Lethal Weapon (1987)

Two cops. Glover carries a weapon. Gibson is one. He's the only L.A. cop registered as a LETHAL WEAPON.

Reviews (8)

MovieMazzter

Avatar

Onderhand lang geleden dat ik deze film heb gezien. Op een vreemde manier ook een type film (alleen op de titel) die je overslaat als je hem aangekondigd ziet worden op tv. Nou kan het zijn dat je hem al 3 keer of meer gezien hebt, dan valt het te begrijpen. Ik schat echter dat ik hem slechts 1 keer heb gezien en dan ook nog behoorlijk lang geleden. De film is inmiddels ook ruim 30 jaar oud. Nu dus weer bekeken en daar geen spijt van gehad. Ik was heel veel ook vergeten. Het is een vlotte film met boordevol actie in een leuke setting. De actie scenes zijn ook wel orgineel, dus geen ellenlange achtervolgingen en domme schietpartijen. Alles ook met een knipoog. Je krijgt ook weer dat jaren 80 gevoel als je naar deze prent kijkt (haardracht, kleding bijvoorbeeld). De chemie tussen Gibson en Glover is goed, Het knappe aan de film is dat het allemaal niet ingewikkeld lijkt, maar toch slagen veel regisseurs van dit type films er niet in om zoiets te maken. Kennelijk is het dan toch zo eenvoudig niet. Ik wist niet dat er in totaal 4 in deze sequel zijn gemaakt. Ben geen Lethal Weapon fan, maar deze nieuwe kennismaking met deel 1 is prima bevallen ! 7.5/10

Tarkus

Avatar

Het was lang geleden dat ik deze film nog eens had gezien.
Hoewel hij nu wat trager overkomt voor deze tijd, is het toch nog steeds een spannend en vooral ook humoristische film.
Het samenspel tussen beide hoofdrolspelers maakt dat deze prent in ieders geheugen staat gegrift, het is ondertussen een legendarische samenwerking geworden, bewijs zijn de opvolgers van deze prent.
Deze film is dus een aanrader en de sequels, uitzonderlijk, zijn dat ook.

CAGE

Avatar

In zijn genre is het eigenlijk een klassieker, naar mijn mening dan. Wat het andere probleem is : Er zijn te weinig van dit soort films. Als je eenmaal Lethal Weapon gezien hebt dan ken je hem al en hoef je hem niet verder te bekijken, want dat hoeft gewoon niet. Hij is dus eigenlijk uniek in zijn genre. Er zijn te weinig goeie actiefilms. Vandaar dat ie zoals je ziet al de zoveelste keer op tv verschijnt. Ook is er teveel over deze film door mede reacties gezegd vandaar dat er ook weinig, niet of geen reacties meer komen. In het kort gezegd : Goeie film, Uniek in zijn genre, weinig regisseurs wisten dit soort films ook te evenaren. Om maar niet te beginnen over Terminator en Die Hard ... Dat weet ik allemaal heus wel. Er zijn er nog te weinig goeie van.

Darthmar

Avatar

Geweldige "buddy-film" uit de jaren 80. Gewoon heerlijk vermaak met actie en humor. Heb zelf de special edition op DVD waarin de eerste actiescene met Gibson's karakter Riggs niet in de kerstboomverkooppunt is maar op een schoolplein met een doorgedraaide schutter hier laat hij al zien een scherpschutter te zijn.

Deel 2 en 3 zijn evengoed maar deel 4 is de minste vanwege het overschot aan bijfiguren.

Wat ik leuk vindt aan deze serie dat de acteurs die de kinderen van Murtaugh in elke deel meedoen net zoals de politiechef en de politietherapeute.

breul

Avatar

Geweldige films van mel gibson, brave hart en patriot,en geweldig zo zie je maar meningen zijn verdeeld geeft ook niets ,mar ik vond hem geweldig.
heb ze al drie keer gekeken,
maar nu deze film van vanavond een oude, maar doet er niet voor onder,goede aktie en samen zijn ze fantastisch heb hem al gezien,dus veel kijkplezier, en voor iedereen een gelukkig nieuwjaar,
en pas op met vuurwerk,knal verstandig .

Steve Harwin

Avatar

Dit is een van de betere films uit het jaren '80 genre van politiefilm-actie-komedie. Qua sfeer is deze wel al van enkele jaren later dan de Fletch en Beverly Hills Cop films.
Wat deze film ook anders maakt is dat je de good cop-bad cop verhouding bij oudere films vaak zo ziet ingedeeld dat de bij een blank-zwart duo de zwarte juist de bad cop speelt, terwijl dat hier uitgesproken andersom is. Toch leunt de film daar gelukkig niet op niet.
Eigenlijk is het aan alle kanten een prima film: beetje komedie, beetje actie, leuke dialogen en one-liners, hier een lachje en daar een traantje. Prima acteerwerk ook en het verhaal wordt vlot verteld.

Hierboven wordt gesteld dat veel mensen kennelijk het talent van Gibson pas hebben ontdekt bij zijn latere kaskrakers als Bravehaert en the Patriot. Eigenlijk vind ik hem in deze films relatief kleurloos. Voor mij was met name de oude film "the Bounty" indrukwekkend. Hij kan iemand die echt knettergek wordt behoorlijk goed neerzetten. Datzelfde doet hij min of meer ook in deze film en dat maakt het er wel interessanter op.

En Gary Busey als grote schurk, tsja, daar komt hij idd moeilijk van los. Point Break is eigenlijk de enige mij bekende film waarin hij een good guy speelt. Maar ook daarin wel weer een rol als copper. En verder natuurlijk zijn leuke cameo in Fear and Loathing in Las Vegas. Ook als copper!

juso

Avatar

"LETHAL WEAPO'N" is een leuke, onderhoudende en ouderwetse actiefilm. Een van de beste en grappigste films uit de 80's. Erg grappig om te zien hoe Gibson en Glover met elkaar omgaan.
Perfecte combinatie van humor en actie zoals ik het liefst zie!!!! Vind de combinatie Gibson en Glover prima gedaan. Van mij hadden ze nog wel door kunnen gaan na "Lethal Weapon 4" :Y
Heb ze allemaal al vaak gekeken maar ze blijven toch grappig en interessant.
Gary Busey is super, zoals in alle films.
Traci Wolfe is..:9 yummie!
Meneer davy; sbs 6 sucks, maar je moet niet zeggen dat deze film goedkoop is, want dat is ie zeker niet! ..... Bye, Bye :B

Mister Pink

Avatar

Heeft davy een meervoudige persoonlijkheid of zo? Eerst de film afzeiken en hem daarna aanbidden.
Of aanbid hij zichzelf om z'n geweldig scherp geformuleerde mening?

Dit is in iedergeval één van de actieklassiekers uit de jaren '80 en daarbij ook een geweldige buddyfilm met veel humor en goede rollen van Gibson, Glover en eeuwige badguy Busey. Natuurlijk is het een film zonder al te veel pretenties, maar dat is inherent aan het genre. Topvermaak.