Lucy (2014)

The average person uses 10% of their brain capacity. Imagine what she could do with 100%.

Reviews (5)

Frietgezicht

Avatar

Eindelijk gezien maar typisch zo'n film die ik had kunnen missen.

Grootste probleem is dat de film gewoon nergens boeiend wordt.
De actie is niet interessant en de karakters zijn niet boeiend. Scarlett veranderd steeds meer in een emotieloos wezen en Morgan Freeman speelt gewoon Morgan Freeman. De badguy(loved him in I Saw the Devil en Oldboy) is ook iemand die je niet leert kennen(ook omdat je hem nooit verstaat)

Ook is Lucy gewoon zo sterk en onverslaanbaar dat er nooit een moment sprake is van spanning.
Op een gegeven moment lijkt ze eigenlijk alles wel te kunnen na 40% en blijven de makers maar de gekste dingen verzinnen om haar meer te laten doen.

Kan Besson niet gewoon weer een lekker klein hard bruut filmpje als Leon maken met veel sfeer zonder al deze onzin. Zo lang geleden.

Saai filmpje,een 3.

Tarkus

Avatar

Prima SF film, mar wel een voor de pure Science Fiction liefhebber.
Het is een prima verhaal, goed geacteerd en prachtige beelden.
Maar iemand die niet houd van SF zal zeker niet van deze film houden, het is een speciale prent met een heel speciaal verhaal.
Je moet ervan houden anders is het verloren moete dat je naar deze film gaat kijken, maar ik heb er elke minuut van genoten.
Kan hem warm aanbevelen, maar nogmaals, voor de echte liefhebbers !!

Glennekeeeee

Avatar

De eerste 20 minuten zijn nog te verteren maar de film zakt zeer snel weg. alle actie, maar dan ook echt alle actie, heb je al in de trailer gezien en de actie die er is, is zeer kort en brengt nooit echt extase met zich mee. Scarlett Johansson doet wat ze kan maar ook zij overtuigt hier niet als actie-female zoals ze dat wel deed in de MCU. de film is oersaai, de plot is een natte vod en ook cinematografisch mankeert er veel. Je kan van Besson zeggen dat hij geen hoogstaande films maakt (of er zijn werking aan verleend) maar ze zijn vaak wel nog vermakelijk. Maar Lucy behoort voor mij zelfs niet tot die categorie.

Gemiste kans
3/10

JJelen

Avatar

Als je deze film wilt zien kijk dan niet verder dan de eerste min van de trailer! Trailers van tegenwoordig laten vrijwel de hele film zien en dat is een beetje jammer...

Eergister zag ik de film in de bios, na enkel de korte tv trailer gezien te hebben, en ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast was! Van mij krijgt deze film een dikke 8.

Ik stoorde mij geen moment aan de vermeende "10%". Het blijft tenslotte een sci-fi jongens. Net als in de Matrix zijn er genoeg zaken die niet kloppen in deze film, maar dat maakt hem zeker niet minder boeiend. Bovendien was de regisseur op de hoogte van het feit dat de 10% theorie niet klopte, maar dat laat niet weg dat je het concept toch kunt gebruiken in je film.

Even wat feitjes op een rijtje:

"It turns out though, that we use virtually every part of the brain, and that [most of] the brain is active almost all the time. Let's put it this way: the brain represents three percent of the body's weight and uses 20 percent of the body's energy."
[....]
"What's not understood is how clusters of neurons from the diverse regions of the brain collaborate to form consciousness. So far, there's no evidence that there is one site for consciousness, which leads experts to believe that it is truly a collective neural effort. Another mystery hidden within our crinkled cortices is that out of all the brain's cells, only 10 percent are neurons; the other 90 percent are glial cells, which encapsulate and support neurons, but whose function remains largely unknown. Ultimately, it's not that we use 10 percent of our brains, merely that we only understand about 10 percent of how it functions." (Scientific American 2008)

Mark

Avatar

Vanaf de eerste keer dat ik de trailer zag wilde ik deze al zien. Nu net gezien en het was de film die ik had verwacht: Scarlett die stoer doet met veel actie. Het hielp ook dat ik ik gewoon alles geloof wat Scarlett doet en zegt, anders had het verhaal aan het einde een beetje wazig geworden. Bijna net zo wazig als Morgan Freeman, wat doet die vent eigenlijk in die film?!