The Butterfly Effect (2004)

Change the future, through the past

Reviews (6)

RyanD

Avatar

Van de acteerprestaties van Ashton Kutcher ben ik niet zo weg. Voor mijn gevoel blijft hij een verkapte model. The butterfly effect was echter een verassend goede film van hem! Het sterke plot en de goede casting van de 7 en 15 jarige 'Ashton Kutcher' maken de film boeiend van begin tot eind. De normale versie en de director's cut verschillen overigens wel van einde! Wat erg belangrijk is om te weten als je van een happy sappy- einde houdt!

Steve-O

Avatar

Ik vind dit een hele goeie film!!! Heel onverwachts en de jongere versies van Ashton zijn erg goed gecast:P
Ik heb dan wel de Director's Cut gezien, later had ik nog die andere 2 eindes gekeken en die vond ik erg slecht. Ik zal graag zeggen dat je beter, als je de film nog niet hebt gezien, de Director's Cut kan kijken, hangt er uiteindelijk ook wel vanaf hoe je er tegenaankijkt...

OJJVZ

Avatar

Het leek me eerst niets toen ik Ashton er in zag spelen, maar het viel me erg mee.
Goeie film, zeker nog n keer kijken


7,5 krijgt ie van mij 8)

Eneh.... Calva
Hij staat niet in de top-250 omdat hij een 7,9 moet hebben om daar in te komen, scheelt erg weinig dus
en er zitten echt wel slechtere films in de top 250 hoor... zie ik deze er liever in dan bijvoorbeeld... Rocky, de kill bill's (vooral 1, leuk hoor, maar geen verhaal...) of zo'n Bourne-film.

Mellie

Avatar

Toen ik deze film zag, was ik er helemaal weg van! Snel de DVD gekocht en inmiddels een paar keer gezien.

Dit is echter een film die iedere keer dat je hem ziet slechter wordt! De film balanceert op het randje van serieuze film en popcornvermaak. Het resultaat is een film die te luchtig is over een aantal extreme situaties die je niemand toewenst! En pretendeert te serieus te zijn voor een avondje "verstand op 0, blik op oneindig!"

hetisjantje

Avatar

Ik had hem nog niet gezien. Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. Na afloop een beetje leeg gevoel, het ging uiteindelijk nergens over. Wel een geinig avontuur, maar dus niet geinig zoals Back to the Future want het is behoorlijk zware kost, maar paradoxaal genoeg dus zonder verdere pretentie. Einde vond ik niet goed zoals bovenstaande schrijver - typisch Hollywood einde, lekker makkelijk. Maar toch heb ik me goed vermaakt en was de film spannend. Toch zie ik dan liever BttF. Donnie Darko is overschat en meer een afwerkplek voor filmsnobs. 7/10.

Calva

Avatar

Ik had totaal niets van deze film verwacht, vooral door dat Ashton Kutcher de hoofdrol had.

Maar het viel me allemaal behoorlijk mee, het acteer werk was goed aan te zien en het verhaal best leuk.
Tuurlijk is dit geen top film die in de IMDB 250 zal komen, maar dat had hier toch ook niemand verwacht, lijkt me?

Deze film is gericht op een veel groter publiek dan bijvoorbeeld Donnie Darko. En daarom is de film veel extremer. De meeste mensen willen helemaal niet weten hoe tijdreizen precies gaat, ze nemen dat namelijk gewoon aan.

Om deze reden moet je ook niet zo een probleem maken van de gaten die er in het verhaal zitten. Op FT heb je (waarschijnlijk) mensen die echt na gaan denken na het zien van een film (ik ben er ook zo een :P), maar het grote publiek denk echt niet zo veel na wat er nou bedoeld wordt met zo'n film en wat de achterliggende gedachte is.


Al met al een redelijke film, al helemaal als je bedenkt dar hij bedoelt is voor het 'gewone publiek', die een 7- van mij krijgt.