Deze horrorklassieker inspireerde  iconische 'trappenhuisscene' in 'John Wick: Chapter 4'

Deze horrorklassieker inspireerde iconische 'trappenhuisscene' in 'John Wick: Chapter 4'

"Het enige waar ik aan kon denken was die trap in die film"

Regisseur Chad Stahelski legt uit hoe The Exorcist de sfeer inspireerde van een van de meest iconische actiescènes in John Wick: Chapter 4.



Kijk uit voor spoilers!

Het vierde deel van de John Wick-franchise wordt afgesloten met een scène, waarin John tegen zonsopgang bij Parijse kerk, Sacré-Coeur moet aankomen om deel te nemen aan een duel met zijn gezworen vijand. Als hij het niet op tijd haalt, wordt hij geëxecuteerd.

Brute val
Om bij de beroemde kerk te komen moet Wick immens veel traptreden beklimmen, terwijl hij aangevallen wordt door vijanden die hem willen vertragen. De actieheld wordt bij de eerste klim bruut naar beneden geslagen en moet bij de tweede poging dus nog harder gaan klimmen.

De perfecte locatie
Stahelski en zijn team vonden het trappenhuis tijdens een locatiescout."Ik ben een grote fan van Amélie, waardoor ik in al mijn locatiescout-lijsten neergezet heb dat ik de Sacré-Coeur wilde zien. En op de tweede dag zagen we Sacré-Coeur," aldus Stahelski.

Het enige waar Stahelski aan kon denken
Het team begon rondom de kerk te wandelen om mogelijke plekken te fotografen en dit is wanneer ze de ontdekking deden die de iconische scene in gang zette.

"We liepen rond en kwamen bij andere traptreden terecht," vertelt Stahelski,"en het enige waar ik aan kon denken was The Exorcist van William Friedkin. Die trap in die film."



"Ik kijk naar beneden - het was 's nachts - en ik zag de mist, en ik dacht: iemand gaat hier heel hard vanaf vallen. John Wick gaat dat doen," aldus de regisseur.

Lugubere sfeer
Stahelski legde verder uit dat hij en cameraman Dan Laustsen de scène een lugubere sfeer gaven die lijkt op die van The Exorcist. De regisseur zegt dat ze "zoveel mogelijk praktische verlichting van de lantaarnpalen hebben gebruikt."

NieuwsFilm

meest populair