The Bone Collector (1999)

Two cops on the trail of a brutal killer. They must see as one, they must act as one, they must think as one, before the next victim falls.

Reviews (7)

Mav Damian

Avatar

The Bone Collector is een boekenverfilming van Jeffrey Deaver, is geregiseerd door Phillip Noyce en de cast bestaat uit Denzel Washington en Angelina Jolie.

Laat ik dit direct zeggen dat deze film belange niet het niveau van Silence of the Lamp en Seven haalt.
Dat men vaak de seriemoordenaar zijn werk laat tonen verlies je al direct de spanning en mysterie van de film. Buiten dan een moord dat totaal geen connectie heeft met andere moorden en ook geen redenen heeft.

Natuurlijk was het ook zo voorspelbaar dat men een zwak redenen kreeg waarom de dader alle moorden pleegt en wordt de kijker ook nog getrakteerd met belachelijk laatste akte van de film dat geen enkel spanning toont.

Ergens hoopte ik dat Denzel de film nog kon dragen met zijn acteertalent. Helaas was dat niet het geval.
Een 3/10

Banned

Avatar

Matige cliché film. Nergens echt spannend en dat is te wijten en de zwakke regie die geen stijl heeft laat staan de moeite doet om z'n verhaal boeiend te brengen. Komt daar nog bij dat ik al wist wie de dader was vanaf de eerste scène toen hij in beeld kwam. De reparateur van z'n medische toestellen Met zo'n totaal onnuttig personage vraag je er gewoon om, om em te verdenken. Doe daar dan nog een belachelijk slot bij en hebt een flauwe thriller die je enkel rillingen zal bezorgen door de vreselijke acteer prestatie van Queen Latifa. Geukkig kon dat mens goed puzzelen zeg!

filmfreakz

Avatar

Slechte film. Die Denzel washington die trek ik sowieso niet in geen enkele film omdat ie altijd een wenkbrouw optrekt wat de suggestie moet wekken alsof ie nadenkt over iets heel ingewikkelds maar het ziet er meer uit alsof ie nodig moet poepen. Als ie het nou in één film doet omdat het bij het character past oke dan kan het misschien nog, maar hij doet het gewoon in elke film.

Als kasplantje kwan hij ook niet geloofwaardig over. De film is op zich nog wel tot het einde uit te houden, maar ik gef beoordeling 5, wat wil zeggen dat er echt niet anders op tv moet zijn wil ik hem gaan kijken.

Drasko

Avatar

Niet de beste nee, maar ik snap al die flames ook weer niet. Dit is een leuke detective met een overtuigende Denzel en een altijd mooie Jolie. Als je hem nog nooit gezien hebt ( wat zo onderhand een heuse prestatie is ) zul je er denk ik pas laat achterkomen wie de dader is.

al die wannabe reviewers hier die 't nodig vinden te flamen mogen zelf eerst een beter script bedenken. Nee? Dacht ik ook.

Michaell

Avatar

De laatste keer dat hij op tv kwam, kan ik me nog vaag herinneren dat ik het niet veel aan vond. Hij was saai en onrealistisch. Dus ik zat er ook een beetje niet geïnteresseerd naar te kijken. Ik kan me helemaal niets van het einde herinneren (misschien dat ik hem niet heb afgekeken) of omdat hij gewoon zo saai was dat het einde je niet bij blijft. :Z
Ik ga veel liever Close Encounters kijken.

locostylish

Avatar

Ik snap niet dat de film hier zo'n negatieve feedback krijgt. Natuurlijk hij hoort niet in het rijtje thuis van de grote thrillers zoals bv: (naar mijn mening)
- 12 monkeys
- se7ven
Maar om deze film nou gelijk als slecht af te schilderen vindt ik weer net iets te ver gaan
Waarom? Ondanks de vele thriller-cliches is de film spannend, sommige stukjes idd voorspelbaar, maar soms is het ook wel lekker om languit op de bank te liggen, en alle informatie over je heen te laten komen. Niet hoeven nadenken met alles wat er gezegd wordt.Het is geen film waar je voor thuis blijft, maar ook geen film waar je het huis voor verlaat ;)

Ciao
L&S

HertogJan

Avatar

Ohw is dit van dezelfde regisseur als Dead Calm? Dead Calm is namelijk een erg gave thriller/horror!!

Maarja The Bone Collector is inderdaad niet echt van een hoog niveau zoals Silence of the Lambs en Se7en... Toch wel een onderhoudende film, al zit ik me keer op keer te ergeren aan die lippen van Angelina Jolie :} Wat minder dik was beter geweest meid ;)

Omdat hij toch nog best spannend is (van wat ik me kan herinneren): [rating 3.5]