Spider-Man 2

Spider-Man 2 (2004)

Take Another Spin In IMAX

Reviews (5)

Frietgezicht

Avatar

Spider-Man 2 is een hele matige film die zeker na zoveel jaren er alleen maar op achteruit gegaan is.

Behalve een behoorlijk saaie badguy(ziet er wel cool uit met die armen enz) die weer een door een experiment zo wordt(net als in deel 1) krijg je net als in deel 1 de beroerd gecaste Kirstin Dunst als MJ die weer gillend gered moet worden aan het einde. Lekker origineel.
Tussendoor de gehele film een liefdesverhaaltje waarin Spiderman het Spider-Man zijn even opgeeft voor de liefde net als Superman voor Lois in Superman 2.

De film is saai en draait vooral om de crush van Peter op MJ terwijl dat totaal niet werkt omdat ze lelijk is en een sletje.
Ze gaat van Harry Osborn naar Jameson's neefje en speelt wat met de gevoelens van Peter.
De film probeert een dramatisch liefdesverhaal te zijn maar de enige drama zijn de dialogen.

Dan krijg je nog van die scenes die tenenkrommend slecht zijn. Als Peter zijn gezicht laat zien in de trein scene en iedereen hem helpt. We protect your identity spidey! Ik moest een emmertje erbij pakken. Alsof er niet minstens een paar zijn die denken aan hoeveel geld dat zal opleveren. Fake.

Of die scene waarin die irritante uncle May(met al dr fucking adviezen over het juiste doen enz,ik hoopte echt dat ze stierf) met een paraplu dr val red. Kom op. In dezelfde tijd dat we X-Men 2 krijgen zie je dit soort scenes.

Peter is klungelig en lijkt net een blanke Steve Urkel. Gaat nergens over. Ik zou hem zo graag een hoek op z'n neus geven. Oneliners die niet werken, mislukte grappen.

Enige echte geslaagde actiescene is die met de trein(die dus lachwekkend afgesloten wordt)

Een 5

Glennekeeeee

Avatar

Vandaag nog eens herbekeken en toch met een puntje verlaagd vooral omdat de effecten toch stillaan gedateerd geraken en en deze film zit er best vol van. Maar het verhaal blijft wel sterk die ook een diepere dimensie geeft aan spider-man en het zet het verhaal van held-zijn in een ander perspectief, toch voor Peter Parker. Ook is octopus éen van de beste villains in comic-movies die we al voorbij hebben zien komen en is de trein scène éen van de tofste actiescènes die ik al gezien heb (ook al dikwijls gekopieerd nadien), ook al merk je hier ook dat de effecten toch niet echt overeind blijven

8,5/10

Steve-O

Avatar

Deze krijgt van mij toch een 8, maar dan alleen vanwege de actie en Doc Ock! Voor de rest vond ik het een saaie film.. En na het meerdere malen gezien te hebben zaten er wel erg slechte teksten in }::r
Het eind was fantastisch! Spider-Man die tussen helicopters in slingert op weg naar de volgende grote villain. Maar nee, 3 was groten deels verpest...
Ik geloof wel in de Spider-Man reboot, ik ben immers een comic fan hiervan dus ik hoop op de Lizard!!!

svk1985

Avatar

Ik vond deel 1 echt super, knap ook dat het introduceren van iedereen te veel tijd kostte ten koste van de rest van de film.
Had daarom verwacht dat deel 2 nog beter kon worden, qua actie en spanning. Het was echt wel een goede film, actie was goed, maar vond wel dat idd de relatie tussen peter en mj erg veel benadrukt werd. Misschien dat ze in 3 hier gebruik van kunnen maken en er niet veel aandacht aan hoeft te worden gegeven en ze lekker op de actie kunnen spelen. Maar beetje diepgang mag altijd :P
Kan niet wachten....

BertjeDH

Avatar

Ik heb hem zaterdag gezien....wat een baggerfilm zeg! Het hoort een actiefilm te zijn, maar het ging alleen maar over de liefdesperikelen tussen MJ en PP en over zijn innerlijke strijd of hij nou wel of geen spiderman moet blijven.

Het is een chickflick geworden vind ik en is leuk om met je vriendin te gaan kijken maar om er met een paar gasten heen te gaan is niks. Gelukkig kon ik dit debàcle (in mijn ogen) nog wegdrinken met een paar goeie glazen bacardi lemon cola;)