The Terminator (1984)

Your future is in his hands.

Reviews (8)

MovieMazzter

Avatar

Deze film na vele jaren weer bekeken en het is nog steeds een erg goede film. De kritiek die sommigen menen te moeten hebben moet in perspectief worden geplaatst. Ten eerste is de film al weer 32 jaar oud, het budget was vrij laag en de speciale effecten stonden echt in de kinderschoenen. Natuurlijk hadden de regisseur en de investeerders ook nooit durven dromen dat het zo'n kaskraker en klassieker zou worden. Achteraf is het makkelijk praten. Het verhaal is gewoon erg sterk, Arnold Is fantastisch in deze rol (net als de rest van de cast overigens) en de rest is geschiedenis. Het was tijd dat ik de film weer eens heb bekeken en ik heb mij wederom uitstekend vermaakt. Nu deel 2 even opzoeken. Dit deel verdient een dikke 8. Deels omdat hij 32 jaar oud is, maar overwegend omdat het nog steeds een erg goede film is. 8/10

Tarkus

Avatar

Opnieuw bekeken, dit maal op Blu-ray.
Het is en blijft een fantastische film, en op deze Blu-ray heeft het geluid een enorme boost gekregen, wat het allemaal toch wat spectaculairder maakt.
Verder heb ik weinig toe te voegen aan mijn eerdere commentaar.

Commentaar 2008:
Wellicht de Blockbuster van 1984 deze film.
En ik vond de film in die tijd al geweldig, en dat is ie nog steeds, al komen de special effects nu wel wat oubollig over.
Maar het verhaal is prima en de vertolkingen zijn ook best goed.
Het was de film die voor Schwarzenegger de doorbraak betekende maar ook die voor Linda Hamilton, die hier een status mee verwierf als Sarah Connor en altijd wel met dat karakter zal verbonden blijven, net zoals Sigourney Weaver dat had met Ellen Ripley in de "Alien" filmen.
Het was de eerste film uit een reeks van 3, maar zeker niet de beste....

roobin_22

Avatar

Toch grappig om de special effects van 26 jaar terug te zien. Als je kijkt naar de scène waar Arnie de lens uit zijn oog snijdt, beweegt hij een beetje chuckie-achtig. Zeker de achtervolgingsscène in de fabriek, Terminator ontvleesd en wel, dat is zo fout dat ik het niet meer serieus neem. Ik weet natuurlijk dat het oud is en dat ze dat soort dingen tegenwoordig veel beter kunnen, toch kan ik me er niet in verplaatsen.

Bloyamind

Avatar

Ik lees de hele tijd dat deze filmreeks onintelligent is. Het is een hele tijd terug dat ik ze gezien heb, maar wat me ervan bij staat is dat het verhaal juist vrij diep is met een heerlijk post-apocalyptisch sfeertje. Ik weet nog dat ik dit totaal niet verwachtte toen ik de films de eerste (en enige keer) zag. Als ik de kans krijg ga ik hem weer kijken om te zien of mijn mening in de jaren veranderd is.

Ik moet overigens zeggen dat ik sowieso wel van dat oldies jaren 80 foute toekomstpunkers sfeertje hou!

ASHWIN102

Avatar

Ik ben het met Frank Castle eens. Maar de reden dat je de film vroeger wél leuk vond en nu niet, ligt niet alleen aan het feit dat je vroeger jong was en nu wat ouder. De films van nu zijn ook veranderd. De special effects zijn op een veel hoger niveau waardoor je de films van vroeger waaronder terminator heel anders gaat zien. Dat neemt niet weg dat the terminator voor die tijd een goeie film was.

Zo komt the terminator uit 1984 en the pianist uit 2002. Dat is hetzelfde als appels met peren vergelijken, daar óók de genres totaal verschillend zijn.

Frank Castle

Avatar

Met verbazing lees ik de "intelligente" discussie over deze film. Een aantal vindt het blijkbaar nodig om met dure woorden en lange zinnen hun mening hier op het forum te zetten. ik heb de film destijds als pubertje op video gezien en de spanning en de kick die de film met zich meebracht zullen me altijd bijblijven. ik heb de film ervaren en ervan genoten. Nu inderdaad veel ouder kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die het niks vinden. maar destijds was het een meesterwerk en tegenwoordig een klassieker in het genre. Ga nou aub geen films als the Terminator met The Pianist vergelijken, dat is toch volkomen onzinnig.

Galerius

Avatar

Sorry maar ik vind je reactie nogal kort door de bocht. Er zijn zat (oudere) mensen die deze film wel waarderen en hem bestempelen als een van de betere films en dat vind ik terecht.

Niet iedereen heeft dezelfde genre waar ze graag naar kijken, mij hebben de Star Wars episodes nooit echt kunnen boeien. Maar mij hoor je niet meteen blaten dat het een standaard sci-fi film is. Er zijn zat mensen die de episodes gevolgd hebben en geloof ook best dat het best goede films zijn.

Bij terminator gaat het om het verhaal, special effects, enz. dat in feite best zijn uniek is voor die tijd (en eigenlijk nu nog steeds). Daarnaast is the terminator een kaskraker geweest in de hele wereld (zie ook de rating van IMDb en frontpage) dus ik denk dat je een van de weinige bent die zo over deze film denkt...

sjemsjem

Avatar

Van alle Terminator films vond ik deel 2 de beste. Het is een film die eigenlijk veel meer een totaalpakket vormt, verhaal is goed, dynamiek tussen hoofdpersonen is goed (vooral tussen John Conner en de Terminator) en de actie is natuurlijk spectaculair. Deel 1 komt wat mij betreft daar achter en moet het vooral hebben van de originaliteit en de sfeer, hoewel die soms een beetje drpressief aandoet. T3 vond ik niet boven de gemiddelde actiefilm uitstijgen en had daarnaast net zo goed Robocop zoveel kunnen heten. T1, ik ga er voor zitten denk ik vooral omdat ie eigenlijk bijna nooit op TV komt[rating 4]