The Blair Witch Project (1999)

In October of 1994 three student filmmakers disappeared in the woods near Burkittsville, Maryland, while shooting a documentary...A year later their footage was found.

Reviews (9)

Tidus

Avatar

Ik vond dit persoonlijk een van de engste films die ik ooit heb gezien.
Juist omdat je totaal niet ziet wat er gebeurd bouwt de spanning bij mij op.
Het einde is tot slot ook nog eens luguber te noemen als je die jongen in de hoek ziet staan en dat daarna de camera omvalt.

Je moet je zoals eerder wel gezegd wel kunnen inleven in de situatie, anders zul je deze film niet zoveel aan vinden denk ik...

TyRaNT

Avatar

Zo komisch, echt ik vind het geweldig hoe sommige mensen op deze film reageren. "slecht, saai,dom etc." Al mijn spaargeld bezittingen wat ik ook heb leg ik allemaal op tafel. Ik durf te wedden dat al die "bad asses" die m zogenaamd niets aan vonden waarschijnlijk....sorry gegarandeerd in zo'n soortgelijke situatie hun broek helemaal zouden onderschijten voordat ze de grond raken om in een foetus houding te gaan liggen totdat iemand ze komt halen of totdat ze gewoon simpelweg sterven van de honger of angst. Het zijn mensen die nie snappen wat angst is of inhoud. Nee vampieren en zombies das eng. Allemaal "enge wezens" met bekende zwakke plekken...fictief gezien natuurlijk. Maar deze film laat zien dat ze tegenover iets staan dat ze gewoon niet kunnen zien. Ze weten nie wat t is en wat t allemaal kan en wat het wil. Lomp ben je gewoon als je t idee niet eng vindt. Het is geen mening, nee het is een feit.

Nar

Avatar

Een ieder die deze film goed vindt/vond, raad ik aan om eens 's nachts door een bos te lopen; als je dan in staat bent om je fantasie te gebruiken, heb je een veelvoud aan 'thrill' vergeleken met deze onwaarschijnlijke saaie, nietszeggende, smakeloze, voor ww-ers gemaakte film.
Daarnaast zal de zuurstof, die dan alsnog je grijze massa bereikt, je dan wellicht kunnen laten inzien dat dit soort onzin in de grote mensenwereld niet thuis hoort.

Jusjuh

Avatar

Dit is me toch spannend! Ik zie niet wat de mensen boven mij er zo bagger aan vinden. Alles is briljant, de setting, de manier van filmen, maar vooral de internetcampagne is briljant.
Zoals ik al zei in een ander Forum-topic, zal je deze film écht goedvinden als je een behoorlijke fantasie hebt. De manier van filmen, en het éigenlijk niks wat er gebeurd maakt het zo doodeng. Niemand, die 's nachts door een bos loopt zal hier niet meer aan denken. Ik hoorde in bijnd bed nog het 'Ahhhhh' van Josh roepen ;).

renzo

Avatar

Eerste keer dat ik 'm zag gister, en wat ik ervan verwachtte was dat ie me zou boeien en dat ik hem eng zou vinden. Nou daarin is ie geslaagd, je moet je wel lekker kunnen inleven en het feit dat ik alleen thuis was heeft ook wel beetje geholpen.
rest mij 1 vraag: ik hoor van vele dat de film zo populair is geworden door slimme internetcampagne, aangezien ik toen nog niet zo met films bezig was heb ik daar niks van meegekregen; kan iemand me vertellen wat er dan zo slim aan was en wat er precies gebeurd is? bvd

splatter freak

Avatar

Ik vind het een van de beste films van de afgelopen jaren.
Toen ik hem in de bios zag wist ik helemaal niets van het verhaal, alleen dat er 3 gasten het bos in gingen op zoek naar de Blair Witch.
Dat het gegeven geleend is van Canibal Holocaust vond ik minder, maar dat was toch een film die alleen bij de ware horror liefhebbers bekend was toendertijd ;)

En je moet hem idd wel in het donker en zonder die irri reclame zien.

misscongenality

Avatar

Ik vond er wel een soort spanning inzitten. Ik zou zoiets echt niet durven in een tentje midden in de bossen gaan zitten. Niet zozeer dat ik denk dat er een heks is maar gewoon omdat het idee me best eng lijkt. Mar goed het is maar een film en natuurlijk is zoiets niet echt gebeurd. Ik vind het camerawerk wel goed en ik vind er wel een soort spanning inzitten..

Marlous

Avatar

Ik vond hem heel eng...

Het is een orgineel concept om op deze manier een film te maken...

Verder is hij creepy omdat het in een bos is (houd ik al niet van) en het is er vaak donker...de camerabeelden zijn af en toe misselijk makend en je hebt soms echt het gevoel dat de acteurs echt bang waren. Dit omdat zij vrij weinig wisten...bijvoorbeeld dat een de kaart weggooid, wist alleen hij..de rest dus niet..reacties zijn dus soms echt...

Vind het einde ook niet abrupt over...Ze kunnen gewoon niet verder...ze hebben de blair witch gevonden....

Inderdaad kassa voor de makers, maar ik vind dit zeker geen overgewaardeerde film...(spiderman vind ik 10 keer slechter)..

Na hem meer dan 3 keer te hebben gezien, ga ik mij wel heel erg ergeren aan die chick....

Als je hem nog niet gezien hebt: aanrader...

Zeurdoos

Avatar

Zwaar tegenvallende film na alle marketingtrucjes die in de reclames en specials over deze film werden gebruikt. Daardoor ging ik in elk geval teveel van de film verwachten...

De acteurs spelen erg irritante, domme en naïeve karakters waar je je na een paar minuten al aan gaat ergeren. Ook de spanning wordt zo om zeep geholpen doordat er de hele tijd "oh my god oh my god" word geblaat. Verder helpt het abrupte einde ook niet om de film leuk/spannend te gaan vinden (was het minieme budget op?).

Toch was het gegeven wel goed bedacht en heeft de hype om de film heen wel erg goed z'n best gedaan. Hierdoor heeft iedereen 'em ondertussen wel gezien, oftewel kassa voor de makers.

[rating 2]