Jackie Brown (1997)

This Christmas, Santa's Got A Brand New Bag

Reviews (8)

MovieMazzter

Avatar

Ook deze film wederom bekeken na lange tijd. Het is een wat aparte QT film met minder actie, minder expliciet geweld en minder bizarre humor. Toch heeft de film een hele prettige vibe in een rustig tempo waardoor het lekker wegkijkt. De kritiek dat de film te lang duurt en het verhaal te saai is deel ik niet. Niks mis met een film waar je lekker onderuitgezakt naar kan kijken en in het verhaal wegdromen. Naast Pam Grier is het toch vooral Samual L. Jackson die de film draagt. De rol van Robert DeNiro kon me minder bekoren, maar hij toont aan ook deze vreemde bijrol toch aan te kunnen. Geen verrassing uiteraard, maar ik had hem toch liever in een andere rol gezien. Films met elkaar vergelijken zal altijd gebeuren, en ja deze is iets minder dan Reservoir Dogs of Pulp Fiction, maar toch zeker de moeite van het bekijken waard. Ook de muziekkeuze is prima en vooral dankzij deze film ben ik Across 110th Street (Bobby Womack) gaan waarderen. 7.5/10

Olrik

Avatar

Jackie Brown is een film die altijd ( op het vreselijke Death Proof na ) al als Quentin Tarantino's minste film werd gezien en altijd een beetje uit de schijnwerpers werd gehouden.
Het is geen perfecte film zoals Pulp Fiction of Django Unchained, maar de film is zeker niet slecht.
Heb Jackie Brown ( erg persoonlijk ) altijd liever willen kijken dan Kill Bill en kan elke keer weer genieten van deze film!
Samuel L. Jackson en Pam Grier stelen absoluut de show en spelen geweldig, maar ook vreemd genoeg zit Robert DeNiro in deze film die een performance aflevert die ik nou nooit van hem verwacht had!
Zeker het kijken waard en vergelijk de film alsjeblieft niet met zijn andere films, want zo is Jackie Brown denk ik ook eigenlijk bedoelt.

7,5 / 10

Filmwolfje

Avatar

[filmquote]Ordell Robbie: 'What the fuck happened to you, man?
Your ass used to be beautiful...'[/filmquote]

...en zo teleurgesteld was ik nu ook. White men can't make Blaxploitation Movies. En wat ik me nu afvraag is waarom Robert de Niro niet de Max Cherry-rol gekregen heeft en speelt hij de meest nutteloze bijrol allertijden???

Dit is trouwens de tweede keer dat ik Jackie Brown zie en de film wordt er absoluut niet beter op... saai, langdradig, geen boeiende quotes, etc...
[rating 2]

Meninho

Avatar

Ondergewaardeerde film. Hoewel mischien niet de beste van QT (ik twijfel nog) is hij voor mij wel de meest kijkbare. Voor Pulp Fiction moet ik er echt voor zitten, deze kijkt makkelijker weg. De karakters zijn ook meer uitgediept en interessant. Prachtig om te zien hoe QT gebruik maakt van zijn machtspositie om precies films te maken waar hij als kind van hield, zoals hier de blaxploitation films.

Met als grootste verschil dat het niet geweldadig is, soms zelfs langzaam en er echt ruimte is voor karakterontwikkeling. daardoor ga je meer voor de karakters vopelen en is ook de speelduur geen enkel probleem. Jackson is mischien nog wel creepier dan in Pulp Fiction. Grier is perfect als Jackie en Forrester was voor mij een ontdekking. Speelde zijn karakter heel onderkoeld en is mischien wel mijn favo tarantino karakter.

uitstekende film met wederom een heerlijke soundtrack. Absoluut de film van de dag.

Groundhog

Avatar

Vond hem erg tegenvallen. Had meer verwacht van deze tarantino. Tuurlijk, het is geen slechte film, maar het heeft van alles te weinig om echt een topper te zijn. Te weinig pakkende dialogen, humor, en hardheid. Ook de acteurs kunnen mij niet echt overtuigen. Het pakt me allemaal gewoon niet echt. Bovendien duurt de film te lang. Ik heb een aantal keer op de klok zitten kijken en dat is nooit goed. Conclusie: geen slechte film, vermakelijk, maar zeker niet geweldig en af en toe langdradig.

[rating 3]

V.I.Pete

Avatar

Vooral een hele goede film door het geweldige acteerwerk van Samuel L. Jackson!!

Maar ik zoek de naam van een plaat uit deze film: In scene 3 van de film gaat Ordell op bezoek bij Beaumont waarna Beaumont in de kofferbak van een auto moet gaan zitten. Ordell gaat in de auto zitten, zet het nummer op en rijdt naar een bouwterein waar hij Beamont doodschiet.

Weet iemand hoe dit nummer heet???

Colonel_Kurz

Avatar

Lang niet zo populair als Pulp Fiction, maar naar mijn mening niet minder goed. Sterker nog, ik vind de personages van deze film zelfs boeiender, voor die gespeeld worden door Pam Grier, Robert Forster en Robert De Niro. Daarnaast gaf ik in deze film meer om de personages dan in Tarantino's eerdere film. Misschien komt dit ook wel omdat de film gebaseerd is op het boek Rum Punch van Elmore Leonard, die altijd goed is voor puike misdaad verhalen op kleine schaal (andere verfilmingen van zijn boeken zijn o.a. Get Shorty & Out Of Sight).
Samuel L. Jackson mag zijn kunststukje uit Pulp Fiction nog eens dunnetjes over doen op een net iets andere wijze, en dit doet hij dan ook op briljante wijze. De heerlijke soundtrack en de prachtige intriges maken verder van deze film een ervaring die ik graag opnieuw beleef.

[rating 5]

Fuzzynuts

Avatar

Ik sluit me bij JB aan. Naar mijn mening een onderschatte Tarantinofilm. Niet zo uitgesproken gewelddadig, waardoor het bredere publiek waarschijnlijk afhaakte.
Tarantino is naar mijn mening veel beter op dreef in Jackie Brown dan in Reservoir Dogs. De film zit gedegener in elkaar en is boeiender van opzet. Niettemin wordt het niveau van Pulp Fiction voor mij niet gehaald. Dat heeft ook mede te maken dat Pulp Fiction voor mij een (prettige) slag in het gezicht was. Jacky Brown is meer een lekker film om bij weg te zakken.
Al met al toch zeker [rating 4.5].
En na Jonathan Ross' commentaar op Kill Bill ("I would crawl naked trough broken glass just to see part 3 of Kill Bill") kijk ik alweer uit naar 20 november.