Thunderball (1965)

VIVA JAMES BOND (French)

Reviews (6)

MovieMazzter

Avatar

Ook deze film na jaren weer bekeken en viel mij 100% mee. Op sommige websites staat deze als middelmatig tot slecht gerankt en daar ben ik het niet mee eens. De film speelt zich in een klassiek duistere SPECTRE sfeer. Het begin vind ik vrij sterk met Sean Connery in een jet-pack. De film duurt vrij lang inderdaad en komt nu wat traagjes over, maar dat is met de ogen van nu. Bovendien: waarom zou je haast hebben bij het bekijken van een film ? Het onderwater-gevecht is ongetwijfeld het langste uit de filmgeschiedenis en de beelden van de oceaan, de onderwaterbeelden het eiland vanuit de lucht zijn fraai geschoten. Al met al vind ik Sean Connery erg goed op dreef in deze film. Het feit dat deze film de opvolger is van Goldfinger uit 1964 (1 van de besten uit de hele reeks volgens velen) heeft wellicht bijgedragen aan de wat negatieve onstane beeldvorming, die ik allesbehalve terecht vind. Sterker nog, Sean Connery is qua actie veel beter op dreef in deze film dan Goldfinger, alwaar hij meer een soort passieve eregast op het toneel van de bad guy is. Thunderball is zeker de moeite waard. 8/10

jaime91

Avatar

Na het sterke Goldfinger is Thunderball toch weer een stapje terug. Wederom speelt Connery een prima Bond, Claudine Auger is een prima Bondgirl maar Adolfo Celli als Emilio Largo weet niet zo heel veel indruk op mij te maken. Zijn look, (ooglapje en grijze haren) is wel tof maar verder ben ik niet echt van hem onder de indruk. Ook heeft deze film de eerste slechte Bondgirl SPECTRE agent Fiona Volpe gespeeld door Luciana Paluzzi. Zij doet het verder ook helemaal niet onaardig.

Verder is deze film ook iets langer dan de rest, en ook dat merkte ik. Hij is af en toe wat langdradig o.a. dankzij al die onderwaterscenes. Het onderwatergevecht is dan wel weer heel tof gedaan! De hele film is ook heel mooi gefilmd, ook de helikopter shots van het eiland zijn prachtig om te zien.

De titelsong is ook weer helemaal fantastisch! Mooi gezongen door Tom Jones.

Prima Bondfilm maar zeker niet zo goed als Goldfinger.

Olrik

Avatar

Erg leuke Bond film en een soort mix tussen From Russia With Love en Goldfinger.
Het verhaal heeft me door de gehele film heen erg kunnen boeien en er zit erg leuke Britse humor in! :E
Alles zag er voor de tijd dat de film uit kwam erg mooi en gelikt uit, maar ik ergerde me alleen een beetje aan de onderwaterscene's omdat ze zo ontzettend lang waren.
Erg vermakelijke Bond film en zeker een om niet te vergeten.


7,0 / 10

JamesBond

Avatar

Super goede film!

Ook deze opnieuw bekeken op blu-ray en opnieuw ziet alles er super uit!

Ik vind dit wel één van de betere Bond-films. Het heeft een degelijk verhaal dat toch de hele film blijft boeien. Emilio Largo is ook één van mijn favoriete Bond-schurken, hij is erg rustig maar komt naar mijn zeggen wel erg dreigend over.

Connery speelt hier voor de vierde keer James Bond, en dat doet hij vooral in deze film super goed! De Britse humor is nog steeds aanwezig, al heb ik hem nooit "Bond, James Bond" horen zeggen in deze film.

De film heeft ook één van de beste Bond-babes, Domino Derval is erg knap en ze wordt ook nog eens goed neergezet.

Het enige grote nadeel wat deze meedraagt is het overschot aan onderwaterscènes. Het is allemaal erg mooi in beeld gebracht, dat zeker. Maar de onderwaterscènes zijn erg langdradig en beginnen na een tijdje te vervelen.

Al met al één van de betere Bond-films die bijna alle ingrediënten heeft die nodig zijn!

8/10

Tarkus

Avatar

Ook deze opnieuw bekeken, en blijf bij mijn eerdere commentaar.
Natuurlijk is de kwaliteit op BD een stuk beter dan eerdere uitgaven.

Commentaar 2011:
Prima Bond film en een van de betere naar mijn mening.
De film komt nu wat traag over, maar dat is met bijna alle filmen uit de jaren 60, dus niet specifiek voor deze film alleen.
Toch altijd weer leuk om eens een film uit de oude doos te bekijken, en als hij dan nog voldoende actie en spanning biedt is dat mooi meegenomen.

secret1994

Avatar

Gisteren gezien Smiley face
was zeer toffe film,
+de vijandige organisatie SPECTER,
+humor van Bond
(zoals hij een hele tijd bezig is tijdens het pokerspel over specters(geest bovenhalen enzo) en hij laat zien dat hij niet echt bang is van die eenoog-gast :p
+mooie Bondgirl (schoner dan die bij Daniel Craig)
+gadgets!!! :p
+Zeker toffe beginscene met de JB van specter die nog leefde als de rouwende oma

-Dit is mijn mening,maar ik vond het onderwatergevecht wat saai ;s daar gebeurt alles zo traag tegenover boven water gaat het rapper en ziede beter hoe er klappe worden uitgedeeld
- ook een minpuntje von ik wa de laatste vechtscene me die eenoog ;S kan ook aan de tijd van toen ligge,maar ik vond het wat overdreven doorgespoeld

maar ik vond het toch een goeie JamesBond-film,dus vr mij toch een goeie 8/10