Blade (1998)

Against an army of immortals, one warrior must draw first blood.

Reviews (6)

RyanD

Avatar

Blade is een van de weinige films die een goede cross heeft gemaakt tussen het vampiergenre en het superheldengenre. Wesley Snipes is natuurlijk perfect gecast als de 'coole' anti-held terwijl Stephen Dorf een geweldige schurk neerzet.
En natuurlijk zijn de actiescenes die deze film waarborgt stuk voor stuk juweeltjes. Met name het slotoffensief van Blade (1) blijft een van de boeiendste vechtscenes van de Blade-trilogy.
Absoluut het kijken waard als je van vampierfilms houdt maar ook van martial arts.

Ravaged

Avatar

Meh, ik zag als eerste Blade II en toen pas Blade I, en dan valt ie behoorlijk tegen. Stephen Dorff is wel een goede bad guy, en verhaal is sterk genoeg voor actie film.

Maar de sfeer van deeltje 2 mist, de vrouwelijke sidekick is een ongelofelijk oninspirerende en saai doos, en toch minder visueel sterk.

Blijft over een leuke actiefilm als je geen van de Blade films ooit heb gezien. Maar deel 2 doet deze praktisch vergeten.

Sir Smokalot

Avatar

Tsja een ijzersterke soundtrack, maar ze presteren het om de lekkerste nummers niet op de OST te flikkeren. Dat was bij blade II net zo, de lekkerste nummers (van Voodo&Serrano bijvoorbeeld) stonden er niet op..stelletje lutsers.
Anyway, ik vond het een erg vermakelijke film, hoewel mijn interesse wel verdween in de tweede helft van de film. Hij is aardig, strakke actie en behoorlijk acteerwerk (Wesley Snipes is sowieso een veelzijdiger mens dan sommigen hier denken...).
Deel II blijft voor mij het best, hij steekt wat mij betreft met kop en shouders boven de andere 2 uit.
Deel 3 had er nooit moeten komen, slap verhaal, totaal niet overtuigend, en Wesley Snipes heeft er ook overduidelijk geen zin meer in....JammerJammerJammer

Maar blade = goed vermaak als je niks beters te doen hebt op je zaterdagavond!

Otmeister

Avatar

Snipes...

Tja. Wat moet je daarvan zeggen. Ik moet eerlijk bekennen, en dan ben ik echt heel eerlijk, dat ik nog nooit een goede film van deze man heb gezien. Blade (ja, ik heb hem afgekeken) schijnt dan nog 1 van de betere films uit het oeuvre van deze vechtsporter te zijn. Misschien zegt dat genoeg...

Maar goed, ik houd dan ook niet van films met vampieren, dwergen, tovenaars of elfen. Wat dan weer scheelt in de schifting, als je weer eens op een verloren zondagmiddag een deeveedeetje wil huren bij de lokale videoboer!

;)

skullsplitter

Avatar

Ah, de film die ondanks zijn semi-b budget het hele superheld genre weer op gang kreeg door de treffende atmosfeer en semi-diepere verhaallijn.

Production design van een hoogstaand niveau, vele knipogen naar andere films, ultieme coolness and dressed to kill, zowel de vampieren als Blade zelf.

Het licht-realistische maakt deze film voor mij net beter dan de 2e, welke op zich dan weer een erg goede film was. (maar naar mijn zin iets teveel comic ;))

Also, I happen to own the very same pair of shades 8-)

[rating 4]
een 4 dus omdat het in zijn geheel een sterk experiment vormt Smiley face

LekkerDoen

Avatar

Zelfde diepgang als 1 aflevering van de strip. Jammer, want ze hadden prachtige emoties/gevoelens/personages/verhaallijnen er aan toe kunnen voegen. Wat er dus overblijft is vechten... vechten... en nog eens vechten. Tja de beste film van Wesley Snipes, want zijn onvermogen tot acteren wordt hierdoor goed verborgen.

.. zijn beste rol was in BAD van Michael Jackson. Verder moet hij het voornamelijk van zijn fysieke gesteldheid hebben. ohw ohw ohw voor ik het vergeet hij was geweldig (zelfs grappig) in Simon Says: demolition man