Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Hogwarts is back in session.

Reviews (8)

Tarkus

Avatar

Ook opnieuw bekeken en opnieuw veel plezier aan beleefd.
Ik krijg ook steeds meer respect voor schrijfster J.K. Rowling, die deze fantastisch verhalen heeft neergepend, vooral nadat ik ook haar levensverhaal heb bekeken.
Je moet het maar doen om zulke uitgebreide fantasie op papier te zetten.
Genieten hoor !!

Commentaar 2009:
Ook dit 2de deel van de reeks beviel me enorm.
Alweer prachtige beelden, mooie visual effects en goede vertolkingen.
En ik vermoed dat het nog beter gaat worden, dus kijk ik al uit naar deel 3... dat zal voor een van de volgende dagen zijn...

Glennekeeeee

Avatar

Aangezien VIER (Vlaamse zender) alle HP-films in de zomer heeft uitgezonden heb ik deze allemaal opgenomen en vandaag heb ik het tweede deel ervan teruggezien.

Cris Columbus terug aan het roer, de gehele cast terug en zelf een leuke toevoeging van enkele toppers en een meer donkere sfeer. De tweede Harry Potter had eigenlijk alles om z'n voorganger te overtreffen en weet dat soms ook te doen maar kan het niet constant aanhouden.

De eerste positieve evolutie is de cast. Enerzijds zijn de 3 hoofdrolspelers een jaartje ouder en spelen ze ook beter hun rol, vooral Harry en Hermelien evolueren sterk. Daarnaast komt de vader van Malfidus in het spel door een schitterend spelende Jason Isaacs en Kenneth Brannagh speelt een heerlijke over the top rol. Daarnaast nog enkele leuke nieuwkomers maar die in dit verhaal nog te weinig om handen hebben. De film begint ook zeer leuk. Harry die (weer) niet naar school zou mogen gaan maar dan toch gered word en de magische wereld weer nieuwe dingen loslaat waardoor de magie weer tot leven komt. De autoscène was ook wel leuk om meteen al wat actie in de film los te laten en de film zo meteen tot leven te brengen. Daarnaast voel je vanaf de school weer het hoofddécor is dat het er allemaal wat duisterder aan toe is. Nachtscènes nemen de overhand, grijze grauwe tinten zijn de hoofdzaak van kleurgebreuk en als kind zou je op sommige momenten een soort horror-gevoel krijgen als de stemmen door de gangen sissen. Daarnaast is de tweestrijd Harry-Draco wel zeer leuk uitgewerkt. Zowel het verweer-duel als de zwerkbalwedstrijd zijn éen van de hoogtepunten uit de film. De finale is op zich wel leuk maar de slechterik uit deze film: Maarten Villijn (alias ....) is een beetje rommelig uitgewerkt en bevat enkele plotholes voor het karakter. Bij de eerste kijkbeurt als kind viel dit niet op. Nu, na het kennen van de gehele reeks merkt je dit toch wel op.
Waar de film vooral misgaat is in herhaling. Buiten het feit dat de film grauwer is, is het eigenlijk een hele herhaling van stappen. Harry mag niet naar school, zijn tante en oom werken tegen, we krijgen een duel draco-harry (in de eerste op de bezem, nu in een verweerduel), we krijgen een zwerkbalwedstrijd die bijna identiek is aan die uit de eerste film, we krijgen een traditionele twist van de dader waar de hele film eerst een ander lijkt aan te duiden, we gaan even naar het verboden bos, en de finale is een aaneenschakeling van verscheidene locaties, personages die afhaken en zelfs de manier waarop de slechterik 'sterft' is wel heel gelijkaardig. Deze herhaling van stappen is net iets té veel van het goede. Het is als het ware dezelfde cadeau maar met een andere verpakking. Uiteindelijk heb je het cadeau 2 keer en is de blijdschap van de cadeau die je het eerste opent je favoriet.

Harry Potter en de geheime kamer is een waardige opvolger van het origineel waarin vooral duidelijk word dat de stijl van de films mee zal groeien met het originele doelpubliek. Ondanks enkele hoogtepunten en de film nergens verveelt en zeker vermaakt is het net teveel een herhaling van stappen en kan het daardoor z'n voorganger niet overtreffen, soms eens evenaren, maar meer niet

7,5/10

Olrik

Avatar

Harry Potter and the Chamber of Secrets is een veel duistere en onheilspellendere film dan The Sorcerer's Stone en ik kijk persoonlijk liever dit deel dan het eerste deel.
De film spreekt me veel meer aan en bevat een spannender en interessanter verhaal dan zijn voorganger en bevat bovendien veel leukere personages.
De film is erg lang en kan op somige momenten voor veel mensen best wel saai en vervelend worden, maar ik heb me wel kunnen vermaken met dit tweede deel en de acteurs hebben prima werk geleverd.

7,0 / 10

flip-flop

Avatar

Het boek dit...

Het boek dat...

Feit blijft dat je niet alles kan weergeven dat in de boeken afspeelt. Of wil iemand soms een trilogie per boek.

Altijd dat goddamn miereneuken!

Ja tuurlijk is het boek beter!! Er zijn ook maar zelden films beter dan het boek. En vaak zijn dat de films die het boek een beetje loslaten, wat naar mijn mening ook noodzakelijk is om een goede boekverfilming te maken.

Zo eindelijk mijn frustaties gespuit!!

On topic: Vermakelijke film 3 sterren (maar als je het mij vraagt mag het boek best wat meer losgelaten worden waardoor je wat meer snelheid en spanning krijgt)

ASHWIN102

Avatar

Ik heb eindelijk eens deze onzinnige klotefilm afgekeken. Heb het al drie keren ervoor geprobeerd, zonder succes. En gisteren de lijdensweg met die kut hart van Nederland moeten doorstaan.

Ik vond er geen ruk aan. De film was ontzettend traag. Uiteindelijk dacht ik, wanneer is het nou eens een keer afgelopen!??@@?# Ik heb het alleen gekeken omdat ik benieuwd was waar iedereen nou zo dol op is. Misschien zijn de vervolgdelen leuker, maar deze film was echt onzinnig.

Oh ja, ik snap niet waarom iemand sterren neer zit te zetten in zijn posting over de andere delen. Lijkt me totaal niet interessant voor het eerste deel.

Arthaum

Avatar

Ik vind de kinderen in deze film afgrijselijk slecht acteren, evenals hagrid, filch en nog wat leraren. Het is zo nep allemaal. De gesprekken die harry, ron en hermione hebben zijn zo 'gemaakt' en niet gemeend. De enige goede rollen zijn wat mij betreft Snape en Lockhart. Snape is heerlijk om naar te kijken hoe vals en gemeen hij is, en er ontstaat bijna lekkere plaatsvervangende schaamte voor de opmerkingen van Lockhart (vooral tijdens de duelleerles:P). Tjah, toen de film gemaakt werdt wisten de makers nog niet welke kant Rowling met haar boeken op zou gaan. Gelukkig komt het grimmige sfeertje er in deel drie wel in. Deel vier zo te horen ook. Overmorgen naar de Bios om het the checken :D.
Anyway, deze film hoort er och zo'n beetje bij. Jammer dat Dobby zo ontzettend gemaakt is en zich als een kindje van 4 gedraagt, maarja.
cijfer is ongeveer [rating 3.5].


ps. je kunt niet meer dan 1 rating per post geven?

Wesley18M

Avatar

Je moet de films apart houden van de boeken dan blijft het leukSmiley face

en voor de gene die meer willen weten over het verhaal zou het boek moeten lezen:D

tip voor de mensen die Harry Potter echt leuk vinden.. schaf de boeken aan.. ze lezen snel en zijn harstikke leukSmiley face ( spreek uit eigen ervaring )

ja dat hart van nederland is zo vervelend!
want wanneer hart van NL begint dan duurt de film nog iets van 10 min een kwartier.. ik zou zeggen doordraaien die film.. of minder reclame! en daarna beginnen met hart van nederland!

GreetZz Wes

M1r4

Avatar

Ik vind het ook niet de moeite meer waard als het een half uur lang onderbroken wordt. Na zo'n onwijze moet ik moeite doen om de draad weer op te pikken omdat ik dan een hele tijd afgeleidt ben geweest.
Overiges kan HvN me niet eens boeien. Komen ze met triviale nieuwetjes waarvan ik echt niet snap dat die een goeie film moeten onderbreken.

Gelukkig heb ik deze film al eens gedownload en reken maar dat als je het in een keer kan kijken zonder enig onderbreking dat de sfeer in zo'n film veel meer tot diens recht komt.