Dumb & Dumber

Dumb & Dumber (1994)

For Harry and Lloyd every day is a no-brainer.

Reviews (10)

Glennekeeeee

Avatar

Heerlijke komedie die waarschijnlijk in 1994 nog hilarischer zal geweest zijn omdat je nu het gevoel hebt 'ik heb het allemaal al eens gezien' maar deze film haalt de volle tijd de lach boven en dat is iets wat de 'kopies' niet allemaal hebben kunnen volhouden. Carrey is hier op zijn best al merk je in deze film pas echt dat hij verschillende trekjes en gebaren later nog eens herhaalt in andere films (geen probleem mee overigens)

kort: een vermakelijke komedie die anno 2014 niet altijd even fris aanvoelt maar daarom niet minder op de lachspieren werkt

7/10

Deweb

Avatar

Superfan heeft volgens mij een hele beperkte keuze in zijn films, want zo veel films zijn er niet die voldoen aan:
-Bierdrinkers die zich dooddrinken
-Ruim 16 uur lang

Dumb & Dumber heb ik nooit gezien. Maar hij staat op mijn lijstje, zeker omdat het de beste film schijnt te zijn van de door mij zo geliefde Farrely brothers. Die brengen "rare mensen" heel normaal in beeld, zonder cliche-matige grappen (of ten minste met niet zo heel veel).

superfan

Avatar

Gast de enige persoon die dommer is dan die 2 is de persoon die de film gemaakt heeft. wat eigenlijk de naam had moeten zijn is: Dumb, Dumber & Dumbest/producer.en er komt niet eens bier in voor. in een goeie film zie je nerds die de hele dag bier lopen te zuipen, en dat ze zoveel drinken dat hun lever er al na 16.235 uur mee op houdt. dus dit wordt er weer eentje voor het musn't have lijstje

Lord Dimwit

Avatar

Een verassende Jeff Daniels, die meer dan Jim Carrey ook in het serieuze werk geslaagd is (Gettysburg, Pleasantville).
Alhoewel ik moet zeggen dat Carrey met 'Man on the Moon' een weergaloze prestatie neerzet maar niet de erkenning daarvoor krijgt.
Maar met Carrey is dit een zeer aan elkaar gewaagd duo, ze doen niet voor elkaar onder.
Deze film moet het niet hebben van het verhaal/plot, maar de humor is af en toe van zeer hoog, platvloers maar zeer hoog, nivo.
Kortom, een aanrader om zekers eens gezien te hebben en voor de liefhebbers van het genre een 'must have'.

Meninho

Avatar

Hilarische fiulm mt een geweldige carrey, maar stiekem heeft daniels wel de mooiste momenten. Met name het sneeuwbal gevecht is te hilarisch voor woorden, toen ik dat voor het eerst zag lag ik gestrekt. Ook het laxeer middel dat zijn uitwerking doet is te komisch voor woorden. Geeft gelijk aan wat voor soort humor je kan verwachten van deze film. Geweldig, wie hier niet om kan lachen is echt een zuurpruim eerste klas.

emperor

Avatar

Krankzinnige Jim Carrey..je moet ervan houden natuurlijk..Jim Carrey in een onvergetelijke rol samen met zijn goede vriend (in de film) Jeff Daniels..het is eigenlijk meer een soort rampenfilm dan een humor eigenlijk..
moet wel erg gaaf geweest zijn om deze film te maken...even onbezorgd genieten van de domste film ooit..T+)
Niet proberen te begrijpen,te analyseren of bij nadenken..laat de krankzinnigheid gewoon over je heen komen,dan kan je een bijzonder leuke film zien vanavond,zeker een aanrader.
[rating 4]

CAGE

Avatar

Well well, what do you know! Heb ik me gister toch nog bescheurd bij deze film. Af en toe was het wel een beetje overdreven met die bierflessen, en als Harry zit te flirten at the gasstation, maar toen opeens Burn, en wat erna gebeurde... Dat zou in het echt erg hebben pijn gedaan. :} Maar ja, zover hoef je niet te denken. Het is maar een film. Hij was toch wel leuk. Of ik hem na tien keer kijken nog leuk vind? Nee dat gaat me toch een beetje te ver. Dan zou die toch wat beter moeten zijn. Raar dat ik pas na hem drie keer gezien te hebben nu pas achterkom dat ie toch grappig was. Well, people can change their mind sometimes. B-)

CAGE

Avatar

Het is niet bizar, want ik kan er ook niet zo erg om lachen. Okey ik geef toe. Laatst toen BaSEketball op tv was zei dat dat een leuke film was, maar eigenlijk was dat niet zo. Heb hem nog eens gekeken en steeds zapte ik naar een andere zender. Het was niet zo grappig. Misschien was ik bei de eerste keer wat in de melige bui. Dumb & Dumber heb ik al 2 of 3 keer gezien, maar ik geef hem dan nog een kans. Is een tijdje geleden dat ik het voor het laatst gezien heb. Misschien dat ik er deze keer wel om kan lachen. Mijn soort humor kun je vergelijken met de Comedy Factory en Friends, en als je dat in een film kan stoppen dan zit je bij mij goed. Maar die 2 ingredienten hebben niet zo veel comedy films. Series anders wel. Smiley face

Swaike

Avatar

Wat een topfilm !! Je 'm wel waarderen waarvoor deze film bedoeld is. Een 6.6 is ook een debiel laag cijfer van imdb.. Ik vind die lijst van imdb dus ook nergens op slaan; deze film kan je toch niet in hetzelfde rijtje zetten als The Godfather? Die vergelijking is onmogelijk te trekken; appels en peren vergelijken zogezegd.

En dan eindelijk 'to the point'
Het is echt onderbroekenlol van de bovenste plank en in het genre 'onderbroekenlol' scoort deze film héél erg goed. Persoonlijk hou ik er wel van en vind 'm dus fantastisch. Als dit dus je ding is dan lig je anderhalf uur dubbel..

Maar voor wie schrijf ik dit, ik denk dat iedereen die de film zou willen zien, 'm al 10x voorbij heeft zien komen op tv.

Mijn mening: [rating 4.5]

doortjha

Avatar

[filmquote] Als iemand zulk moeilijk leesbare zinnen schrijft, mag daar best wel iets van gezegd worden. [/filmquote]

Sorry hoor maar ik vond dat een doodnormale zin wat Helen schreef. Het enigste was dat ze gen leestekens had gebruikt. is dat zo erg ? :?
Nouw.. volgens mij niet dus, en trouwens.. het is ene forum over films niet over commentaar op iemands schrijftaal ! :B

p.s Dit is een echt een super leuke film! Alleen wel erg voorspelbaar. Die ene scene dat hij aan de skilift hangt is echt zoo grappig :Y