discussie

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Ik kon wel zien waarom Brian de Palma's interesse gewekt was door deze film, waarvan er sprake was dat hij met Pacino een remake zou maken. Er is gebruik van split-screen (wel in korte flitsen) - één van de stijlkenmerken van De Palma en tegen het eind is er een droom/douche-scène (ook vrij kort) - ook iets wat De Palma gedaan heeft.

Ik was er niet zo heel weg van. Het idee dat het geheugenverlies aan hem vreet, kwam er niet zo duidelijk uit (als dat de bedoeling was tenminste, maar gezien de titel dacht ik dat het daar voornamelijk om draaide); het is meer dat hij erg overstuur is over het doden van een kind. Verder vind ik het een nadeel dat een film als deze niet echt sterke actie-scènes heeft (waarschijnlijk zou De Palma daar wel meer mee doen) - er is wel wat gezwaai met wapens, maar het is allemaal vrij beperkt.

Het heeft ook een wat televisie(film)-achtig karakter. Film moet het toch hebben van imponerende beelden, dit ziet er uit als de gemiddelde politie-reeks.
Uiteindelijk zijn er wel de nodige twists, maar toch niet iets wat me echt verraste.

Banned

Avatar

Blijft echt een geweldige film! Een hollywood stijl zoals we die enkel nog maar van Erik van Looy hebben gezien hier in vlaanderen! Goed verhaal, puik geacteerd, sfeervolle beelden en muziek. Een van de beste thrillers van de voorbije jaren.

Bloyamind

Avatar

Een film die me tot het einde hield. Ietwat hollywood voor Europese begrippen, maar ik klaag niet! Inderdaad een sterke rol van Jan.

MaartenZwiers

Avatar

Gisteren op de Nederlandse televisie gezien. Ik vond het echt een hele goede film. Jan Decleir is inderdaad meesterlijk in deze film. Zeker een aanrader om deze film eens te gaan bekijken

MikeyMo

Avatar

Gaan ze hem nou in 3 delen uitzenden :?

een film van 2 uur.... 8)7

Breug

Avatar

Goeie film. Veel beter dan de vele politiethrillers die uit hollywood komen. Verder vind ik de gelijkenis met Mement meevallen. Hij schrijft een keer wat op zijn arm, Goh wat erg Jan Decleir is werelds als huurmoordenaar.

Enriquillo

Avatar

Geen touw aan vast te knopen en volgens een vriend was het boek ook nog eens veel beter ;)

Dirk Diggler

Avatar

Vaag dat ie nu in de bios is, hij is nl. al een paar weken te huur bij mijn videotheek.
Toch maar een keertje huren. Jan Declair is toch wel een van de beste Belgische acteurs.

Zeurdoos

Avatar

Het verhaal, hoewel erg Memento achtig, klinkt me interresant in de oren! Misschien toch maar eens naar toe binnenkort...

Bad_Guy_Eddie

Avatar

Wel een leuke film, ik heb hem vorig jaar in Belgie gezien.