Dit zijn de 10 langste Hollywood-films ooit gemaakt

Bereidt jezelf voor op een lange zit

Mocht je de speelduur van Babylon of Avatar: The Way of Water al lang vinden, wees gerust. FilmTotaal zette de 10 langste Holylwood-films ooit gemaakt voor je op een rijtje. Voor sommige films in deze lijst moet je bijna een halve dag vrij nemen. Bereidt jezelf maar voor op enkele klassiekers.

10. The Godfather: Part II (1974) - 200 minuten
Bekijk de afbeeldingRegie: Francis Ford Coppola | Cast: Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton, Robert De Niro
Deze epische film met o.a. Robert De Niro en Al Pacino wordt vaak gezien als een van de beste film aller tijden. In dit vervolg op The Godfather zien we hoe Michael Corleone zijn macht probeert te behouden terwijl de buitenwereld hem tegenwerkt.

9. Giant (1956) - 201 minuten
Bekijk de afbeeldingRegie: George Stevens | Cast: Elizabeth Taylor, Rock Hudson, James Dean, Carroll Baker
Deze film met Hollywood-grootheden James Dean en Elizabeth Taylor vertelt het verhaal van een Texaanse familie en de uitdagingen die ze aangaan over een tijdspan van 20 jaar. Regisseur George Stevens ontving voor deze film een Oscar.

8. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) - 202 minuten
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Jackson | Cast: Noel Appleby, Alexandra Astin, Sean Astin, David Aston | Onze recensie
Dit epische slotstuk van de Lord of The Rings-saga wist maar liefst 11 Academy Awards naar binnen te slepen. In dit laatste deel van de trilogie voltooien Sam en Frodo hun reis om de 'ene' ring te vernietigen.

7. The Irishman (2019) - 209 minuten
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Scorsese | Cast: Robert De Niro, Al Pacino, Jesse Plemons, Anna Paquin | Onze recensie
Deze film heeft behalve een indrukwekkende speelduur ook een legendarische cast. Met grote namen als Al Pacino, Robert De Niro en Joe Pesci vertelt regisseur Martin Scorsese het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro).

6. Ben Hur (1959) - 212 minuten
Bekijk de afbeeldingRegie: William Wyler | Cast: Charlton Heston, Jack Hawkins, Haya Harareet, Stephen Boyd
Ben Hur vertelt het verhaal van een tot slaaf gemaakte jood die meerdere martelingen weet te overleven. De film is een van de eerdere films die werd gefilmd op 70mm-formaat, de race met triomfwagens en de zeeslag kunnen als legendarisch worden omschreven.

5. The Ten Commandments (1956) - 220 minuten
Bekijk de afbeeldingRegie: Cecil B. DeMille | Cast: Charlton Heston, Yul Brynner, Anne Baxter, Edward G. Robinson
De film vertelt het verhaal van de beroemde christelijke profeet Mozes. Regisseur Cecile B. DeMille wist maar liefst 7 Oscarnominaties in de wacht te slepen, waarvan de Oscar voor Beste Special Effects werd verzilvert.

4. Lawrence of Arabia (1962) - 221 minuten
Bekijk de afbeeldingRegie: David Lean | Cast: Peter O'Toole, Alec Guinness, Anthony Quinn, Jack Hawkins
Lawrence of Arabia vertelt het verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de Britse officier T.E. Lawrence en sjeik Ali. De film werd opgenomen in 70mm-formaat en maakte hoofdrolspeler Peter O'Toole een echte wereldster. De film werd bekroond met maar liefst 7 Oscars.

3. Gone with the Wind (1939) - 222 minuten
Bekijk de afbeeldingRegie: Victor Fleming, George Cukor | Cast: Thomas Mitchell, Barbara O'Neil, Vivien Leigh, Evelyn Keyes
Toen deze film een release kreeg was het een gehele bioscoopervaring. De film kreeg maar liefst 2 pauze's, niet zo gek gezien de speelduur. De film was zowel commercieel als bij de recensenten een succes en werd beloond met maar liefst 10 Oscars.

Hamlet (1996) - 242 minuten
Bekijk de afbeeldingRegie: Kenneth Branagh | Cast: Riz Abbasi, Richard Attenborough, David Blair, Brian Blessed
Voor deze bewerking van het toneelstuk van William Shakespeare besloot regisseur Kenneth Branagh niets over te slaan. Het gehele toneelstuk werd van het begin tot het einde verfilmd, zonder ook maar één woord uit Shakespeare's tekst te schrappen. Zeker een lange, maar ook een hele mooie zit.

Cleopatra (1963) - 248 minuten
Bekijk de afbeeldingRegie: Joseph L. Mankiewicz | Cast: Elizabeth Taylor, Richard Burton, Rex Harrison, Pamela Brown
IDe film met de langste speelduur aller tijden is de film Cleopatra. Alhoewel de film kritiek kreeg voor feitelijke onjuistheden vanuit een historisch oogpunt, was het een realistische weergave van de oude Egyptenaren. Met een tijdsbestek van maar liefst 4 uur en 8 minuten zal je zeker meerdere wc-pauzes moeten maken.

NieuwsFilm

meest populair