cyphax Avatar

cyphax

reacties

  • Ik ben het volledig met Rudebox hierboven eens, ik vond 'm ook erg leuk. Zeker de moeite waard. :)

    als reactie op de film Big Nothing

  • [quote]Rose kan het niet accepteren dat haar dochter Sharon aan een ongeneeslijke ziekte zal sterven. Ondanks de protesten van haar echtgenoot neemt zij het kind mee naar een geloofsgenezer. Op weg, rijdt ze op een gegeven moment door een poort, dat haar naar een angstaanjagende verlaten stad genaamd 'Silent Hill' brengt.[/quote] Say what? Welke ongeneeslijke ziekte? Welke geloofsgenezer? Het gaat om een kind met nachtmerries dat steeds slaapwandelt en "Silent Hill" roept in haar slaap waardoor haar moeder besluit met de dreumes naar Silent Hill te rijden. Slechte omschrijving. Goede film. Ik vond de sfeer uitstekend neergezet, het was allemaal erg naargeestig.

    als reactie op de film Silent Hill

  • Deze film bevat hele mooie beelden van Zuid-Afrika, maar nu eens een keer niet in de vorm van natuurbeelden. Het is een sfeervolle film die het kijken zeker waard is.

    als reactie op de film Tsotsi

  • [quote=tukkerstein]Leuke film, destijds in de bioscoop gezien. Veel actie, maar vooral op het gebied van explosies ed., geen gevechten, het blijft allemaal wat braafjes. Toch blijft het verhaal boeien en is het best spannend. Nicholas Cage is meestal beter in zijn dramafilms dan in actiefilms, maar hier is hij ook prima. 7,5/10 Wordt vanavond (24/9/2007) trouwens onderbroken door Hart van Nederland, voor de duidelijkheid...[/quote] Het is inderdaad geen harde actiefilm, maar ik kan me daar niet aan storen. Het is een zeer avontuurlijke film. En zeer vermakelijk. :)

    als reactie op de film National Treasure

  • Inderdaad vreselijk sfeervol avontuur. Het voelde wmb een beetje aan als een Indiana Jones-film, en dat is als compliment bedoeld. Zeker de moeite!

    als reactie op de film The Rocketeer

  • Toch vind ik dit wel leuke flauwekul. Als je een goede film wil zien, dan ga je iets anders kijken want dat zou ik dit niet kunnen noemen. Maar vermakelijk vond ik 'm wel. :)

    als reactie op de film The Hot Chick

  • [quote=WoUtoMatiC]Daar gaan we weer. Evil Mac Donalds zorgt dat wij arme hulpeloze burgertjes dik worden... [/quote] Waar haal je het vandaan? Dat staat er helemaal niet. Ik vind dat de verantwoordelijkheid bij de mensen zelf ligt zolang de Mac er niet zelf verslavende middelen ofzoiets aan toevoegt en ik heb geen reden om dat te denken. Wel is het zo dat de Mac op andere manieren zo veel mogelijk doet om mensen naar binnen te krijgen maar dat is logisch, daar is het een bedrijf voor. En dat je bij de snackbar om de hoek of de eerste beste supermarkt ook dik kan worden is logisch. Maar als je zo'n docu wilt maken moet je gewoon een keuze maken om het duidelijk te houden en de Mac is nou eenmaal het grootst. Als je trouwens nou denkt dat de hoge heren van de Mac niet het liefst zouden willen dat iedereen elke maaltijd van de dag bij de Mac nuttigt, dan ben je erg naïef. Het draait uiteindelijk echt wel om de centjes en die komen niet binnen door tegen mensen te zeggen "ja maar ons eten is niet voedzaam of gezond hoor".

    als reactie op de film Super Size Me

  • [quote=kootsie]Achterhaald. AD journalist deed het na en kwam geen onsje aan.[/quote] Da's onzin. De AD journalist deed alleszins het niet na, de enige overeenskomst is 30 dagen MacDonalds eten. Spurlock heeft helemaal geen evenwichtig menu samengesteld, de AD-journalist wel. Welke van die twee denk jij dat het dichtst bij de gemiddelde Amerikaan of zelfs Europeaan ligt? Stel jij een evenwichtige keuze vast als je naar de Mac gaat, of ga je om eens lekker te schransen? Ik dat laatste en ik denk wel dat dat voor de meeste, zo niet gewoon alle mensen geldt die naar de Mac gaan. Ook is die AD-journalist Spurlock niet, elk mens is niet hetzelfde. Ik kan ook idioot veel eten zonder echt aan te komen, mijn vriendin moet ontzettend goed uitkijken, die komt bij het minste of geringste zowat aan. Deze documentaire heeft een doel, naast wel grappig en leuk om te kijken zijn: mensen ervan bewust maken dat ze uit moeten kijken, en de suggestie wekken dat het de grote bedrijven als McD's echt alleen maar om de poen gaan (op zich wel logisch maar dit gaat wel over de gezondheid van mensen). En ik vind 'm daar wel heel goed in. De vergelijking tussen Spurlock en Moore is wel een leuke, maar wmb komt daar alleen uit dat Spurlock echt geen Moore is. :)

    als reactie op de film Super Size Me

  • Geen flitsende actiefilm. Geen zinderende spanning. Weinig opvallend. Wel heel avontuurlijk. The Arrival is een toffe film met een leuke rol van Sheen als... tja... nogal een nerd. :P Aanrader als de omschrijving je wel aardig klinkt. :)

    als reactie op de film The Arrival

  • [quote=MX]MMmzz... Ik vind HULK persoonlijk echt een van de meest ondergewaadeerde films. De film is niet perfect, dat is waar, maar alles zit zo goed in elkaar. Eric Bana is een geweldig acteur en weet het karakter veel diepgang te geven. Wat ik zo leuk vind aan HULK is dat je direct kan merken dat de film is gemaakt door een Aziaat (Ang Lee), dit kan je oa zien door de camerastanden en de onderliggende laag in het ogenschijnlijk oppervlakkige verhaal. Ik vind het jammer dat iedereen zo negatief over de film denkt. Kunnen jullie btw voortaan even jullie mening onderbouwen? Dan kan ik tenminste ook ander gezichtspunten begrijpen. Oh...en die spelling :P[/quote] Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind Hulk ook een goede film. Een mooie film vooral. Het is geen domme actiefilm, er zit veel meer achter. De special effects zijn mooi maar het blijft voorlopig nog lastig zo'n grote groene vent echt realistisch (O+) weer te geven. Evenwel verdient Bana lof voor zijn weergave van Bruce Banner. Ik vind wel het einde van de film iets minder. Dat gedoe met z'n pa lijkt op de een of andere manier (can't seem to put my finger on it :P) niet op zijn plek, het past niet goed bij de rest van de film.

    als reactie op de film Hulk

  • [quote=Filmp@ssie]Uitstoot gassen van auto's en dergelijke zijn ook degelijk kankerverwerkende stoffen daar zwijgen de oliemaatschappijen ook over.[/quote] Hebben ze het ook ontkend, net als de tabaksfabrikanten de verslavende werking ontkenden? Overigens heb ik ook het vermoeden dat de oliemaatschappijen er bepaald geen frisse praktijken op nahouden, net zoals de tabaksfabrikanten. Maar dat praat de streken van die fabrikanten niet goed. :)

    als reactie op de film The Insider

  • [quote=Filmp@ssie]Gewoon een anti rokers film. Als je een contract afsluit met een geheimhoudingsplicht blijft dat gewoon rechtsgeldig als je dat overtreed heb je een probleem.[/quote] Hehe, ja je hebt gelijk, geheimhoudingsplicht betekent dat je malafide praktijken zoals die van de tabaksfabrikanten gewoon moet accepteren, het is namelijk helemaal geen punt dat er mensen overlijden aan longkanker (nu nog) omdat ze vroeger hun klep hielden. Ook geen enkel punt dat je door een simpel contract bij je werkgever (niet de maffia ofzo he) je leven niet meer zeker bent. Da's heel normaal allemaal... :} Komop joh, je bent kettingroker ofzo dat je zo'n reactie post? Overigens is dit geen anti-rokersfilm, het hadden ook autofabrikanten kunnen zijn die opzettelijk veiligheidsproblemen in auto's verzwegen ofzo: het is niet meer dan de context. En rokers zelf blijven ook nog buiten schot ook nog!

    als reactie op de film The Insider

  • [quote=lulligvoorje]Het is precies andersom: Deze film is erg slecht, [/quote] Want? Ik vind dit een hele mooie film. Sympathiek spel van de acteurs en het verhaal is mooi uitgewerkt. :) The Butterfly Effect vind ik ook een hele goede film maar niet echt vergelijkbaar met deze. Frequency is een aanrader. :)

    als reactie op de film Frequency

  • Dit is best een aardige film. Het budget is niet groot, de acteurs zijn aardig onbekend maar al met al is het een vermakelijke b-film, al is het geen hoogvlieger ofzo.

    als reactie op de film Long Time Dead

  • Huilen geblazen dames :E Ik heb deze gezien met mijn vriendin, lang gelee. Beetje cliché her en der, dit is echt zo'n film die het huildrama genre definieert eigenlijk. En daar moet je maar net van houden. :P

    als reactie op de film A Walk to Remember

  • [quote=Steve Harwin]In Amerika is de bijgelovigheid zo groot, dat uit angst voor het getal 13 de meeste grote flats geen 13e verdieping hebben. Ik neem aan dat dat de reden is voor deze titel.[/quote] De flat in deze film heeft wel een 13e verdieping, en daarin bevindt zich de computer met de virtuele wereld. :) Overigens is dat bijgeloof nogal onzinnig... we weten allemaal welke verdieping de 14e eigenlijk is... >:) Verder vind ik dit trouwens ook een zeer goede en ondergewaarde film die jammerlijk ondersneeuwde bij het geweld van The matrix, samen met Dark city.

    als reactie op de film The Thirteenth Floor

  • [quote=Strider]Voor zover ik het weet is Joe een man wiens verloofde sterft. Vervolgens blijft hij bij de ouders van zijn verloofde wonen.[/quote] Oohja, duh.. heh begrijpend lezen les 1. Stom stom. :)

    als reactie op de film Moonlight Mile

  • [quote]Na de dood van zijn verloofde blijft Joe Nast bij haar ouders wonen.[/quote] Of de schrijver van dat stukje, of Joe is er niet zo zeker van of ie nou man of vrouw is. 'k Ben eigenlijk wel benieuwd. :P

    als reactie op de film Moonlight Mile

  • [quote=BdR][url=http://www.neodymsystems.com/ring/r_img/remake/hq/ue_katie_face1.jpg]foto uit The Ring[/url] niet schrikken :P[/quote] Die kop hebben we in tig andere films ook al gezien. Er is werkelijk niets origineels (en daardoor weinig engs) aan de makeup van Samara. Mijn eerste reactie was bijna "hee, heb je haar ook weer". Dat is in het Japans origineel wel even beter gedaan. Verder is deze film wel het kijken waard, er heerst wel een mooi opgezet sfeertje in.

    als reactie op de film The Ring

  • Dit is 1 van mijn favoriete films. Helaas is het einde (de confrontatie) gewoon niet goed maar tot daar is het een prachtfilm, waarbij de kids de mooiste delen van de film verzorgen. Gelukkig heb ik 'm op DVD en hoef ik 'm niet in 2 delen te zien. :P

    als reactie op de film It

  • De animatie is een beetje houterig hier en daar, maar de mooiste beelden van een animatiefilm komen uit The spirits within. Af en toe lijkt het een film, zoveel detail zit er in de personages en met name Aki (60.000 haren!). De film kostte Square bijna de kop, jammer voor ze dus dat de film flopte. Ik vind 'm zelf heel mooi, en hij is zeker het kijken waard.

    als reactie op de film Final Fantasy: The Spirits Within

  • [quote=Sultana] @Cyphax: de betekenis is jouw volledig ontgaan ;) misschien toch maar kijken vanavond? [/quote] Dat zou kunnen, maar de film stond me genoeg tegen om 'm niet helemaal af te kijken, de stijl in z'n algemeen. :) Ook als er echt zo'n plotwending in zit. Het gevoel van de film vond ik gewoon waardeloos, het verhaal staat er nog los van. :)

    als reactie op de film American Psycho

  • FREEZE, SUCKER BITCH! Heheh.. hele leuke film, deze.. onwaarschijnlijk duo, en ze zijn allebei lekker op dreef. Ik heb deze al een paar keer gezien maar hij blijft gewoon echt grappig. :)

    als reactie op de film Nothing to Lose

  • Ik had dan weer niet zoveel verwacht van deze film, maar ik heb me er uitstekend mee vermaakt. Eigenlijk niet meer, en niet minder.

    als reactie op de film One Fine Day

  • Ik ken niet veel films met zoveel sfeer als deze, al moet je er wel van houden. Johnny Depp speelt ook zeer goed, maar dat doen de meesten in deze film toch wel. :)

    als reactie op de film Sleepy Hollow

  • [quote=MikeyMo]deel 3 is anders ook niet geregisseerd door Craven, Craven heeft alleen 1 en New Nightmare gedaan.[/quote] Ja geregisseerd is idd niet juist, maar deel 2 is niet geschreven door Wes Craven, deel 3 weer wel. :) Daarom is ie ook zo anders dan de rest.

    als reactie op de film A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge

  • [quote=CAGE] Kan iemand me vertellen wanneer het 3de deel van X-men uitkomt. Daar kijk ik best wel naar uit. [/quote] Dat zou 2006 moeten worden maar Brian Singer zou deze niet meer regisseren, Famke Janssen zit er misschien niet meer in en Halle Berry ook niet :( Ik ben echt bang dat ie niet zo ijzersterk gaat worden als deel 1 en 2.

    als reactie op de film X-Men

  • [quote=Jelko]Deze lijkt me wel even leuk, hetzelfde concept als de film masterminds die vond ik ook wel te pruimen :)[/quote] Hij is wel wat 'harder' dan Masterminds en eigenlijk ook wat realistischer. Een hele goede film vind ik.

    als reactie op de film Toy Soldiers

  • Ahh, leuk, Class of 1999. Ik sluit me aan bij wat bloedbroeder zei: hele leuke flutfilm. Vooral niet serieus nemen, dan is ie het kijken zeker waard. :)

    als reactie op de film Class of 1999

  • Nou, iemand heeft niet zo goed opgelet, die beschrijving hoort in ieder geval echt gigantisch NIET bij deze film :E Dit is waar deze over gaat volgens IMDB: [quote] irdee Calvert Pruitt is back in her hometown of Smithville, Texas after discovering that her husband is having an affair with her best friend, Connie. The entire town knows what happened to flawless beauty Birdee since Connie let her know about the affair on a national talk show. Back in town, she's dealing with catty old friends and acquaintances from high school who can't help rubbing it in her face that she isn't as perfect as she thought while still trying to get back on her feet with her daughter, Bernice. Deeply depressed, she runs into an old friend, Justin Matisse, who tries to help her through, but is still in love with her. Birdee must make a new life for her and her daughter, but will Justin be able to be part of it?[/quote] Mijn vriendin wilde 'm zien, en ik aangezien ik wel gecharmeerd ben van Sandra Bullock heb ik meegekeken . Oordeel: niet slecht, beetje standaardfilm alleen, de meeste cliche's passeren dan ook keurig de revue.. 't is dat Sandra erin meespeelt dus. :) Overigens, de beschrijving van deze film hoort bij "Object of my affection" met o.a. Jennifer Aniston

    als reactie op de film Hope Floats

  • Oh wacht, ik keek verkeerd... NET5 zend 'm uit.. nou mooi! (die reactie hoorde niet helemaal bij deze film I suppose maar mijn beoordeling wel iig)

    als reactie op de film The Perfect Storm

  • Ik zat even te twijfelen, maar ik heb deze wel eerder gezien. 't is niet echt een enge film ofzo maar 'k vond 'm zeker aardig. :)

    als reactie op de film Sightings: Heartland Ghost

  • Dit deel is wel de vreemde eend in de bijt, omdat de regie ineens door een ander is gedaan. 1 en 3 hebben weer dezelfde regisseur. Daardoor lijkt deze niet in de serie te passen. Buiten dat vind ik het wel een vrij goede film, en redelijk spannend. Hij doet voor mij niet veel onder voor de rest. [rating 3.5]

    als reactie op de film A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge

  • AARGH wat een PRUTSERS... je zult maar thuisblijven om die film te kunnen zien omdat je X-files fan bent en 'm nog niet gezien hebt... grrrrrr.. Om maar even op de film te reageren: ik vond 'm wel aardig, 't is inderdaad net een extra lange aflevering (met meer budget ook) maar dat vind ik niet erg :) Dus erg jammer dat ie nou niet op is.. misschien morgen of overmorgen... ?

    als reactie op de film The X Files

  • Prachtige film met karakter. Achteraf pas kwam ik erachter dat ie wel heel lang is, maar hij is de lange zit voor mij absoluut waard. [rating 4,5] The Shawshank redemption was iets beter zelfs :)

    als reactie op de film The Green Mile