Van Helsing (2004)

A Stephen Sommers film

Reviews (6)

Glennekeeeee

Avatar

Het blijft een heerlijke blockbuster die naar mijn gevoel toch zeer kritisch is bekeken. Jackman speelt zeker niet zijn beste rol maar zelfs op automatische piloot is hij in deze film als hoofdpersonage niet weg te spelen. Daarnaast heb je de onwijs lekkere Kate Beckinsale dus qua duo zat dat snor. Uiteraard kan je zeggen dat monsters zoals Dracula en Frankenstein niet volledig perfect worden weergegeven of dat er meer uit te halen. Maar Van Helsing was eigenlijk een Avengers in die wereld zonder dat het het nu zelf beseft. Ook qua effects is de film hoog niveau. 11 jaar na datum zijn de effects top op een paar mini-zaakjes na gewoon nog van schitterende kwaliteit. Het verhaal is misschien wat mager maar de film valt nooit stil, van de ene ontdekking naar de andere, van de ene actiescène naar de volgende. De sfeer was mooi al vond ik het misschien jammer dat er te weinig gebeurde in steden en vooral toch in een afgelegen dorp. de finale was leuk, niets vernieuwend ofzo, zelfs niet in die tijd, maar wel heerlijk over the top.

Van Helsing is een heerlijk prentieloos vermakelijke blockbuster met een leuke cast, sterke effecten en wervelende actie.

8/10

Steve Harwin

Avatar

Heb hem gisteren zitten kijken en het bleek niet helemaal mijn kopje thee. De sfx zijn wel OK en er zit vaart in de film. Verder is de fotografie ook in orde en hier en daar is de humor best te pruimen.
Maar over het algemeen genomen is het me toch iets te platte actie en de verhaallijn is wat te cliche met teveel slap jatwerk van andere actie- en horrorverhalen.
In goede films kunnen fx als ondersteuning dienen, niet als iets waar de film van afhankelijk is; dat valt in deze film dus ook wat tegen.

Eergisteren was de klassieker Il buono, il brutto, il cattivo op tv en het is weer wel geinig om te zien dat er in deze film een kleine verwijzing zit naar deze klassieker, als Beckinsale aan het einde van de film de vampierdame met een spies doodt.

Filmfreak Leo

Avatar

Allemachtig zeg, deze film is echt niet voor iedereen bedoeld:
hou je van horror met 'een bite', scènes die je raken, echt goede spanning, zeg maar: alien 1, aliens vs predators (voor de sfx), romero's undeadfilms of jeepers creepers 1 (niet 2!), dan moet je deze film niet kijken. Je ergert je kapot aan de hele bedoeling vanaf de eerste minuut tot de laatste (als je die uberhaupt haalt).

Hou je van actie, actie en nog eens actie. Een optelsom van monsters uit andere films, helden met oneliners en spierballen, kortom, is mainstream hollywood je ding: absoluut kijken en genieten.

Have fun (or not).

Thyplosion

Avatar

Laten we eerst een ding duidelijk maken: Van Helsing is een coole film, die zeker het kijken waard is en me tot het einde aan boeit, en goede actie bevat.

Maar met een Budget van $150 miljoen (andere films met dit budget zijn oa Mi:3, Pearl Harbor, Rise of the Machines, Batman Begins,Dead Men's Chest en Poseidon) kan je de special effects toch wel wat echter maken.Sommige dele vallen hierdoor behoorlijk tegen. Die zusters met hun rare veren en die koets-race ik heb dan egt zoiets van: Is dat met Paint gedaan?:?

Manuel Koonen

Avatar

Ik hou wel van die vampierenfilms, en deze is al helemaal mooi, omdat er niet alleen maar vampieren in voorkomen maar ook weerwolven, en Dracula komt er in voor en Frankenstein. Heel mooie film. Alleen is het weer een echt donkere film, wat licht betreft, tuurlijk is dat om het spannender te maken. Maar je ziet er ook des te minder door, vooral die gevechten dat dat zo snel voorbijflits enzo.

Michaell

Avatar

Wat een verschrikkelijk slechte film! Zo ongeloofwaardig dat het gewoon niet meer leuk is. Van Helsing springt honderden meters ver, pakt zich ergens aan vast, slingert weer honderd meter verder. Bovendien dat accent van Kate Beckinsale: begint mij ook al zeer rap te irriteren!

''Hoewel de setting van Van Helsing misschien verschilt van de beide mummie-films, is de opzet praktisch het zelfde: een stoere held moet het opnemen tegen een stelletje griezelige schurken. In Van Helsing neemt de monsterjager Gabriël van Helsing het op tegen onder meer Dracula, The Wolfman en het monster van Frankenstein – toch niet de minsten. Helaas is het resultaat zwaar teleurstellend...'' Helemaal mee eens!
[rating 0.5]