Spider-Man (2002)

If somebody told you I was just your average guy, not a care in the world... somebody lied.

Reviews (9)

Steve-O

Avatar

Spider-Man, Spider-Man does whatever a spider can!
Het zal vast wel eerder gepost zijn maar dat maakt niet uit:+
Voor de rest een zeer vermakelijke film.
Ook al had ik wat meer willen zien hoe hij aan zo'n mooi pak komt! Zag er wel erg amazing uitO+
En de Green Goblin:N Zag er niet uit! Waarom hadden ze er geen langere film van gemaakt om zo zijn personage beter uit te leggen, kom maar op met dat gekke clownspakB-)
Deze krijgt van mij een 7+ dus hier een 8:E

wu tang forever

Avatar

Wel een leuke film alleen een beetje te weinog actie, het is vind ik zelf niet echt een film om even snel te kijken maar als je hem gaat kijken moet je er wel even voor zitten, zo vind ik hem zelf namelijk het leukst. voor jonge kinderen is de film erg spannend maar voor volwassene is het meer het genre actie, ook al zit er in 2 wel wat meer actie.

CAGE

Avatar

Ik vond hem niet zo goed als eerst eigenlijk. En ik kan het weten. Back in the day was ik altijd vroeg aan het opstaan om een aflevering van Spidey te zien op KRTL. De duitse RTL dus. Terwijl ik de meeste afleveringen had gezien, en ze altijd dezelfde herhaalden, was ik toch zo verslaafd ernaar dat ik hoopte dat ze toch eens de andere afleveringen ook lieten zien. Lange zin ja. En dat deden ze. Als je gewoon goed volhield. Te weinig actie in dit eerste deel. Trouwens ben ik niet zo een liefhebber van Tobey Maguire hierin. Anderen blijkbaar wel. In de tekenfilm versie is Spidey niet zo een dork als in hier. Vandaar dat ik meer verwachte van de film. Deel 2 was iets meer actie, maar weer beetje te weinig. Misschien toch eens zoals meerdere zeiden Venom en Carnage erin stoppen. Dan heb ik weer beetje meer hoop op verbetering. De X-Men tekenfilm keek ik ook altijd op KRTL. Daar vond ik Gambit altijd erg cool. Maar de regisseur had niet erg goed opgelet. Geen Gambit tot dusver. Ja ik blijf zeiken erover. Met hem waren de drie delen veel beter geworden. Ach ja ....

Crispy

Avatar

Als ik het zo zie hebben we nog een heel aantal films te gaan, we hebben al 7 goblins (= nog minstens 6 films), Spidy zelf (zal m.i. geen aparte film worden), Kingpin (goed voor minstens 2 films) en nog een aantal bekenden.Misschien bestaat er ook nog een beetje creativiteit, en verzinnen ze ook nog wel iemand die niet in de comics voorkomt.

Maar met zoveel Spidy-films, komt er direct een belangrijke vraag naar boven: Wie wordt de volgende Spiderman? een grijze Tobey zullen ze wel niet willen hebben... ;) En wie zal KD gaan vervangen? Ons zult zien.....

Trouwens even mijn mening:
:W Fantastische film :W
[rating 4.5]

(#25/7)

Avatar

Deel 1 was ondanks mindere special effects (lees: de outfit van the green goblin) wel beter dan deel 2.
het is leuk het verhaal eens in real life action op je buis te zien wat je vroeger duizenden keren verslonden had in je stripboeken. (ik iig)

een goed gecastte tobey maguire, kirsten dunst, willem dafoe, nou eigenlijk iedereen wel maken de film er ook niet slechter op. en sam raimi is natuurlijk ook niet verkeerd.

Ageell

Avatar

Ik vond het ook geweldig hoe goed men zich aan de comic heeft gehouden, en tobey is echt goed gecast. Echt vet dat hij eigenlijk niet spiderman wil zijn, maar het gewoon moet doen, omdat hij die krachten heeft with great powers comes great responsebility.

ook mr jameson, mary jane, harry en zijn tante zijn goed gecast en gemaakt.

ik hoop alleen op Venom in deel 3, zag al in de vorige delen dat ie ruzie kreeg met eddie brock, of iig eddie brock met hem. misscien ook met carnage erbij. ;)
Hier is al de basis voor gelegd aangezien de zoon van jameson naar de ruimte is geweest. de comic lezers weten wat ik bedoel,

De kingpin is ook vet maar dan word het zo uitgebreid, hetzelfde heb ik met doc conner. dat hele gevecht met hemzelf duurt erg lang. ik bedoel ik heb het liever over spidey.

deel 2 vond ik minder, vooral door de slechterik, ik vond doc oc erg slecht uitgewerkt en slechte effecten. ook al kregen ze een oscar voor de special effecten. wel heel mooi in 2 dat hij t heel moeilijk heeft om spidey te zijn en dat hij daar niks voor terug krijgt, zit ook in de comics

blijft het trouwens bij een trilogie of niet.

Bluesky

Avatar

Een rol voor the Kingpin zou leuk zijn. Jammer dat hij in Daredevil zijn debuut moest maken.
Of the Sandman.

Ben ik de enige hier die bij PP een heel ander beeld heeft dan dat we voorgeschoteld krijgen in de films? Ik mis zijn heerlijke gevoel voor humor (droog) en relativeringsvermogen. Dat zijn juist twee kwaliteiten die zijn gepieker in balans brengen.
Nu loopt ie alleen maar te piekeren en zich druk te maken.

CAGE

Avatar

Heb nooit de comic ervan gelezen. Wel heb ik tekenfilmseries vaak genoeg langs zien komen op de buis. Vooral op de duitse RTL waren er vaak herhalingen van de animatieserie van Spiderman. Daardoor heb ik vrijwel alle afleveringen gezien. De beste aflevering was natuurlijk de laatste wanneer Spiderman zich met de andere superhelden : Iron Man, Captain America, Fantastic Four.... verenigd/samenspant om het kwaad te bestrijden. Als ze dat nou eens in een film zouden omzetten. Dat zou echt super zijn. Vandaar dat ik Tobey Maguire niet echt de beste keus vond. Hij doet het niet onaardig hoor, maar gewoon ik ben de stoere Peter Parke gewend van de animatieserie. En dat heb ik niet teruggezien in de film. En dat vond ik Jammer. Trouwens. Deel 2 was beter. Hij is met veel meer actie. Smiley face

noepie

Avatar

Zozo, die is vrij snel op tv. Hoe dan ook, ik als meer dan 15 jaar Spider-man fan vond deze verfilming zeer geslaagd. Tobey die perfect gecast is als de nerd Peter Parker (ook al zullen sommige dwazen vinden van niet, maar die denken dan ook dat Spider-man is gebaseerd op die tekenfilm van de jaren 90 met een stoere Peter Parker, dan op een comic met een nerd Peter Parker).
Ik kende Tobey voor deze film niet, maar toen ik Tobey als Peter Parker zag, zag ik precies de Peter Parker uit de comics (de tiener Peter Parker uit de jaren 60). Het leek alsof Peter Parker zo uit de comic was gestapt om naar het grote witte doek te gaan.

Ook het verhaal houdt zich zoveel mogelijk aan de comic. Op een paar kleine veranderingen na (die zeer begrijpelijk zijn voor een film) heeft Sam Raimi zich zoveel mogelijk aan de comic gehouden. Petje af voor dat.

De enige minpunt aan deze film is de Green Goblin. Willem Dafoe is zeker goed gecast als Norman Osborn, maar zijn Green Goblin outfit. Waarom konden ze zich niet aan de comic houden? Waarom moesten ze die outfit helemaal aanpassen, zodat het uiteindelijke resultaat een Power Ranger outfit was?

Hoe dan ook, deze film is zeker het kijken waard!

[rating 5]