Serenity (2005)

The future is worth fighting for.

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Redelijke film, maar zeker geen topper.
De vertolkingen vielen me wat tegen, alsook het verhaal.

Commentaar 2006:
Geen slechte SF film dit.
De serie waarnaar deze film is gemaakt heb ik nooit gezien, maar denk wel dat die ook goed zal zijn.
Misschien, omdat ik de serie niet ken, de reden dat ik ook niemand van de acteurs ken. Maar er wordt prima geacteerd in dit goed gemaakte SF-spektakel.
Vind het een beetje een kruising tussen Star Wars en Star Trek.

Glennekeeeee

Avatar

Na de hoge quoteringen op het net en met joss whedon had ik hoge verwachtingen van deze originele sci-fi thriller. helaas zijn deze niet ingelost. De film heeft een leuk concept en heeft zijn momenten maar ondanks de originele setting en opzet vervalt de film al snel in alle standaard clichés. bij een hersenloze blockbuster als the avengers is dat allemaal makkelijk te verteren maar bij dit soort films verwacht je toch iets meer. Ik heb geen voorkennis van de film dus kan dat niet beoordelen maar afzonderlijk is deze film spijtig genoeg geen hoogvlieger. De humor slaat snel de plank mis, de actie zorgt niet echt voor entertainment en de effects zijn soms zeer matig al kan dat te wijten zijn aan het beperkte budget.

5je

B@chelor

Avatar

Van het weekend de serie Firefly voor het eerst gezien. De (positieve) verhalen rond de serie zijn allemaal waar. Joss Whedon heeft een erg leuke serie afgeleverd met een goed verhaal en bovenal zijn de karakters goed uitgewerkt.

Ik kan me goed voorstellen dat heel veel mensen/fans van de serie erg teleurgesteld waren toen de stekker eruit werd getrokken. De dialogen zijn erg vermakelijk en de acteurs hebben duidelijk lol in hun werk.

Meteen na het zien van de serie de film Serenity opgezet. De topsfeer uit de serie wordt in de film vrolijk voortgezet. Een pluspunt is dat de film meer budget heeft, waardoor de visual effects een stuk beter zijn. De verhouding tussen actie, interactie tussen de karakters en het verhaal is top. (ik had de film al een aantal jaar geleden gezien, zonder voorkennis van de serie. Nu na het bekijken van de serie, vond ik de film nog beter).

De serie Firefly krijgt van mij een 9. De film een welverdiende 8.

Heel jammer dat 't bij 1 seizoen is gebleven. Echt waar.

PS
Na het zien van de serie en de film begrijp ik waarom Marvel Studios Joss Whedon heeft gekozen voor The Avengers.

geertvdheide

Avatar

Nog even voor de duidelijkheid: De film is prima te zien zonder de serie (genaamd Firefly) te hebben gezien. Toch raad ik zeker aan de serie te kijken, het is namelijk een erg leuke serie en het vertelt meer over de karakters. De film is dus wel leuker voor hen die de serie hebben gezien.

Er zijn in totaal slechts 14 afleveringen van de serie gemaakt, dus het is geen eindeloze opgave om ze allemaal te zien. Ik raad dus zowel de serie als de film erg aan, top science-fiction wat mij betreft.

TheVault

Avatar

Ik heb de film laatst gezien en ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast was. Ik vind het wat te ver gaan om te zeggen dat deze in de imdb top 250 moet komen te staan, maar de film is zeker van het niveau batman begins.
De (voor mij) onbekende cast, het aparte verhaal en ook de typische joss whedon manier van schieten zorgen er wel voor dat ik de film een [rating 3.5] geef