Goldfinger

Goldfinger (1964)

JAMES BOND BACK IN ACTION! (British quad poster, Style A)

Reviews (7)

MovieMazzter

Avatar

Laten we niet vergeten dat deze film inmiddels meer dan 50 jaar oud is. Ik heb hem na vele jaren weer eens bekeken en het ademt in alles de oude Bond sfeer. Uiteraard is het verhaal onrealistisch maar dat is nu eenmaal film. Het is mij volstrekt onduidelijk waarom Bond als een soort eregast wordt meegenomen door de bad guy (fantastische rol overigens) en vooral een hulpeloze geheim agent speelt die op een ereterrras getuige mag zijn van de geplande misdaad van de eeuw, om uiteraard op het nippertje in kansloze positie de boel te redden. Vanuit dat perspectief gezien is het een nogal vreemde actiefilm. Het is ook de film van de legendarische Pussy Galore, een naam die anno nu niet meer zou kunnen. Uiteraard ook een klassieke Bond titelsong, 1 van de meest herkenbare. De film is nog steeds de moeite waard. 7/10

jaime91

Avatar

De eerste echte Bondfilm die alles in zich heeft wat een Bondfilm hoort te hebben. Sean Connery lijkt in deze film echt zijn plek te hebben gevonden en speelt Bond op zijn best. Met de juiste charme, en humor en hij laat ook zien dat Bond niet alleen maar een stoere held is maar af en toe ook wel eens bang is. Als hij op het punt staat om doormidden gezaagd te worden door die laser. ''Do you expect me to talk?'' ''No Mr Bond i expect you to die!'' :D

Daarnaast heeft deze film ook 2 geweldige iconische badguys. Golfinger en de legendarische Oddjob met zijn bolhoed. Honor Blackman is ook prima als de bondgirl met de opmerkelijke naam Pussy Galore. Ook zij staat zeker haar mannetje. Haar kleine leger met blonde vrouwelijke piloten vond ik wel een tikkeltje vreemd maar goed het is nou eenmaal een Bondfilm. En in een Bondfilm horen mooie vrouwen. En er viel me nog 1 acteur op. Die chinees met dat brilletje. Ik moest heel goed kijken waar ik die man van kende, en dat bleek niemand minder dan Burt Kwouk oftewel Kato uit de Pink Panter films te zijn! :D

Deze film heeft ook de eerste echte titelsong, fantastische gezongen door Shirley Bassey. En natuurlijk is Q met zijn gadgets ook weer van de partij. Waar in From Russia With Love de enige gadget eigenlijk Bond's koffer was met wat snufjes komt in deze film eindelijk zijn kenmerkende Ashton Martin DB5 voorbij!

Goldfinger is een fantastische Bondfilm! En het lijkt mij ook dat dit Connery's beste is. De film heeft ook een goed tempo, en is nergens saai. Top film!

JamesBond

Avatar

Geweldige film!

Heb ook deze film opnieuw bekeken op blu-ray en het beeld is weer goed opgeschoond!

Ik vind dit één van de beste Bond-films, het heeft een goed verhaal dat wordt uitgevoerd door waarschijnlijk de bekendste Bond-schurk Auric Goldfinger gespeeld door Gert Fröbe.

Ook Connery is hier lekker op dreef, hij vervult hier voor de derde keer de rol van 007 en dat doet hij nog steeds heel goed!

De Bond-girls waren hier wat minder aanwezig, Pussy Galore is ondanks haar dubbelzinnige naam geen memorabele Bond-girl in mijn ogen.

Al met al is dit één van de beste Bond-films en de beste van Connery's tijdperk. Alle ingrediënten die een James Bond-film moet hebben zijn hier aanwezig: actie, verhaal, een legendarische titelsong, een legendarische schurk en natuurlijk gadgets!

10/10

Tarkus

Avatar

Ook deze film krijgt door de blu-ray uitgave een meerwaarde.
Dit derde deel heeft als eerste ook een echte Bond-song, door Shirley Bassey.
Heb er opnieuw veel plezier aan beleefd, het blijft na zovele jaren nog steeds een supergoede reeks, en dit derde deel misstaat er zeker niet in.

Commentaar 2011:
Goede Bond-film, met Sean Connery, die toch nog altijd wordt beschouwd als de beste Bond-vertolker van allemaal.
Nu is de film wat gedateerd, maar het blijft leuk amusement.

Meninho

Avatar

De beste Bond film. de film die de standaard zette voor alle Bond films die zouden volgen. Met deze film begonnen de gadgets en de onovertroffen locaties/studiosets door Ken Adams een belangrijke rol te spelen. De mooiste Bond auto speelt hier een hoofdrol en Gert Frobe is een legendarische bad guy. Grappig trouwens dat de beste man geen woord engels sprak en dus gedubbed moest worden.

Alles aan deze film is fantastisch; het acteren, het verhaal (heerlijk over the top)...alles wat een Bond film moet hebben ziet hier in. Toch is deze niet mijn favoriet, mischien omdat ik bang ben als ik hem te vaak zie, dat dan de magie verloren gaat. Maar dat deze film de standaard heeft gezet voor alle Bond films, is meer dan duidelijk. Jammer dat de wat nieuwere Bond films nooit in de buurt zijn gekomen van de klasse en stijl die deze film uitstraalt. P.S. in de Telegraaf gaven ze deze film een 8 en het waardeloze Diamonds are Forever een 9. Smaken verschillen uiteraard, maar vond dit wel erg opzienbarend.

JACKIE CHAN fan

Avatar

JA het is een oude film:P wel grappig eigenlijk dat die navigatie systeem nu overal te koop is:P

gelukkig heb ik geen last van die special effects. ga zo verder kijken":D dit is de saaiste nog niet:P ik ben begonnen met kijken vanaf die golfbaan, en now is t reclame: zo verder kijken,.

de chineese James Bond daar is dr maar 1 van:P www.jackie-chan.nl gewoon een site die je moet zien:P

maar now over Bond. James Bond,:P

Steve Harwin

Avatar

Leuke film, echt een mooie klassieker. Al zo'n 40 (!) jaar oud en nog steeds prima te genieten.
Zowel de dialoog
"Do you expect me to talk?"
"No, Mr. Bond. I expect you to die."
als Oddjob zijn ook weer leuk gepersifleerd in Austin Powers, jammer dat laatste alleen in AP1 speelt.

En Juso... ik zou deze kijken. the Patriot is duidelijk met modernere middelen gefilmd, maar het blijft desalniettemin een matig verhaal.