Oscar-winnende 'Gravity'-regisseur ein-de-lijk terug met nieuw filmwerk

Oscar-winnende 'Gravity'-regisseur ein-de-lijk terug met nieuw filmwerk

Gaat het bij deze film ook weer Academy Awards regenen?

Samen met Alejandro G. Iñárritu en Guillermo del Toro vormt Alfonso Cuarón, de maker van onder andere Gravity, Children of Men en Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, het 'triangulo dorado' van de Mexicaanse cinema.

Vijf jaar lang bleef het stil rondom de regisseur, maar nu is er eindelijk weer filmwerk van de 61-jarige Mexicaan op komst: Jane.

Cuarón x Theron
Zijn nieuwe film Jane zal het persoonlijke leven van sciencefiction-auteur Philip K. Dick beschrijven, wiens boeken de basis vormden voor films als Blade Runner en Total Recall. Wie de schrijver zal gaan spelen is momenteel nog niet duidelijk, maar we weten in ieder geval dat de Zuid-Afrikaanse Charlize Theron verbonden is aan het project; vermoedelijk als de denkbeeldige tweelingzus van K. Dick.

Jane wordt een ontroerend, spannend en duister humoristisch verhaal over de unieke relatie van een vrouw met haar briljante, maar onrustige tweelingbroer, die toevallig ook de gevierde romanschrijver Philip K. Dick is. Terwijl ze haar broer probeert te redden uit zowel echte als ingebeelde problemen, stort Jane zich dieper en dieper in de fascinerende wereld van zijn creatie.

Vijf jaar geleden
Misschien was je het alweer vergeten, maar in 2018 schreef, produceerde, decoupeerde, monteerde én regisseerde Cuarón het prachtige, zeer persoonlijke én driedubbel Oscar-winnende drama Roma. Als Jane ook maar een beetje in de buurt van dat laatste meesterwerk gaat dit vast en zeker wederom een internationaal succes worden.


Roma is nog steeds te zien op streamplatform Netflix, maar wanneer Jane zal verschijnen is momenteel, mede door de Hollywood-stakingen, nog lastig te zeggen.

NieuwsFilm

meest populair