The Matrix Reloaded (2003)

Reload in IMAX: Think big.

Reviews (8)

Magalaan

Avatar

Prima vervolg op deel 1 en waardig deel van de trilogie die als geheel staat als een huis. Het is zeker niet zo deel 1 op zichzelf staand is en de andere delen er maar bij geschreven zijn. Het kan toch niet zo zijn dat er met geen vervolg rekening is gehouden als de mensheid nog steeds als batterij gebruikt wordt? Alleen is de filosofie erachter niet eenvoudig. In deel 2 leren we de Matrix beter kennen, hoe functioneert de machine beschaving, wie bestuurt het? Het blijkt geen centraal bestuurd systeem te zijn maar een interactie van programma's die een eigen leven leiden. De matrix blijkt Zion nodig te hebben als een soort tegenpool. Ook de relatie tussen Neo en zijn vijand het programma Smith ontwikkelt zich verder zonder dat een van beide een beslissende overwinning kan behalen op de ander. Dit alles bereid voor op deel drie waarin de Matrix gaat proberen Zion te vernietigen. Echt het zit heel goed in elkaar. Qua actie en special effects is het ook weer dik in orde.

Wat mensen waarschijnlijk tegenvalt is dat dit deel niet eindigt met weer een klinkende overwinning van Neo, die de vloer aanveegt met zijn tegenstander. Dat feelgood, happy end ontbreekt in deze aflevering en daar houden mensen niet zo van. Het einde van de film is juist de wetenschap dat Neo Zion niet kan redden en we zien de deceptie bij zijn vrienden. De flim eindigt in een mineurstemming. Mensen willen niet graag van een film weglopen in een mineurstemming. Maar dit is dan ook echt bedoeld als een trilogie, die pas eindigt als de mensheid bevrijdt is.

Tidus

Avatar

Aardige film. Valt natuurlijk in het niet bij deel 1, maar het verhaal is interessant genoeg. Je komt meer te weten over oa Neo en er komen enkele nieuwe interessante figuren bij. Er zit echt toffe actie in deze film. Vooral het stuk op de snelweg is blijven hangen.
Aan het einde van de film wordt het allemaal al wat meer geleuter en haak je als kijker een beetje af, tenminste dat had ik.

Deel 2 dus ook nog goed te doen naar mijn idee.
Deel 3 hadden ze nooit moeten maken, wat een bagger film is dat zeg...

Tarkus

Avatar

Prima vervolg op de eerste film, met dezelfde goede hoofdcast en enkele grote namen daarnaast, o.a. Jada Pinkett Smith en Anthony Zerbe.
Je hebt in dit tweede deel, dat eigenlijk het eerste is van een tweeluik, meer actie dan in de eerste film en daardoor is de lengte niet zo'n probleem. Bij de eerste film vond ik dat wel door de vele (lange) dialogen.
Maar het is en blijft een uitstekende SF-film... dus op naar het derde en laatste deel..
Rest me ook hier nog te vermelden dat ik deze prent heb bekeken op blu-ray en dat ook hier het geluid werkelijk alles overtreft.

Steve-O

Avatar

Supervette film! Een 8!
De actie scènes zijn erg gaaf, en dan heb ik het natuurlijk (ook) over de snelweg scène!:9
Voor de rest vond ikDat die architect wel érg uitleggerig overkwam, ook al schiep het wel meer duidelijkheid.
Jammer dat het zo'n open einde had, is te verwachten als films back2back gefilmd worden maar toch, ze zouden wel op zichzelf moeten staan met een in ieder geval redelijk gesloten eind.

Hugo

Avatar

Jammer dat veel mensen elkaar napraten voor wat betreft de kwaliteit van Reloaded.

Goed Reloaded haalt het niet bij deel I uit 1999, maar vergeet niet dat die film (The Matrix dus) destijds als een bom insloeg en sindsdien wereldwijd bij de beste 25 films allertijden gerekend mag worden. Vergeleken met The Matrix kun je vele films als zwak omschrijven. Films die op zichzelf staand niet eens zo slecht zijn.

Dat Reloaded niet net zo goed is, was dan ook al ruim van tevoren bekend en niet alleen bij insiders. The Matrix (deel I) kon simpelweg onmogelijk geëvenaard worden. Misschien juist wel daarom vind ik de film, op enkele mindere stukken en het beruchte "to be continued" na zeer sterk. Ik verliet destijds in mei 2003 de bioscoop in ieder geval met een tevreden gevoel. Over het laatse deel, Revolutions, praat ik maar niet. }:

[rating cijfer]4,5[/rating cijfer]

Folge dem weissen Kaninchen

Sauron

Avatar

Erg goed, diep uitgewerkt vervolg van een meesterlijke film. De voor velen onbegrijpbaar "quasi" filosofisch gezwamel dient wel zeker een doel. Alleen hebben de Wachowski broeders het voor ons nu stukken moeilijker gemaakt om alle puzelstukjes in elkaar te zetten. Vandaar ook "Free your mind" Als je je niet compleet openzet voor nieuwe ideeen die verwerkt zijn in deze film zal je er bar weinig van snappen.

Voor mensen die zo negatief doen: Wat had je verwacht? Dezelfde openbaring als de eerste Matrix? Dat is onmogelijk, ze konden moeilijk weer gaan vertellen dat de Matrix niet echt is. Om daarom meteen te zeggen dat het een slap aftreksel is vind ik wel heel erg makkelijk. Het is een vervolg die aansluit op deel 1.

Naar mijn mening als die hard fan een zeer goeie film en voor mensen die van wat diepere films houden zeer geschikt.

[rating 5]

Sasskia

Avatar

Leuke popcornfilm, met 1 huuuge nadeel:
TO BE CONTINUED.

Dat vind ik net als die campingzender SBS6.
Zit je een film te kijken, moet je er 30 minuten tussenuit voor het vervolg.
Lord of the Rings had dat, en Matrix ook.
Schandalig vind ik dat eerlijk gezegd, maak dan een film van 10 uur.

(ps, extra bagger was dat deze film ook nog eens op SBS kwam. Een film zonder eind, extra onderbroken door Paulus.. jammer jammer)

Lt. Dan

Avatar

Ik snap al die negatieve reacties niet zo...

Ik vond de matrix reloaded juist een bijzonder goed vervolg, veel betere special FX, interessante (quasi) filosofische dialogen met meer diepgang dan de dialogen uit deel 1, daarnaast leuke karakters die worden geintroduceerd. Uiteraard is het qua plot niet meer zo verfrissend als de matrix 1, maar om deze film nou zo de grond in te boren?

Kijk deel 3 vond ik pas ECHTE bagger, als de schietscene begint, kun je net zo goed ff boodschappen gaan doen ;)