Reviews (8)

MovieMazzter

Avatar

Ik heb niet zoveel toe te voegen aan mijn commentaar bij deel 1 :
absoluut meesterwerk van Francis Ford Coppola natuurlijk en veel beter dan dit kan het niet worden. De kracht voor mij zit in het rustige tempo waarin het verhaal geloofwaardig en in historische context (immigratie naar USA vanuit Italie) wordt gebracht. Geen onnodig effectbejag en overvloed aan actie. Natuurlijk Al Pacino in topvorm en ook Robert De Niro als jonge Vito Corleone in de flashbacks, maar eigenlijk is de hele cast op zijn best. Heb de gerestaureerde versie bekeken (4 dvd's, de trilogie incl de bonus dvd) en dat is zeker een aanrader. 9/10

Moviespecialist

Avatar

The Godfather is natuurlijk een van de beste films ooit gemaakt, maar wie had ooit verwacht dat het tweede deel bijna net zo goed zou worden?!
The Godfather 2 is opnieuw een geweldige film met prachtige locaties en decors, prima special effects, een enorm goed bedacht verhaal en formidabbel acteurwerk van Robert De Niro en Al Pachino!
Deel 2 is naar mijn mening niet zo goed als deel 1 maar is zeker geen slechte film en staat zeker in mijn eigen top 100!

8.5/10

Tarkus

Avatar

Ook deze opnieuw bekeken in de gerestaureerde versie.
En heb niets aan mijn commentaar toe te voegen.

Commentaar 2007:
Prachtig vervolg op de eerste film is dit.
Met wederom een sublieme Al Pacino. Ook een prachtige vertolking van Robert De Niro als de jongere Don Vito Corleone, en uiteraard ook Robert Duvall.
Net als de eerste film blijft ook deze boeiend van begin tot eind, zodat de lengte van meer dan 3 uur zeker geen hinderpaal is.
Prachtig zijn de flash-backs, die zeer goed overkomen en niet voor verwarring zorgen, zoals dat wel eens vaker gebeurt.
Ook deze film zou je moeten zien of gezien hebben of je mist een stuk filmhistorie.

Remco

Avatar

Het is ook geen slechte film ofzo ik kon de eerste film kwa acteren bijzonder goed waarderen maar ik heb met de materie niet zo veel ik zie liever een goed gemaakte Sci Fi film ofzo. Er gebeurd vrijwel niks in de films en dan zit er nog een vrij slechte knok partij in kan ik me herinneren waarin dacht James Caan in elkaar wordt getimmerd.
Het is voor mij dus meer een overgewaardeerde film net als Good Fellas , Pulp Fiction etc etc.
Een film als The Untouchables kon ik bijv veel beter waarderen meer aktie 8-)

Steve Harwin

Avatar

Met name deel 1 is voor mij een van de allerbeste films van de 20ste eeuw.
De godfather films zijn dan ook in alle facetten prachtig. Scripts, film- en beeldtechnieken, scenario, acteerprestaties, verhaallijnen: alles is fantastsch opgezet.
Bovendien is de Europese sfeer in deel 1 voor een Amerikaanse film wel erg authentiek neergezet: je voelt het Sicilië echt aan met die bergachtige terracottalandschappen en oleanders.
En: het is niet zozeer een maffiafilm als wel een film over een familie die zich bezighoudt met maffiapraktijken. Dat levert een heel andere sfeer op dan al die films als Goodfellas, Donnie Brasco en noem ze maar op.

ash_

Avatar

Geniaal vervolg op het al briljante deel 1. Dit deel is in mijn ogen beter dan deel 1, omdat de film (die misschien minder spectaculair dan deel 1 is) veel radicaler is (d.w.z. het verhaal zit beter in elkaar, is veel breder maar ook dieper wat trouwens ook voor de karakters geldt).

Deze moet je natuurlijk gezien hebben.

[rating 5]

(En TheClown, ik vind het een beetje onzin dat mensen die deze film nog niet gezien hebben zich moeten schamen. Er was toch ook een tijd dat jij deze film nog niet gezien had?)

Dyna18

Avatar

Hmmm ben ik hier de enige die Deel 1 gewoon het best vond?

Ja, de flashbacks in deel 2 zijn meesterlijk en vertellen uitstekend how Don Vito zijn status heeft bereikt. Maar het huidige verhaal van Michael springt van de hak op de tak. En de vete die hij heeft met Roth wordt een stuk minder gevolgd dan de vete die in Deel 1 plaats vond en Michael dwongen zijn leven om te gooien.

Aan die scene in deel 1 op Scicilie als hij tergend langzaam door het land loopt met die geweldige muziek eronder, echt zo nihiel, maar toch zeer indrukwekkend, daar kan echt geen enkele andere film aantippen.

travolti_jr

Avatar

Ik ben het helemaal eens met hugo, en als je de reclame haat vanwege de mooie flashbacks, is het wel verstandig om de dvd te kopen, mooie box, zeker de moeite waard is nu afgeprijsd naar 49 volgens mij, maar in iedergeval, zeker gaan kijken als je hem niet op dvd hebt, de week erna is 3 ook op tv, ben wel benieuwd wanneer ze 4 gaan maken, heb namelijk gehoord dat ze um gaan maken