Office Space (1999)

Work Sucks.

Reviews (6)

Palumara

Avatar

Dankzij één of andere ingeving deze film maar op dvd aangeschaft. Dat deze Office Space leuk was, wist ik wel, want ik zag 'm al een paar keer eerder, maar sinds vandaag ben ik er pas achter dat dit eigenlijk gewoon geniaal is. Wat een geweldige personages, geweldige quotes en geweldige humor.Bill Lumberg is hilarisch als de baas van Peter. Die kop koffie van hem steeds, zelfs in de scéne dat-ie Aniston staat te wippen En dan die Milton die steeds verder wordt weggewerkt, werkelijk fantastisch. Dat gedoe met die namen is altijd wel leuk, maar in deze film is het dubbelop met Michael Bolton en Samir z'n achternaam die niemand kan uitspreken, heerlijk. 's Ochtends stoer in de file staan met ''Damn it feels good to be a gansta'' op en op het oersaaie kantoor ruzie hebben met de printer, geweldig Peter zelf is ook geweldig, vooral wanneer hij het kantoor weer binnen komt lopen, nadat-ie een paar dagen gemist heeft en op totaal geschifte manier z'n promotie versiert. Ook z'n buurman Lawrence is geweldig: Fuckin' A, man! Eigenlijk is het allemaal fantastisch. Ik had de film op 7 sterren staan, maar daar gooi ik mooi wat bij op, want dat verdiend deze geweldige film wat mij betreft. Ook de scénes met Jennifer Aniston vond ik leuker dan de eerste keer en ondanks het voorspelbare einde (niet omdat ik 'm eerder zag, want het wordt zovaak duidelijk gemaakt dat Milton de boel in de hens gaat zetten) viel deze eigenlijk ook erg goed in de smaak. Het past precies allemaal.

tropical girl

Avatar

Dit vind ik dus echt humor; wat heb ik gelachen! De kleinste details zijn nog grappig en Jennifer Aniston zowaar ook. Zalig zoals die vreselijke saaie, eentonige bedrijven met hun cultuurtjes op de hak worden genomen. Voor mij stukken vermakelijker dan bijv. The Office. Acteurs zijn ijzersterk, en het functioneringsgesprek zal nooit meer hetzelfde zijn na het zien van deze film. Mike Judge: ik wacht nog altijd op deel 2: 'Revenge of Milton: who took my stapler?'

lulligvoorje

Avatar

1 van de best gelukte films allertijden. Sluimerende diamant onder de deken der niemendalletjes. Vooral omdat 'ie dat per ongeluk is.

Prachtige vooruitziende levensvisie van Mike Judge.

Michael Bolton: Yeah, well at least your name isn't Michael Bolton.
Samir: You know there's nothing wrong with that name.
Michael Bolton: There was nothing wrong with it... until I was about 12 years old and that no-talent ass clown became famous and started winning Grammys.
Samir: Hmm... well why don't you just go by Mike instead of Michael?
Michael Bolton: No way. Why should I change? He's the one who sucks.

Filmfreak Leo

Avatar

Alhoewel ik deze film naar het einde toe wat te traag vind gaan, moet ik zeggen dat de karakters met hun kantoorergernissen erg leuk worden neergezet. Ook echt een superirritante chef waar iedereen schopneigingen van zou krijgen... Vind hem naar het einde toe dus jammer genoeg niet zo sterk meer, maar ondanks dat heb ik stukken van deze film al een paar keer met veel gelach bekeken. Dat zegt dus wel wat. Wat mij betreft is dit een aanrader, maar goed, smaken verschillen.

Filmwolfje

Avatar

Ik heb'm net gezien, maar ik vond'm (waarschijnlijk als enige) echt tegenvallen... ik had er meer van verwacht... wat rebelser... zoals Fight Club... maar helaas had deze film een braaf hollywood einde, waar uiteindelijk alles weer goed komt enzo... En het verhaal was erg voorspelbaar... halverwege de film kon je al van mijlenver af zien waar de film naar toe zou gaan en bracht verder ook geen verrassingen... voor de rest moet de film het hebben van een paar strakke en grappige one-liners, maar daar houdt het naar mijns inziens echt mee op... een overgewaardeerde film en waarschijnlijk alleen omdat mensen zich met het verhaal mee kunnen identifiseren... [rating 3.5] (lees 6,5)... sorry... :}

BlauweBanaan

Avatar

OW! Wat is dit een geweldige en zeer komische film. Toen ik hem voor het eerst zag waren er van die herkenbare momenten op de zaak. Dat gezeur over die TPS reports, die Nina...arrghh.. en ook dat de copier je altijd weer in de steek laat.

Ze hebben er leuke karakters in verwerkt zoals Lumbergh, de Bob's, en natuurlijk Milton Waddams "a squirly looking guy who mumbles a bit", geweldig ! En wat Peter Gibbons ook doet na de hypnose, hij komt er nog mee weg ook !!

Zeker kijken. Toppie ! :D