Taken 3 (2014)

It Ends Here

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Ik vind deze film, net als de 2 vorige, heel goed.
Liam Neeson is weer goed op dreef en ook Forest Whitaker is in goed doen.
Ik weet wel dat dit geen film is waar je veel hoeft bij na te denken, het is gewoon genieten van een goede actiefilm en dat is hij ook.
Boordevol actie zit de prent, wat maakt dat hij zeker niet verveelt en zo uitgekeken is, spijtig genoeg.
Mocht men van plan zijn een vierde deel te maken, voor mij is het welkom.

Glennekeeeee

Avatar

Het is toch jammer dat de eerste Taken een niet opzichzelf staande bovengemiddelde actiefilm is gebleven maar dat er toch nog een trilogie is uitgeperst met een regisseur die er geen kwaliteiten voor heeft.

De film begint zoals de film moet beginnen. Nieuwe plotjes openleggen, verder borduren op de voorgaande delen en net niet te lang sudderen in dat begin maar juist op tijd overgaan tot het 'Taken' of in dit geval 'Killing'. Liam Neeson is weer in topvorm en is ook de énige reden dat deze film zich staande weet te houden in de middenmoot of de film was éen grote flop. De bijrollen van Janssen en Grace zijn degelijk maar naar mijn gevoel waren hun rollen beter uitgewerkt in deel 2 (en dat zegt al wat). Er is één groot probleem met deze actiefilm. ze is gewoon klote weergegeven. Megaton heeft duidelijk niet naar de kritiek geluisterd van deel 2 want hij gaat nog een stap verder in het verneuken van actiescènes. totaal onoverzichtelijk en chaotisch. totaal niet entertainend op die manier en soms verlang je naar het einde van een actiescène voor wat drama-gezeur, wat toch wel erg is voor een actiefilm. ook de badguy stelt weer niet zo veel voor. plottwists zie je al een uur op voorhand afkomen. Je hebt zo het gevoel dat de mensen achter deze film ook vooral niet de bedoeling hadden om het niveau te evenaren van de eerste film en dat is jammer want hoewel hier veel geld is mee verdiend is het toch vooral een dikke blamage op de cv van Neeson, Besson en Megaton.
Waarom toch nog een 5? Neeson red zoveel met zijn charisma en de rol is gewoon echt op zijn lijf geschreven.

Zeer matig einde op een matig vervolg op een uitstekende origin. Taken 3 is het einde van een trilogie maar ik zal Taken (1) beschouwen als de enige Taken-film.

4,5/10

rednitro

Avatar

Wat een dieptepunt voor de Taken reeks moet dit zijn.
Zeer matige film, actie scenes gewoon ronduit slecht.
Alles wat deel 1 goed maakte is weg.
De heerlijk hand to hand actie die kenmerkend was voor deel 1 heb ik bijna niet gezien. De ongeloofwaardige withtaker als hoofdagent ... geen woorden voor.

Zijn signaal gaat naar het noorden! Nee laat maar gaan dat is toch fake ...
Je vraagt je af waarom Liam die telefoon eigenlijk nog in die bus gooit? Of waarom de regisseur die keuze maakte.

Gemiste kans deze film.
Zo bruut als Liam zijn tegenstanders nog martelde, zo soft is de waterboarding scene ... 3 x 4 seconden waterboarden en zijn slachtoffer is compleet gebroken ...

Nee echt niet de moeite deze film.

johnwayne

Avatar

Hoewel ik al geen hoge verwachtingen had voor deze film, was dit wanproduct nog slechter dan ik me had kunnen bedenken. Niet alleen de plot rammelt aan alle kanten, maar regisseur Megatron weet ook de actie bijzonder slecht in beeld te brengen. Neeson oogt zeer vermoeid en kan zijn 'special set of skills' amper ten toon spreiden. Wanneer cop Whitaker op eind zijn visie op de zaak vertelt, slaat het hele handelen van de politie nergens meer op en klopt de hele film niet meer. Nu al één van de kanshebbers voor 'slechtste film van het jaar'.

Mark

Avatar

Een dertien in een dozijn actiefilm met Liam Neeson. Begint leuk met Liam die een wedstrijdje aant doen is met de cop Forest Whitaker om als eerste de clues te vinden om de moord van zijn vrouw op te lossen. Tot net voorbij de helft van de film is het leuk kijken hoe ze elkaar net te snel af zijn en Liam beetje speelt met Forest. Dan komt er een crash waar, zelfs voor een Taken-film nooit never iemand levend uit kan komen. Helemaal niet als je bedenkt dat Liam Neeson zelf alle stunts doet. Na die crash laten ze het draadje met de cops ook bijna helemaal los, beetje jammer. Dan is het alleen nog Liam VS een handvol badguys. Slechtste deel van de trilogie. Viel me ook op dat de Europese vibe die in de eerste twee delen zat nu helemaal verdwenen is, rare keuze.