Sin City (2005)

Skinny little Nancy Callahan. She grew up. She filled out.

Reviews (7)

Tarkus

Avatar

Nog steeds de moeite waard om eens te bekijken deze film, en heb hem dan ook opnieuw bekeken op blu-ray.
Het zwart-wit komt door de hoge kwaliteit nog beter tot zijn recht en heb dan ook weinig toe te voegen aan mijn eerdere commentaar.
Een typische Rodriguez-Tarantino film met een supercast !!

Commentaar 2005:
Dit is echt iets uniek. En het zwart-wit gegeven past echt voor deze film. Ik denk dat, wanneer hij in kleur was gedraaid, helemaal niet het beoogde effect zou hebben gehad. En het vele bloed, dat dus wel in zijn juiste kleur is, komt dan wel als overdreven over. Maar dat maakt het net zo goed. Zou een 5 verdiend hebben, maar is soms een beetje verwarrend in het verhaal. Maar al bij al toch zeer het bekijken waard.

Psycho-M

Avatar

Geen verhaal en geen actie gezien?

Dan heb je zeker deze Sin city gekeken:
linkje

Iets anders kan ik me niet voorstellen.
Je hoeft de film niet goed te vinden (het kan je smaak niet zijn), maar dat er geen actie in zit vind ik te belachelijk voor woorden.
Bovendien zitten er drie verhaallijnen in dus aan verhaal geen tekort. Ok, het zijn niet de hoogst-staande verhaallijnen, maar dat neemt niet weg dat er aan verhaal geen tekort is.

Ik blijf het een verfrissende Hollywood film vinden zelfs na 3x kijken.

Mcjansen84

Avatar

Ben net terug... wat een super film man! in het begin moet je wel ff wennen aan de stijl maar zodra het verhaal(en) opgang komt wordt het pas bruut, Ik zal niet te veel vertellen verder, maar Bruce heeft echt een goeie rol in deze film, ook Mickey rourke met ze brute actie scene's, Eljiah wood in een ijzersterke rol zonder 'veel' worden, Jessica Alba natuurlijk een plaatje om naar te kijken en de rest van de cast, Nick Stahl, Benico Del Toro, Clive Owen, Michael Madsen, Josh Hartnett en natuurlijk Rutger hauer met een bescheiden rolletje, en natuurlijk veel meer bekende sterren... Niets op deze film aan te merken... wie weet ga ik deze nog een keer in de bios zien, anders zeker weten nog een keer op DVD

een Absolute aanrader! :D

dit stukje was trouwens echt hilarisch;

de scene waar Gail gevangen is genomen en dat zo'n gozer die een pijl midden door ze lijf krijgt, en dan die droge opmerking maakt; Heeeey......! ? _O-

mickvh

Avatar

Nee, Sky Captain and the World of Tomorrow was geheel gemaakt met Blue Screen.
Terwijl Sin City geheel met Green Screen gemaakt was.
Maar eigenlijk komt het gebruik ervan op hetzelfde neer.

Nog een verschil tussen Sky Captain en Sin City is: de acteurs in Sky Captain spelen belabberd, en de acteurs in Sin City spelen als de sterren van de Hemel.

Nóg een verschil is dat in Sin City een beter verhaal zit (eigenlijk 3 om precies te zijn), en dit wordt versterkt door de uiterst donkere, duistere sfeer die versterkt wordt door het zwart-wit gebruik, waarbij sommige voorwerpen en/of personen (of delen daarvan, bijv. de ogen, lippen enz.) in kleur weergeven worden.
Door de zwart-wit tinten irriteert de CGI weinig, en daardoor komt de stad (Ba-)Sin City meer realistischer en geloofwaardiger over.

Als ze een tweede Sin City-film willen gaan maken, dan hoop ik dat die net zo goed, óf zelfs beter wordt dan deze. Maar dat tweede zal waarschijnlijk moeilijker te behalen kunnen worden. (maar dan heeft Frank Miller al wel wat meer ervaring)

Dji

Avatar

Ja ik heb hem dus gezien...(stiekem gedownload:}) en hij is echt zo cool! Het is een tijd geleden dat ik een goede actiefilm heb gezien en dit was voor mij echt een verademing.

Het zijn 3 verhaaltjes die zich in (Ba)Sin City afspelen. En in ieder verhaaltje komen wat karakters voor uit de andere 2.
Ook de filmtechnieken in de film zijn zeer prijzenswaardig. Praktisch de hele film is zwart-wit, op bepaalde dingen na, zoals: (veel)bloed, rode lippenstift, oog/haarkleur, 1 gouden oog, enz.). En nog veel meer technische hoogstandjes!

Een lekker plot en heel veel, knalharde, ongegeneerde actie had mijn aandacht gedurende de iets minder dan 2 uur lange film in een stalen greep.
Kortom, deze moet je zien.

PS. Elijah Wood is zo goed in deze film, de rillingen liepen echt over me rug!

mickvh

Avatar

...maar omdat Quentin meer wilde filmen dan één scène, mocht hij uiteindelijk één van de drie sequenties filmen. (The Hard Goodbye, als ik het me goed herinner).
Rodriguez had niet het geluid verzorgd van Kill Bill Vol. 2 maar de soundtrack ervan.
Toen Quentin op een gegeven moment zich met deze film ging bezighouden, kreeg Frank Miller ook meer zelfvertrouwen en begreep hij hoeveel vrijheid hij eigenlijk had met het regisseren.
En ik denk niet dat ze Quentin mee hadden laten doen voor alleen de publiciteit.

lordhumangus

Avatar

Wat een gave film zeg, na al het bovennatuurlijke shit (grudge, boogeyman, ring 2 etc.) eindelijk een film die qua geweld (bloed) letterlijk bijna van de scherm spat.
Bestaat uit drie verhaallijnen die een beetje in elkaar geweven zijn.
De cinematografie is ook schitterend vormgegeven.
Oh ja doen ik Mickey Rourke gezicht zag, moest ik gelijk denken aan het uiterlijk van Hellboy.
Hij kan zo meespelen in Hellboy 2 effe wat afgezaagde hoorns erop plakken en rood verven.