22 Jump Street (2014)

These undercover cops are going to party like it's their job

Reviews (5)

Secret1994goesFilm

Avatar

22 Jump Street, een zeer geslaagde komedie/vervolg met Channing Tatum en Jonah Hill.

Verhaal
Een vervolg op 21 Jump Street... Laten we de missie verhuizen naar de overkant van de straat: 22 jump street en de film zo noemen. Fantastisch!

Het is vooral leuk om te zien hoe de schrijvers meerdere malen de 4e muur proberen doorbreken. (zoals bevoorbeeld dat zowel de film als ook de missie een vervolg is op de vorige film/missie) En hoe zouden ze dit vervolg beter kunnen maken dan deeltje 1?

Zouden de makers een exacte kopie maken van 21 Jump street? Wel dat denk je in het begin... maar toch weten ze origineel te blijven met de plottwists en de vele komische scenes. Ook is het leuk om bepaalde personages van deel 1 te zien terugkeren.

Er word wat aandacht besteed aan de College-sfeer, maar enkel buiten de leslokalen. Van mij mochten ze ook in een zeer saai klaslokaal hebben gezeten. Maar ze hielden hun meer bezig met naschoolse activiteiten.

The Cast
Er zijn weer een hele boel leuke en interessante typetjes geintroduceerd in deze college-omgeving. Ook zijn er oude bekende die even terugkeren voor een leuk grapje en Ice Cube krijgt meer screen-tijd... en hoe?! :D
Meestal irriteert Cube me, maar in deze wist hij toch leuk te blijven
Het duo Tatum en Hill blijft leuk om te zien en hun flauwe grapjes vervelen nooit.

Finale
Zeer leuk finale met veel actie en komedie en plottwists.
Zeker de Credits zijn GENIAAL!

Samengevat: zeer leuk vervolg op 21 Jump Street!

Shifty777

Avatar

Komedies die zo leuk en mainstream maar toch origineel zijn vindt je zelden. Beviel me erg goed, net zoals het vorige deel, is echter te lang geleden dat ik 21 zag dus het vergelijk kan ik niet direct maken. De meta-humor is van zo'n hoog gehalte dat het af en toe lijkt alsof de schrijvers van Community erachter zitten. Je moet ervan houden maar grappen als de opmerking dat het nieuwe kantoor van Ice Cube's personage eruit ziet als een 'giant cube of ice' vielen bij mij wel in de smaak.

Olrik

Avatar

Heerlijke komedie!
Het komt zelden voor dat een vervolg beter is dan het eerste deel, maar bij 22 Jump Street is dit zeker het geval!
De chemostrie tussen Tatum en Hill is weer net zoals in het eerste deel geweldig en hoewel het plot bijna hetzelfde inhoud als in het vorige deel heb ik me geen moment verveelt en werken te grappen nog beter dan in zijn voorganger.
22 Jump Street spot met heel wat gebruikelijke actieclichés en er zijn maar weinig films die dit goed weten te doen, maar in deze film word het uitstekend gedaan met de nodige grappen en verwijzingen.
Er zitten heel wat uiterst grappige scènes in en niet alleen Tatum en Hill zijn hilarisch, maar ook de rest van de cast met name een niet de stoppen Ice Kube op dreef.
Erg geslaagde komedie met een van de meest grappige after credits ooit!

7,5 / 10

jaime91

Avatar

Het eerste deel was een goede komedie, niet briljant maar wel heel leuk. Channing Tatum en Jonah Hill waren een goed duo, Ice Cube was ook grappig als Captain Dickson en er zaten ook prima actiescenes in. Nu is er dus een vervolg, waar iedereen al vol lof over spreekt en daar sluit ik me helemaal bij aan. De humor is nog beter, al zitten er ook een paar grappen tussen die misslaan die gay grappen heb ik niet zo veel mee, en die herhaalde ze ook te vaak maar de grappen die daadwerkelijk grappig zijn, zijn dan ook hilarisch! Tatum en Hill zijn nog beter op elkaar ingespeeld, en ook Ice Cube is nog beter! Daarnaast zitten er nog betere actiescenes in, en het script is voor een groot deel hetzelfde. Leuk dat ze dat ook erkennen in de film, daar komen ze dan ook goed mee weg maar mocht er nog een derde deel komen dan moeten ze toch echt met iets nieuws komen. Maar 22 Jump Street vind ik zeer geslaagd!

johnwayne

Avatar

Ik was bij 22 Jump Street bang om hetzelfde gevoel te krijgen als bij Hangover 2. De reden was dat beide films een leuk eerste deel hadden maar ook beide een vervolg kregen met in essentie hetzelfde verhaal als deel 1. Mijn angst bleek ongegrond, waar Hangover 2 een flauwe en luie herhalingsoefening was, is 22 Jump Street vindingrijk en dolkomisch, op bepaalde momenten zelfs hilarisch. Ik vond dit deel zelfs beter dan het eerste. Het is lang geleden dat ik de bioscoop uit ben gelopen met buikpijn van het lachen.
Loop niet weg tijdens de aftiteling, want er komt nog een grappige aftercredits-scène.