AVP: Alien vs. Predator

AVP: Alien vs. Predator (2004)

Whoever wins... We lose.

Reviews (11)

Secret1994goesFilm

Avatar

AVP oftewel Alien VS Predators (2004) gezien.
Er zitten veel vergelijking bij die ook gebruikt worden in Prometheus enkel speelt het zich nu af op onze eigen aarde en in onze tijd (en niet ergens in de verre toekomst)

Een crew wordt samengesteld voor een zekere Charles Weyland (terwijl Peter Weyland zoveel jaren later met de Prometheus meereist...Connectie? Familie?) Verschillende typetjes gaan mee en worden maar kort voor gesteld.
Het is geen verassing dat er mensen doodgaan,dus vind dat de meesten echt weinig tijd hebben gekregen om hun karakter tot hun recht te laten komen... Maar de film noemt ALIEN VS PREDATOR en de mens is niet belangrijk!
De crew begeeft zich in het onbekende en al gauw wordt duidelijk dat er mythische,supergevaarlijke monster langs beide kanten hun insluiten.

Qua monsters komt de film goed tot z'n recht. De Aliens en Predators die in vorige films hebben kunnen ontwikkelen zijn in deze film in goede kwaliteit weergeven. Ook leuk dat er een originsverhaaltje wordt verklaard gedurende film.

Personages worden dus zoals ik al zei spijtig genoeg niet allemaal even goed uitgediept. Maar het ligt er ook iets te dik op wie zal overleven... of toch het langst zal overleven. En uiteindelijk is de overlever weeral een vrouw :P Toeval???

De finale vind ik dan ook leuk en cool in elkaar gestoken, al had ie ietsje langer en slimmer gemogen... Verzuipen? Laat er een gletsher op komen ofzo...

Maar dus een geslaagd filmpje Smiley face Wil de voorafgaande en opvolgende delen zeker ook eens zien Smiley face 7.8/10

jaime91

Avatar

Op zijn zachts gezegd een niet hele aardige film hij is als Predator of Alien film totaal onwaardig en haalt het niveau van beide filmreeksen ook totaal niet. Er zitten daarvoor ook teveel onjuistheden in zo is er bijv een gevecht van 1 predator en 1 alien en zie je dat ze waardige tegenstanders zijn maar op een andere moment word een alien alsof het niets is door een andere predator onthoofd en op weer een andere moment zie je 1 predator met gemak 3 aliens afknallen Toch zijn er ook positieve dingen te melden,zo zien de effecten er wel goed uit en is de actie ook prima.Sanaa Lathan doet het ook prima net als de rest van de cast alleen is zij geen Arnold Schwarzenegger of Sigourney Weaver.

Als actie/sf film is deze film oke en leuk om een keertje te zien maar ga hem niet vergelijken met andere Alien of Predator films. Hij is wel weer beter dan het nog slechtere vervolg hierop Alien VS Predator Requiem. Jammer van die blunders en oja echt heel spannend of verassend is deze ook niet echt.

Steve-O

Avatar

Wel vermakelijke film, en ja er zaten veel fouten in en het verschil tussen een man in een pak en een CG alien/predator was wel erg groot. Los van de slechte dingen zaten er wel gave gevechten tussen de Alien en Predators tussen! De film heet ALIEN vs Predator, er was maar 1 alien die er zelfs 2 kon doden en maar 1 Predator (die héél toevallig hetzelfde masker had als de originele -.-) die het tegen meerdere aliens kon opnemen.
Film krijgt van mij een 7. Alleen omdat het toch wel vermakelijk was!!! Als het dan zonodig op aarde moet afspelen laat die beesten dan wat meer kans hebben i.p.v. bom of maar tegen de queen hoeven te vechten.

Dragonetti

Avatar

Ik kijk regelmatig terug naar de alien / predator films... laatst nog requiem gezien...

Mijn mening is dat AVP 1 & 2 het van de coolheid moet hebben van de Predators (toegegeven....zij zijn de coolste jager species ooit "verzonnen" ...!)

Het is heel moeilijk om de Alien species en de Predator species in 1 film te zetten, vooral omdat je te weinig van de Predators en Aliens te weten krijgt, ik (misschien meerdere?) had het leuker gevonden als ze de mensen een keer eruit lieten en er een ECHTE avp van maakte en niet alien vs human vs predator... (er trouwens veel interessants te lezen over de predators of het allemaal van de "creator" komt ...weet ik niet....maar het zou toch waanzinnig om meer van die elementen in een film te zien)

Je raakt iedere keer teveel tijd kwijt door het introduceren van menselijke karakters...sorry maar die boeien mij geen ene hol als ik zo een film zie.
Alien 1 en Aliens uitgezonderd (maar dat zijn weer compleet andere films en meesterwerken!).

En als ze dan toch bezig zouden zijn een compleet andere boeg te slaan...maak het dan gelijk een 120 / 130 minuten film en niet dat standaard anderhalf uur / 1 uur 40 minuten film waarbij je een groot gedeelte kwijt bent aan de mensen...

Terugkomend op AVP 1 redelijke popcorn film waarin de predator een aantal coole acties laat zien maar het menselijke element in deze film vond ik minder (goed .....al was het alleen maar om het verhaal aan de aarde te binden...)

CAGE

Avatar

Onlangs hoorde ik van een vriend dat ergens op het eind van Predator 2 je ergens in zo een schuilplaats van Predator zelf dus de kop van een Alien opgehangen in zijn prijzenkast stond. Als je het dan zo stelt kan het zijn dat ze eigenlijk al lang van plan waren zo een film te maken. In ieder geval wou ik het even kwijt. Voor de mensen die het niet opgevallen is of juist wel. Maar On Topic : Niet echt een film van mijn kaliber. Laatste tijd zoek ik zowiezo meer films met kwaliteit om te kijken. Laatst gekeken Children of Men. Dat lijkt meer op een film dan dit maar ok. Niet zeuren voor de Actiefanaten is het middelmatigpopcornvermaak.

Arthaum

Avatar

Ja hij is al een tijdje uit. Enne, ik vond em eigenlijk wel vet.

Ergens klopt er wel iets van dat de aliens in AvP niet angstaanjagen genoeg zijn. Alien 3 draait om 1 alien. Hier komen ze met wat lijkt wel miljoenen op je afstormen. Dat is toch jammer.
Maar hóe cool zijn de predators! met hun dreadlock maskers, en hun vette steekwapens. Heerlijk.

Tjah, het verhaal. Heel goedkoop. vrij slecht. Had veel meer uit kunnen komen. Maar wat wil je met maar 1,5 uur.

En dat het begin zo saai is... In alien, aliens en alien 3 is het begin ook 'saai'. Saai? Ik vind het helemaal niet saai. Het is meer spanning opbouwen. de 'stilte' voor de reusachtige storm die op komt zetten. Nee, ik vind het absoluut niet saai.

Tjah, jammer dat lt. riply in die tijd nog neit geboren was.

Veel actie, een wat minder verhaal, hele coole predators en practige special effects.

[rating 3]

MrMister

Avatar

Erg jammer, erg jammer ?! ok...huhhuh ff inhouden, ok qua inhoud ist een beetje rommelig maar check die actie eens ! gheghe bij die andere aliens en predator films gebeurt echt geen ene zak hoor, deze regisseur houdt van actie en dat komt ook naar voren. Heb gewoon puntje puntje puntje aan het verhaal, gewoon vechten. Das cool :Y haha
Ik wou dat er AvP2 komt met die alien en predator kruising :E

Mailman

Avatar

Ik moet toegeven dat ik erg naar deze film heb toegeleefd. Als groot fan van zowel de Alien als de Predator series hoopte ik natuurlijk dat dit dé kraker van de eeuw zou worden. Iets waar ik al sinds Predator 2 (Alien hoofd in ruimteschip) al op zat te wachten. Ook de AvP computergames lieten mij dorsten naar meer!

Wat een teleurstelling. Qua plot zit het allemaal zo dunnetjes in mekaar, dat het geen moment geloofwaardig wordt. Het einde is een regelrechte rip-off van het einde van Aliens en is dus ook zeer gaap-opwekkend. De Aliens krijgen geen moment het plakaat "dreigend" en de Predators zijn slechts schaduwen van de Predators uit de eerdere films.

Helemaal ongeloofwaardig wordt het als de leden van het expeditieteam ook nog eens met Predator wapens aan de haal gaan.

Nee, dit had heel mooi het begin van een nieuwe reeks kunnen worden als men had aangedurfd de zaak wat grimmiger in elkaar te zetten. Laat het einde maar slecht zijn voor de mensen! Laat de Aliens maar ontsnappen op aarde. Maak er een epische strijd tussen drie rassen van. Dat alles behoorde tot de mogelijkheden, maar de schrijvers van dit verhaal hebben besloten het geheel in een krappe anderhalf uur af te knijpen en er een totale verkrachting van te maken.

Erg jammer!

Shogo

Avatar

Ik vond het een redelijke film, maar dat komt denk ik doordat ik al niet veel verwachtte door de meeste negatieve reviews. De effecten waren heel mooi allemaal, de predators en de aliens zagen er mooi uit en de actie was zekers gaaf. Maar ik had toch in zekere zin wat meer spanning verwacht dan domweg gevechten, ik denk dat vooral het probleem is dat ze te veel in 1,5 uur film hebben gestopt. Ik geef deze een 6,5.

Lyanna

Avatar

Twee maanden geleden al op DVD gezien, en ik vond m niet eens zo ongelofelijk slecht.

Wat me vooral opviel was dat de spanning van de Alien films er uit was. Die waren op sommige momenten echt tenenkrommend-op-het-puntje-van-je-stoel-zitten spannend omdat je gewoon WIST dat er een Alien in de buurt was, alleen WAAR? Dat miste ik erg in deze film.

Verder vond ik de special effects wel aardig maar niet super bijzonder, en in het verhaal zaten flink wat flaws. Met name het feit dat de queen net nu ontsnapt zeg maar... hoe lang zat dat beest daar nu al opgesloten?

silaz

Avatar

Ik had de film al gezien en de mensen moeten niet zo zeuren dat die tegenvalt want wat wil je nouw met dit soort films het kon inderdaad wel iets sneller in het eerste gedeelte maar het tweede gedeelte is toch wel erg gaaf om te zien ben benieuwd naar deel 2 want als het goed is komt die ook :-S
uit de scar predator komt een alien/predator chestburster