur Antoine Fuqua laat zien dat als je het Witte Huis zou willen overnemen dat echt niet zomaar lukt. De scene neemt flink wat tijd in beslag en zit vol met harde actie en helaas slechte CGI wat mij opnieuw stoorde. En dan is het aan Gerard Butler alias John McClane (daar deed hij me ontzettend aan denken) of Mike Banning zoals hij hier genoemd wordt om zijn best te doen de boel te redden en de bad guys een voor een om te leggen. En dat doet ie zeer overtuigend. Butler is badass! De perfecte keuze voor de rol. Er zitten ook wat oneliners in hier en daar maar opzich vielen me die nog mee. In Die Hard zitten er bijvoorbeeld meer. Rick Yune (bekend van de Bondfilm Die Another Day) speelt hier wederom de badguy en ook hij doet dat verrassend goed. Morgan Freeman en Aaron Eckhardt doen wat ze moeten doen, en doen dat ook prima. Deze film ga je niet kijken om het goede script, maar om de entertainment waarde en de actie en wat dat betreft zit je goed! Ik heb me uiterst goed kunnen vermaken met deze film. Alleen jammer van die teleurstellende special effects af en toe. Niet zo goed als Die Hard maar toch top vermaak! Ik zeg Antoine Fuqua voor Die Hard 6! En als ie nog wat tijd over heeft mag hij Taken 3 ook doen. ;)

benjamin

Avatar

Oké, het patriottisme mocht iets minder over de top, maar eerlijk gezegd heb ik mij nog verrassend goed kunnen vermaken met deze film. Vergelijking met Die Hard wordt wel eens gemaakt en alhoewel dit in de verste verte niet zo'n klassieker is, kan ik daar wel in komen.

Kort gezegd: geen must-see en over enkele maanden ben ik hem wellicht al vergeten, maar wel een aangename en entertainende twee uurtjes.