centr1no Avatar

centr1no

reacties

  • [quote=JamesBond] DiCaprio speelt hier de rol van zijn leven! Als hij hier geen Oscar voor krijgt! Evenals Jonah Hill, wiens prestatie ook Oscar waardig is! De film duurt drie uur, en zo voelt het ook, maar dat maakt niet uit. De dialogen zijn ook zo ongelooflijk goed! Naar mijn mening is dit de Pulp Fiction van de 21ste eeuw! Eén van de beste films die ik ooit heb gezien! :W :W :W[/quote] Geen Oscar dus. Ook Hill niet. En terecht in mijn ogen. Hoezo maakt het niet uit dat je voelt dat de film 3 uur duurt? Het betekent dat hij te lang duurt, niet genoeg boeit. Dialogen goed? Van hetzelfde niveau als Pulp Fiction? Echt niet.

    als reactie op de film The Wolf of Wall Street

  • [quote=UnknowB] Hij was leuk, maar ik ga hem zeker geen 2e keer bekijken. Het begin is leuk enzo,hoe hij zichzelf omhoog trekt naar de top... Maar het einde is gewoon te lang... Wordt ie nu gepakt? Neen,juist niet. EN nu? Neen,nog niet. Acteren was zeker niet slecht, maar het verhaal boeide me tegen het einde gewoon niet. [/quote] Helemaal mee eens. De afwezigheid van een fatsoenlijk plot en het achterwege blijven van wat voor spanning of dramatische ontwikkeling dan ook gaat vervelend werken. Alle serieuze problemen die de hoofdpersoon tegen komt worden niet uitgediept maar luchtig weggeveegd als tijdelijk hobbeltje in de geest van een drugsverslaafde. En dat gegeven is op zich best aardig, maar naar het eind van de film toe verwacht je meer. Zeker omdat je het één en ander gewend bent van Scorsese. Het verhaal van deze Jordan Belfort is wel grappig maar naar mijn gevoel niet interessant genoeg voor een film van 3 uur.

    als reactie op de film The Wolf of Wall Street

  • [quote=wijma45]In mijn ogen heeft PJ er van alles aan toegevoegd om er maar weer een trilogy van te maken, en er zo een onsamenhangende achtbaan van gemaakt zonder logica. Heel jammer, er zit geen rust in de film, in tegenstelling tot het boek. Ik vond het totaal niet spannend, en allemaal erg ongeloofwaardig. En dat voor en fantasie film![/quote] In mijn ogen heeft PJ er van alles aan toegevoegd om e.e.a. meer diepgang te geven en te verbinden aan de enorme geschiedenis van Midden-aarde zoals Tolkien zelf dat later in vele verhalen en toevoegingen ook heeft willen doen en net zoals dat in LOTR ook zit. En je eerdere uitspraak dat het boek maar voor 25% gevolgd wordt is natuurlijk komplete onzin. De film volgt gewoon het boek. Ik vraag me ook altijd af als ik weer zo'n dom commentaar lees over extra verzonnen toevoegingen en het verhaal rekken en dergelijke of die mensen wel door hebben wat deze films (LOTR en Hobbit) zo geweldig maakt. Het is juist de enorme diepgang en de detaillering daarin wat je meesleept en nieuwsgierig maakt. En juist de manier waarop PJ belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van Midden-aarde integreerd in z'n films maakt het verhaal comlpleet. The Hobbit is geschreven als avonturenverhaal voor kinderen. Als Tolkien The Hobbit zou hebben geschreven na LOTR dan zou het boek waarschijnlijk een stuk dikker zijn geweest en het verhaal een stuk minder luchtig. PJ is er naar mijn idee geweldig in geslaagd dezelfde geniale stijl van LOTR te behouden en het verhaal van de Hobbit met de juiste mate te verrijken met de enorme diepgang van de nalatenschap van Tolkien; de wereld van Midden-aarde.

    als reactie op de film The Hobbit: An Unexpected Journey

  • [quote=Chrischzz]Heerlijke film.. Geen moeilijk gedoe met sub-plots en enge aliens die de aarde willen stuk maken.. Pierce is in goede vorm hier.. Leuke one-liners en prettige actie.. Allen is die achtervolgings scene in het begin best wel prut.. maarja..[/quote] Heerlijke film inderdaad. Een prima mix van aktie en humor met net voldoende details in het verhaal en de personages om het interessant te houden. Gewoon niet te hard nadenken op sommige momenten. En nu Escape from New York nog een keer kijken.

    als reactie op de film Lockout

  • [quote=ErwinW] Verder hoef ik niets te spoileren. Bekijk eens Pocahontas en "Dancing with the Wolves" en je hebt ook Avatar gezien. Score: een 1 voor de mooie effecten, een 0 voor het verhaal.[/quote] Je denkt toch niet dat mensen je serieus nemen als je zo'n score geeft, of wel? En het is 'Dances with wolves'.

    als reactie op de film Avatar

  • [quote=UndercoverPanda] Maar het meest ergerlijke vond ik nog wel het overschot aan totaal overbodige flashbacks. Seriously? Moeten we nu alweer naar hetzelfde verhaal van Lenny Kravitz luisteren wat hij nog geen halfuur geleden al heeft verteld? Pff.. [/quote] Die 'flashbacks' waren echt te idioot voor woorden. Voor de rest ben ik het ook aardig met je eens. Ik vind het jammer dat er niet wat meer is gedaan om de geschiedenis van die districten en de grote verschillen daartussen duidelijk te maken. Voor iemand die de boeken niet kent (zoals ik) had dat misschien de diepgang gegeven die ik miste. Verder vond ik dat een aantal dingen die voor de oplettende kijker wel begrijpbaar zijn toch wel wat meer aandacht hadden mogen krijgen. Zoals bijvoorbeeld [spoiler]de reden waarom een aantal jongeren wel samen werkt en dat schijnbaar toegestaan wordt[/spoiler].

    als reactie op de film The Hunger Games