op tv

Jurassic Park (1993)

Life finds a way.

Reviews (7)

Tarkus

Avatar

De film eens opnieuw bekeken, ditmaal op Blu-ray.
Het blijft een spektakel om hier naar te kijken, maar mede door deze versie heeft het geluid een fikse boost gekregen waardoor de film en de beelden nog indrukwekkender overkomen dan het al was.
Puike cast ook en een goed verhaal.
Heb er opnieuw van genoten.

Commentaar 2005:
Dit blijft altijd wel een mooie film om weer eens te bekijken. Heeft na al die jaren nog niets van z'n magie verloren.

Olrik

Avatar

Voor de zoveelste keer herbekeken en het is en blijft een geweldige film! Het is gewoon verbazingwekkend hoe goed de film eruitziet na al die jaren en dat bewijst voor de zoveelste keer wat een uitstekende regisseur Spielberg is. Als kleine jongen was ik al stapelgek op Jurassic Park en naarmate de jaren verstreken ben ik alsmaar een grotere fan ervan geworden. Het verhaal zit zo goed in elkaar en heeft zoveel verschillende lagen dat het beslist de hoogste vorm van popcorn vermaak is wat je maar kunt krijgen. De personages van Jurassic Park zijn tegelijkertijd diepgeworteld als zeer vermakelijk en dat zorgt ervoor dat je als het ware je ogen niet van hen af kunt houden. Je zou kunnen zeggen dat het begin van de film in vergelijking met wat later volgt een beetje traag is, maar daar ben ik het persoonlijk niet mee eens. Waar veel andere films hierdoor juist totaal de mist ingaan gebruikt Spielberg het in zijn voordeel. Je leert zoveel over de personages in deze tijd en hun interacties zijn zo boeiend en interessant dat je erg om hun geeft als ze in gevaar of moeilijkheden verkeren. Geweldig verhaal, goede personages, prachtige muziek en revolutionaire special effects. Wat moet ik nou nog meer zeggen over deze klassieker?

10 / 10

jaime91

Avatar

Jurassic Park blijft een fantastische film! De soundtrack, de cast, de special effects, het is allemaal fantastisch! Als het uiteindelijk helemaal fout loopt zit ik nog steeds op het puntje van mijn stoel. Daarnaast blijf ik kippenvel krijgen van de mooie momenten die Dr Grant en co met de dino's hebben omdat het er zo verdomd echt uitziet. Oke, toegegeven inmiddels is het er ook wel aan af te zien dat sommige effecten fake zijn na 21 jaar maar het is ook zo slim dat niet iedere dino uit de computer komt rollen en sommige echt gebouwd zijn. Dat maakt het zo tof om naar te kijken! Daarnaast vind ik het ook geniaal bedacht hoe ze de dino's uiteindelijk opnieuw hebben gecreëerd om het zo maar even te zeggen. En wat me nooit als kind echt was opgevallen is dat John Hammond eigenlijk best wel een schurk is. Maar Richard Attenborough speelt hem wel fantastisch. Ook de kids zijn erg goed in deze film, net als Sam Neill en Laura Dern maar Jeff Goldblum zet mijn favoriete personage in deze franchise neer namelijk Dr Ian Malcolm. Malcolm is een ontzettend slimme gast, maar ook een soort van rockster en ik vind hem ook heel grappig. Gewoon een fantastisch personage, voortreffelijk neergezet door Goldblum. Wat moet ik nou nog meer over dit meesterwerk zeggen? Top film!

Moviespecialist

Avatar

Als er een klassieker van de meester der films ( Steven Spielberg) is het wel Jurassic Park.
Jurassic Park heeft gewoon al de elementen voor een regelrechte top film, de film heeft de beste special effects ooit, de acteurs ( zeker ook de twee kinderen) spelen erg overtuigend en het verhaal is gewoon meesterlijk bedacht!
Ik ben dol op Jurassic Park en naar mijn mening hoort hij dan ook nooit maar dan ook NOOIT uit de top 100 worden gehaald!

8.0/10

swompie

Avatar

Deze film is één van mijn jeugdklassiekers en de eerste film die ik in de bios heb gezien :W Kan me nog steeds herinneren dat twee weken lang elke dag op de voorpagina van de Telegraaf een tekst stond in de trand van 'We hebben hier 100 miljoen jaar op gewacht, nu nog 6 dagen' en dan elke dag een nieuwe tekst tot aan de premiere. Zeer originele film met uitstekende special effects en een goed verhaal T+)

MC Cube

Avatar

Ik was als kind IN LOVE op deze film
Ik was 3 à 4 jaar toen ik em het eerst zag in de cine.
Voor mij was dit een speciale ervaring met deze film.
Op die leeftijd snapte ik natuurlijk niets van het verhaal (clonen etc..)
Maar het waren de dino's die zo levensecht uit(zien)(zagen)).
Naarmate ik ouder werd snapte ik het verhaal en ondrtussen was de derde film al uit die eiggelijk veel zwakker was dan het orgineel.

Opzoekwerk enzovoort over special effects van o.a. lord of the rings,Terminator,star wars epi 1 TOT 3 enzovoorts ze stammen af van Jurassic park en ik wil dat iedereen dit beseft en meer respect op brengt voor deze film.
De hedendaagse special effects zijn nu natuurlijk verbeterd maar de basis ligt bij JP (Waar echte levende wezens zijn uitgebeeld ik weet ook wel dat dezelfde special effectsteam werd gebruikt bij T2 en The Abyss)

Spijtig dat de score zo laag ligt bij IMDB.

Ik kijk alvast uit Naar Terminator savation het is namelijk dezelfde team die 17 jaar geleden de special effect verzorgde van Jurassic Park.

Ik hou van deze film en heb respect achter heel het verhaal dit juist bijeen heb geluld Smiley face

vandaar deze 10/10 die het zeker waardig is !!

HertogJan

Avatar

Deze film is gewoon... magisch... :Y Ik heb deze gezien in de bios als 12 jarig jochie, helemaal gek van dinosaurussen en DAMN, wat was ik onder de indruk... Evenals mijn paps en mams overigens die mee waren :E Ik heb hem daarna met Sinterklaas op video gekregen en hem niet-normaal-meer-hoeveel-keer gezien, kende het script bijna uit mijn hoofd :E

De scene met de brachiosaurus gaf me echt gewoon kippevel, en die met de T-Rex en Raptors... Oooooh... Overigens vind ik dat het genre 'horror' deze film geen recht doet; science-fiction / thriller vind ik beter gekozen persoonlijk...

Tja deze film verdient niets anders dan het predikaat "Klassieker" [rating 5]