Kalifornia (1993)

A state of fear and terror

discussie

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Unicron

Avatar

Spannende thriller waarin de hoofdrolspelers allen een goede acteerprestatie zetten om over de fantastische beelden die in deze film zitten maar te zwijgen. Puik camarawerk.
Misschien een minder bekende film bij het grote publiek maar desalniettemin is deze film echt zeer zeker de moeite waard mensen. 4 uit 5 sterren.....

Otmeister

Avatar

Is 't nou wat?
Of niet?

Kent

Avatar

AngelEyes "Hier ben ik wel eens aan begonnen, maar heb ik toen van verveling afgezet. Misschien had ik iets langer moeten blijven hangen, maar ik denk niet dat ik het deze keer weer ga proberen."

Ik heb em wel afgekeken, maar vond er ook niet zo veel aan. Ga het ook niet nog een keer proberen.

Glue

Avatar

Ik wilde bijna vragen over de "K", maar zie dat et al is besproken hierboven :E

jacq

Avatar

Ach, daar is tie weer, ik zag al dat ik de film erg goed beschreven had Smiley face het was 1 van mijn favorieten, waarom, ik weet het echt niet meer.

Lewis vond ik gewoon geweldig. De enige van de cast die hier echter niet zo bekend is, is Michelle Forbes, die toch redelijk uit de verf komt.

AngelEyes

Avatar

Hier ben ik wel eens aan begonnen, maar heb ik toen van verveling afgezet. Misschien had ik iets langer moeten blijven hangen, maar ik denk niet dat ik het deze keer weer ga proberen.

moonlight

Avatar

Ik heb de film gezien! egt een hele leuke film!
goed geacteerd. en dat plat Amerikaanse accent van Brad Pitt vond ik ook erg goed gedaan

:E

Filmwolfje

Avatar

shaffa2 "Ik ook. 'k Vraag me alleen af waarom California hier met een K wordt geschreven. K van killer ofzo?"


In het begin van de film schreef Brian een briefje waarin hij vraagt om meerijders voor zijn met de titel 'Kalifornia' en prikte het op dat bord. Waarom is nooit echt uitgelegd. Ik heb geprobeerd om het op te zoeken op het internet, maar kwam verschillende mogelijke antwoorden tegen, zoals filmrecht-problemen, omdat er al een film was die California heette, of gewoon reclame maken door op te vallen met een typo... dus het is niet echt duidelijk en het zal wel onduidelijk blijven... dat de 'K' voor 'Kill' staat zou best wel eens kunnen...

Michelle Forbes speelde ook ontzettend goed zeg... ik heb nu spijt dat ik haar niet heb genoemd in mijn vorige reactie... Jammer dat ze nooit is doorgebroken als actrice.

shaffa2

Avatar

Ik ook. 'k Vraag me alleen af waarom California hier met een K wordt geschreven. K van killer ofzo?

Ann McDunn

Avatar

jacq "Een yuppenstelletje gaan op rondreis in Amerika om langs de bekendste "crimescenes" inspiratie op te doen voor hun boek. Ze nemen het asociale stel Lewis en Pitt mee om de kosten te drukken. Niet wetend dat Pitt net zijn huurbaas heeft vermoord en een kille moordenaar is en daarbuiten ook nog eens geen cent te makken heeft

Het leuke van de film is dat je ziet dat de 2 stellen langzaam naar elkaar toegroeien. Maar je ziet ook duidelijk de grote verschillen in klasse.

Lewis speelt hier uitstekend het domme naieve meisje, die in Pitt haar "redder" ziet.

Een film die absoluut boeit."


Helemaal mee eens, en ik heb er dan ook niets aan toe te voegen, ik vind deze film zeker een aanrader.:Y

[edit: quote gefixed]

D.LoKo

Avatar

Ohh deze ja, die is zeker goed, Brad Pitt eens in een niet zo vrolijke rol.