Deze 7 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 7 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. het laatste avontuur van Indiana Jones.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Mangold | Cast: Harrison Ford, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook, Antonio Banderas
Het is 1969, het hoogtepunt van de ruimterace tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Vele wetenschappers aan de Amerikaanse kant hebben een nazistische achtergrond. Indiana Jones heeft zijn zinnen erop gezet om dergelijke nazi-activiteiten en hun ware bedoelingen aan het licht te brengen in hun zogenaamd wetenschappelijk werk voor de maanlanding. Hierin wordt Jones bijgestaan door zijn peetdochter Helena en zijn oude kameraad Sallah.



Ruby Gillman, Teenage Kraken (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Kirk De Micco, Faryn Pearl | Cast: Jane Fonda, Toni Collette, Annie Murphy, Lana Condor
De lieve en onhandige zestienjarige Ruby Gillman doet wanhopig haar best om erbij te horen op Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Als ze op een dag in het water gaat, tegen de wensen van haar overbezorgde moeder in, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers...



The Eternal Daughter (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joanna Hogg | Cast: Tilda Swinton, Louis, August Joshi, Carly-Sophia Davies
Wanneer een vrouw van middelbare leeftijd en haar moeder terugkeren naar hun oude familiehuis, dat tegenwoordig gebruikt wordt als hotel, worden ze geconfronteerd met hun verleden. Met een krachtige vertolking van Tilda Swinton. The Eternal Daughter ging in wereldpremière op het filmfestival in Venetië.



A Matter of Trust (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Annette K. Olesen | Cast: Annika Aakjær, Morten Hee Andersen, Ene Øster Bendtsen, Sofie Juul Blinkenberg
Het leven van vijf niet-verwante mensen - een man, een dokter, een vrouw, een student en een jonge dochter - wordt op zijn kop gezet met onomkeerbare gevolgen. De bloemlezing begint met het verhaal van een arts die de medische officier is aan boord van een repatriëringsvlucht terug naar Afghanistan. De arts is gefocust op het vervullen van haar eed van Hippocrates en negeert de politiek, maar haar vrijblijvende houding wordt op de proef gesteld wanneer ze details over het leven van de passagiers te weten komt. Het tweede luik volgt de gênante wederwaardigheden van student Emil wiens openhartige foto op zijn middelbare school viraal is gegaan.



Maggie Moor (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: John Slattery | Cast: Nick Mohammed, Jon Hamm, Tina Fey, Allison Dunbar
In een tijdspanne van enkele dagen worden twee vrouwen met een identieke naam vermoord teruggevonden. En dat in een woestijnstadje waar niemand normaal gesproken een vlieg kwaad doet. De hoofdcommissaris Jordan Sanders start een onderzoek en stuit op vreemdgaande echtgenoten, bemoeizieke buren en huurmoordenaars.



The Worst Ones (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lise Akoka, Romane Gueret | Cast: Mallory Wanecque, Timéo Mahaut, Johan Heldenbergh, Esther Archambault
In een voorstadje van het Noord-Franse Boulogne-Sur-Mer wordt binnenkort een film opgenomen. Gedurende het selecteren van personen voor de filmrollen worden vier tieners uit dezelfde buurt, Lily, Ryan, Maylis en Jessy uitgekozen om in de film te gaan spelen. Iedereen uit hun buurt wordt hierdoor verrast: waarom worden immers de 'minsten' hiervoor uitgekozen?



Two Tickets to Greece (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Marc Fitoussi | Cast: Laure Calamy, Olivia Cote, Kristin Scott Thomas, Alexandre Desrousseaux
Als tieners waren Blandine en Magalie onafscheidelijk. De jaren gingen voorbij en ze verloren elkaar uit het oog. Als hun paden elkaar weer kruisen, besluiten ze samen de reis te maken waar ze vroegen al van droomden. Ze trekken naar Griekenland, de zon, de eilanden, maar worden ook geconfronteerd met problemen, want de twee voormalige beste vriendinnen hebben nu een heel ander perspectief op vakantie... en op het leven.



NieuwsFilm

meest populair