Als het aan 'Pinocchio'-regisseur Guillermo del Toro ligt, maakt hij alleen nog maar animatiefilms

Als het aan 'Pinocchio'-regisseur Guillermo del Toro ligt, maakt hij alleen nog maar animatiefilms

Maar dan wel imperfecte en realistische animaties.

Zijn stop-motionfilm Pinocchio won de Academy Award voor beste animatiefilm en kreeg niet alleen een speciaal plekje in het hart van de regisseur, maar ook in het hart van de fans.

Guillermo del Toro vertelt gepassioneerd aan het publiek van het animatiefestival Annecy waarom animatie zo speciaal voor hem is: "Ik geloof dat je met stop-motion een fantasiedrama voor volwassenen kunt maken en mensen emotioneel kunt raken."

"Ik denk dat stop-motion intraveneus kan zijn, het kan rechtstreeks naar je emoties gaan op een manier die geen enkel ander medium kan," aldus de regisseur.

Een venster naar meer
Ook noemde de regisseur op het festival recente animaties die wellicht een venster kunnen bieden voor de productie van meer baanbrekende animatiefilms:

"De drie hits van Spider-Verse, Teenage Mutant Ninja Turtles en Mario brengen dingen in beweging, waardoor er wat meer speelruimte is, maar er zijn nog steeds grote gevechten te voeren."



De puurste vorm van kunst
Als Del Toro mag kiezen wil hij zijn passie in de toekomst alleen nog maar storten in handgemaakte films zoals de Netflix-hit Pinocchio.

"Het is voor mij de puurste vorm van kunst, en het is ontvoerd door een stel boeven. We moeten het redden."



Over twee jaar
"Er zijn nog een paar live-action films die ik wil maken, maar niet veel. Daarna wil ik alleen animatie doen. Dat is het plan," aldus de regisseur.

En het volgende verhaal heeft Del Toro al op het oog: "De volgende film die ik aan het maken ben, is een bewerking van Kazuo Ishiguro's 'The Buried Giant', die ik momenteel samen met Dennis Kelly schrijf. Ondertussen zijn we bezig met het ontwikkelen van een lookbook en over een jaar of twee, als alles goed gaat, starten we met de productie," legt hij uit.



Handgemaakt en imperfect
Del Toro, die zowel The Buried Giant zal produceren als regisseren is van plan om de film op te nemen met dezelfde techniek die hij gebruikte voor Pinocchio.

Ongetwijfeld wordt de volgende animatiefilm van de regisseur weer een imperfect passieproject, want "Ik haat perfectie. Ik hou van dingen die handgemaakt lijken," aldus Del Toro.

NieuwsFilm

meest populair