Quido Avatar

Quido

reacties

  • [quote=Rarara]ik speculeer dat deze film gesponsord wordt door het kankerfonds of iets dergelijks. is dat de manier waarop deze dagen nederlandse films gefinancierd worden?[/quote] Dat gebeurt nooit, mogen dergelijke fondsen (logischerwijs) niet eens, en is ook totaal niet het geval. Wel erg kortzichtig om een film die (deels) over kanker gaat meteen aan zoiets te linken.

    als reactie op de film Komt een vrouw bij de dokter

  • Camerawerk vond ik juist prachtig, typisch Bert Pot en veel stijlelementen uit het fantastisch gedraaide Van God Los keren ook hier weer terug. Die cuts hebben betrekking op de montage; was daar ook niet kapot van.

    als reactie op de film TBS

  • Je kunt het beter omdraaien: het is wel vaker gebeurd dat een telefilm eerst in de bioscoop ging draaien. TBS is namelijk ook oorspronkelijk een telefilm. Waar die lage waardering hier vandaan komt, begrijp ik niet. Een bot?

    als reactie op de film TBS

  • "Maas elke keer weer geldschieters weet te vinden"? Dit is zijn eerste 'Nederlandse' film in ruim tien jaar tijd, en geldschieters vind niemand in Nederland snel. Zelfs gerenommeerde regisseurs als Paul Verhoeven en Dick Maas. Ga de film eerst maar eens kijken en laat je verrassen.

    als reactie op de film Moordwijven

  • Laat ik het begin nu juist het beste vinden en het deel in Spanje het zwakst. Maar gelukkig heb je de film ook gezien, dus weet je waar je het over hebt.

    als reactie op de film Grimm

  • [quote=Roman_girl]Het einde is wel heel mooi en de beelden zijn prachtig... ':-([/quote] Als je het einde wél mooi vindt en er - gezien je smiley - nogal ontroerd door was, dan moet de rest van de film ook werken, aangezien alles wat er vooraf getoond wordt in het teken staat van de afloop/naar [i]die[/i] climax toewerkt. Vreemd dat je dan toch zegt dat de film overgeslagen moet worden.

    als reactie op de film De tweeling

  • Ik snap het wel, maar je kunt het ook van de andere kant bekijken; we leven nu eenmaal in een samenleving waarin veel allochtonen rondlopen. Dus waarom zouden ze in een film ook niet voorkomen? Probleem is alleen dat elke film waarin een Marokkaan of Turk speelt door de media meteen gezien wordt als een multicultiproduct ... Van mij hoeft het ook niet allemaal zo politiek-correct, en ik denk dat we wat humor betreft nu wel alles gezien hebben (na Shouf Shouf, Het Schnitzelparadijs en deze). Tijd voor een volgende stap.

    als reactie op de film 'n Beetje Verliefd

  • [quote=lykathea]Maar de media blijft er maar over doorzeiken. Er komt 1 zo'n film uit, en ze doen net alsof 't een nieuwe Kurosawa is. DIE MOET JE ZIEN. En dat dan een maand lang.[/quote] Zo gaat het toch bij elke film? En dan nog te bedenken dat de promotie bij NL films vaak juist behoorlijk nihil is i.v.m. de meuk (althans het overgrote deel is meuk) uit Hollywood.

    als reactie op de film 'n Beetje Verliefd

  • [quote=Deweb] Ik was wel een beetje sceptisch over de zoveelste multiculti-komedie waarmee we voor mijn gevoel de laatste jaren overspoeld worden[/quote] Het is pas de derde ... Krappe voldoende, maar de film mist de frisheid en speelse inslag van Het Schnitzelparadijs.

    als reactie op de film 'n Beetje Verliefd

  • Deze wil ik al erg lang zien. Belachelijk dat ze de 'betere' films altijd zo laat programmeren ... *stelt dvd-recorder in*

    als reactie op de film Au revoir les enfants

  • Uitstekende film met als belangrijkste 'wapens' het prachtige acteerwerk en de dito sfeer. Beide natuurlijk voor een (groot) deel toe te schrijven aan regisseur Boermans.

    als reactie op de film Uitverkorene, De

  • Vanaf [url=http://www.neerlandsfilmdoek.nl/DVDrelease.htm]10 april op DVD[/url] bij Indies. Extra's: lezing door Hazelhoff Roelfzema, Gilze Rijen Historical Flight en trailers.

    als reactie op de film Soldaat van Oranje

  • Simpel, dertien-in-een-dozijn, matig geacteerd, maar desondanks redelijk vermakelijk.

    als reactie op de film Tommy and the Wildcat

  • Uitstekende cinematografie, muziek, montage, regie en acteurs. Wat een heerlijk zootje bijelkaar ! Het plezier spat van het scherm. Heerlijk droge en directe humor. Heb genoten destijds. Beter en leuker dan het erg standaard 'N Beetje Verliefd van Koolhoven.

    als reactie op de film Het schnitzelparadijs

  • Zojuist bekend geworden dat de film binnenkort de Platina Film krijgt uitgereikt omdat ie meer dan 400.000 bezoekers heeft getrokken! :)

    als reactie op de film Kruistocht in spijkerbroek

  • Oude televisiefilm met Kees Brusse, die altijd goed is. Ben erg benieuwd, zie graag meer van dit soort werk op tv.

    als reactie op de film Verjaring, De

  • [quote=Obadiah Hakeswil]I. Hij zat vol met clichés over de Nederlandse samenleving[/quote] Zoals? Juist niet, vind ik. [quote]en was verschrikkelijk sentimenteel (op een verkeerde manier).[/quote] Ook juist niet. Geen gemanipuleer met gelikte beelden of aanzwellende dramatische muziek. Maar realistische en rauwe beelden. Suggestief (zelfs op het einde). Niks melodramatisch of oversentimenteels aan. Oprechte emoties van oprechte en echte mensen.

    als reactie op de film Simon

  • [quote=boeliebab]verder prachtig gefilmd met goede special effects en landschappen... helaas ben ik geloof ik de enige ter wereld die dat als het enige positieve punt van beide films kan aandragen..[/quote] Nee hoor, ben het met je eens. Verschrikkelijk saaie, voorspelbare en overdreven drarmatische bedoening.

    als reactie op de film The Lord of the Rings: The Return of the King

  • Kreeg gisteren de Gouden Film uitgereikt (= grens van 100.000 bezoekers overschreden). :) (weer geen nieuwsbericht waard volgens FT?)

    als reactie op de film Kruistocht in spijkerbroek

  • [quote=Miss T]En dat de film door 60.000 kijkers is bezocht, doet mijn mening niet veranderen.[/quote] Natuurlijk niet. Dat was ook gewoon een opmerking ernaast (FT lijkt deze film te boycotten?). Bezoekerscijfers zeggen gelukkig niks over de kwaliteit van een film (de mooiste films worden vaak het minst bezocht). Hoop dat Kruistocht het goed blijft doen in de bioscopen, de film verdient het. Geluid was prima in orde overigens, vind ik.

    als reactie op de film Kruistocht in spijkerbroek

  • Je dient de film dan ook te kijken in de originele Engelse versie ... absoluut uitstekend geacteerd (wat nasynchronisatie vaak niet kapot kan maken). Overigens is de film met 60.000 bezoekers tot dusver een groot succes en komt hij binnen op nummer 1 in de bioscoop top 20!

    als reactie op de film Kruistocht in spijkerbroek

  • Komt hier nog een recensie van ?

    als reactie op de film Kruistocht in spijkerbroek

  • [quote=filmPro]want alle nederlandse films vond en vind ik erg saai.[/quote] Heb je alle Nederlandse films gezien dan? [quote]dus zwartbroek ook denk ik[/quote] Lijkt me stug, maar goed ... als je al zo vol vooroordelen over de Nederlandse film zit, hoef je wat mij betreft ook niet te gaan.

    als reactie op de film Zwartboek

  • Niet alleen voor de kleintjes. Bevat genoeg voor iedere doelgroep. Pure kinderlogica á la Het Zakmes en Lang Leve de Koningin. Heerlijk voor zowel jong als oud.

    als reactie op de film Het paard van Sinterklaas

  • Ik zou zeggen: klik eens op de IMDB link ... (dat haal je hier nooit meer in).

    als reactie op de film Zwartboek

  • [quote=lordhumangus]Moeten ze straks niet gaan janken dat het aantal bioscoopbezoekers naar beneden keldert.[/quote] Ik zie het verband niet tussen de uitbreng van deze film en een evt. terugloop van het bioscoopbezoek ... ? [quote]Goedkoop manier om geld te verdienen over de rug van kleine kinderen.[/quote] En waar slaat dit op ? [quote]Nou dan ben je wanhopig, daar zit je dan als bioscoop eigenaar met de state of the art geluid/beeldinstallatie en wat draait men dan juist ja. :X[/quote] Je weet duidelijk niet waar je het over hebt. De veertig bioscopen die deze film in de re-release gooiden hebben zelf toegestemd. Als je de film gezien had, zou je wel anders praten.

    als reactie op de film Het paard van Sinterklaas