John Wick

John Wick (2014)

John Wick isn't the Boogeyman... He's the guy you send to kill the f*cking Boogeyman.

Reviews (5)

MovieMazzter

Avatar

Vermakelijke actiefilm met een Reeves in vrij goede doen. Het verhaal vind ik wel wat aan de magere kant, maar de overvloed aan actie en de soms humoristische impliciete ondertoon maakt het wel een coole film om te zien. Een thriller vind ik het niet, daarvoor ontbreekt toch de echte suspense en mysterie. Het is meer een lange wraakfilm. Er wordt niet zoveel geinvesteerd in het personage John Wick en zijn achtergrond of verleden, iets wat ik wel een minpunt vind.
Leuke film voor een keer en zoals gezegd de actie vergoed veel. 7/10

jaime91

Avatar

John Wick is zo'n film waar ik echt van hou! Actiefilms zijn mijn favoriet! Ik hou ontzettend van goed gechoreografeerde actiescenes. Ik zit dan altijd op het puntje van mijn stoel. En bij John Wick is dat weer het geval. Ik ben geen fan van Keanu Reeves, maar als je die man de juiste rol geeft is hij fantastisch! Hij was erg goed in o.a. The Matrix, Speed, en ook in Street Kings vond ik hem goed. En als John Wick is hij top! Wat een badass zeg! Hij heeft richting het eind ook een fantastische monoloog in een kerk, waar ik verder niks van ga verklappen maar wow wat bracht hij dat goed! Het verhaal is verder iets wat ik al honderd keer eerder gezien heb en dat geeft niks. John Wick is er niet om een Oscar te winnen, die film moet vermaken niet meer en niet minder. En dat doet ie zeer zeker. Het enige echte minpunt vind ik het begin van de film. De film is een flashback en dat had niet gehoeven. De film verklapt het einde in de eerste paar minuten en ondanks dat het eind niet super verrassend is vind ik het toch zonde. Hoe dan ook, kan niet wachten op de sequel!

Tarkus

Avatar

Vind dit een prima actiefilm, met een verbazend goede Keanu Reeves.
Keanu Reeves lijkt wel een hele wending in zijn carrière genomen te hebben, en gaat volledig voor de harde actie.
En dat is wat je hier ruim anderhalf uur te zien krijgt, actie van begin tot einde.
Puike cast ook met enkele grote namen in een wat kleinere rol, o.a. Willen Dafoe.
Vervelen zal je je alleszins niet met deze film hoor !!!

Glennekeeeee

Avatar

Leuke no nonsense actiefilm met een heerlijk ruige stijl in een sublieme mix van visuele stijl. Reeves speelt z'n rol met verve al is het vooral het imago van het personage dat top is. iedereen heeft schrik en respect voor de meedogenloze john, iets wat best verfrissend werkt. alleen jammer vond ik de opzet: dat die hond sterft is erg maar anderzijds had hij die een dag of 2. ok, het was zijn laatste houvast aan z'n overleden vrouw maar het had toch meer door kunnen dringen als ze die band in wat compilatiebeelden hadden laten zien zodat je ook het gevoel had dat john en daisy echt een band hadden. spanning is er niet te merken in de film maar dat hoeft ook niet, de makers laten duidelijk van in het begin merken dat Wick niet te stoppen is en ze toch allemaal afknalt. des te aangenamer is het dat ze de actiescènes dan toch nog zo smakelijk in beeld hebben gebracht dat er genoeg opwinding blijft. het einde is wat aan de kale kant maar dat valt allemaal best te vergeven in deze frisse tint aan de B-film.

7/10

johnwayne

Avatar

Eerder deze week heb ik Taken 3 gezien en was teleurgesteld, echter bij John Wick krijg je wat je van een goede actiefilm mag verwachten, een eenvoudig maar goed uitgevoerd verhaal boordevol actie die ook nog eens goed in beeld wordt gebracht (kan monsieur Megaton nog wat van leren). Bovendien is Keanu Reeves niet alleen geloofwaardig als actieheld, hij weet John Wick, in feite een genadeloze killer, de nodige sympathie en emotie mee te geven. Dit soort films zou hij, wat mij betreft, vaker mogen maken.