Payback (1999)

No More Mr. Nice Guy

Reviews (6)

Glennekeeeee

Avatar

Mel Gibson, de man die we de laatste jaren enkel als matige badguy konden zien in Expendables 3 en Machete 2. De jaren van Mad Max, Lethal Weapon en ook deze Payback liggen lang achter zich en dat heeft hij grotendeels aan zichzelf te danken. Al een geluk is deze man lang genoeg bezig dat we genoeg oud materiaal hebben waarin hij zijn klasse kan tonen en dat doet hij ook in deze film.

Ik moet zeggen dat de film een hoog 'John Wick'-gehalte had. Maar waar in die film de spanning ontbreekt is die bij Payback wel vaak aanwezig. Vooral door het feit dat Gibson wel werkt als een man die onoverwinnelijk lijkt maar toch vaak het deksel op de neus krijgt en zichzelf moet heruitvinden. Die balans is perfect in evenwicht en geeft het personage iets extra. Het verhaal is best simpel maar toch pienter genoeg om nét niet rechttoe rechtaan te zijn. De grauwe kleuren en de heerlijke muziek geven ook een extra. De badguy's waren niet overweldigend maar de opstapjes naar uiteindelijk de big chief waren wel leuk. De finale was vermakend maar misschien net niet uitmuntend genoeg om Payback écht een uitzonderlijke actiethriller te maken. Mario Bello die er in deze film wel heel leuk uitziet zorgt daar half voor ondanks een zeer vlak geschreven personage.

Payback is een film waarbij je hoopt dat Gibson zo een film nog eens mag maken. Hij steelt de show en word gesteund door heerlijke muziek, solide camerawerk, een degelijke cast rond zich en een simpel maar strak geschreven scenario.

7,5/10

Bweapon96

Avatar

Deze film is simpel, makkelijk weg te kijken met je verstand op nul. Het valt onder puur entertainment. Er zit geen boodschap achter of iets anders wat je van binnen zou kunnen raken. Het verhaal is heel oppervlakkig en de karakters zijn niet boeiend. Het is omdat Mel Gibson erin speelt. Hij kan leuke en goede karakters neerzetten. (Denk aan Lethal Weapon en The Patroit.) Maar deze film is echter niet bijzonder. Wat mij wel aantrekt is de sfeer. De ‘dode’ sfeer van Chicago. Er zit totaal geen emotie in deze onderwereld. Het draait allemaal om geld en de naam die je draagt. Dat spreekt mij wel aan omdat ik de manier van denken van dat soort mensen interessant vind. Maar de film zelf stelt niet veel voor.

CAGE

Avatar

Je mag jezelf wel gelijk geven. Het is best een aardige film. In de media wordt die overgebracht als heel goed, maar ik houd het dus gewoon bij redelijk. Verhaal is niet dat je zegt nieuw/origineel, nochtans op de manier hoe het in de film is weergegeven is dan wel even anders. daarom zou ik hem je toch aanraden omdat je hem nog niet gezien hebt. Het gebruik van een duister screenplay... is een extra leuk apart gegeven.

lulligvoorje

Avatar

1 van de betere films van de afgelopen 10 jaar.
Geweldig cynisme, keiharde humor, ijzersterke dialogen, memorabele one-liners, en waanzinnig doeltreffend gecast. Geen betere acteurs zijn vindbaar voor deze rollen. De veelheid aan geweld is voor deze film zeldzaam sterk en functioneel verwoven in het verhaal. Mel Gibson kicking some serious ass for a girl, wat willen we nog meer?

Uiteraard is Maria Bello *eigenlijk* de drijfveer achter alles in de film. En of de film een happy-ending heeft ga ik niet verklappen. Mooie muziek trouwens.

Deze film moet je tenminste 1 keer gezien hebben.

Meninho

Avatar

Uuitstekende film dit. lekker jaren 70 sfeertje, en Mel is lekker op dreef. Echter Gregg Henry vind ik de grootste verassing hier, die mel gibson gewoon weg speelt. wat heb ik om die man moeten lachen, met zijn arrogante rotkop, en zijn geweldige oneliners (hubba hubba hubba(!) ) ik heb hem, al e gezien een paar keer, maar kijk morgen weer!

Stegman: You know what, Val, this one's on me. OK?
Val Resnick: Do you see me reaching for my fucking wallet?


:D

LekkerDoen

Avatar

Deze film gaat totaal niet over wraak. :E Deze film gaat over respect en eerlijkheid. :W

Het is een extreem harde, koele, koude film (ook mooi gewerkt met de kleurenfilters). Het verhaal is simpel en zeer ongeloofwaardig. Hoewel ik mijzelf zeer kan vinden in het personage van Gibson, moet ik erkennen dat hij soms rare keuzes maakt.
[rating 3] Vanwege het harde, koude realisme. Je moet ervan houden.

Mooiste wat mij bij is gebleven is de this little piggy routine met de hamer en zijn teen