Deze 10 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 10 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'Saw X' en 'Killers of the Flower Moon'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Saw X (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Kevin Greutert | Cast: Tobin Bell, Shawnee Smith, Synnøve Macody Lund, Steven Brand
John Kramer trekt na de gebeurtenissen uit Saw naar Mexico. Hij hoopt dat een riskante medische operatie zijn kanker kan genezen. Daar aangekomen ontdekt hij dat het om frauduleuze praktijken gaat. Om de oplichters een lesje te leren maakt hij voor hen valstrikken.



Killers of the Flower Moon (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons
Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden.



Nyad (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi | Cast: Jodie Foster, Annette Bening, Rhys Ifans, Anna Harriette Pittman
Drie decennia nadat Diana Nyad het marathonzwemmen opgaf in ruil voor een carrière als gerenommeerd sportjournalist, wil ze op 60-jarige leeftijd de zwemtocht afleggen die haar altijd heeft beziggehouden: de tocht van Cuba naar Florida. Met een afstand van 110 mijl ook wel de "Mount Everest" onder de zwemtochten genoemd. Vastbesloten om de eerste persoon te worden die de zwemtocht aflegt zonder beschermende kooi tegen rondzwemmende haaien, onderneemt Diana een spannende, vier jaar durende reis met haar beste vriendin en coach Bonnie Stoll en een toegewijd zeilteam.



Trolls Band Together (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Walt Dohrn, Tim Heitz | Cast: Justin Timberlake, Anna Kendrick, Zooey Deschanel, Daveed Diggs
Na een lange vriendschap zijn Poppy en Branch eindelijk samen. Wanneer Poppy ontdekt dat Branch vroeger in haar favoriete boyband zat, wordt hun relatie op de proef gesteld. Een avontuur ontvouwt zich wanneer een van Branch's broers wordt ontvoerd door slechteriken uit de muziekwereld. Samen gaan ze op pad om hem te redden en de broers te herenigen.



Suro (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mikel Gurrea | Cast: Vicky Luengo, Pol López, Ilyass El Ouahdani, Josep Estragués
Architect Helena en haar man Ivan besluiten Barcelona te verlaten om een nieuw leven te beginnen op het platteland. Daar heeft de zwangere Helena een huis geërfd dat ze van plan is te restaureren. Met hulp van een team van lokale bewoners wil het idealistische stel het bijbehorende kurkeikenbos gaan exploiteren. Vanaf het begin focust Helena zich op het huis, terwijl Ivan zich met volle overgave in de kurk ('suro') verdiept. Enthousiast springt hij in zijn nieuwe rol en probeert als een gelijke met de werkers op te trekken. Als Helena een andere kijk blijkt te hebben op hoe een en ander geleid moet worden, komt hun relatie steeds meer onder druk te staan.



Zomervacht (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joren Molter | Cast: Jarne Heylen, Joël in 't Veld, Micha Hulshof, Valentijn Dhaenens
Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?



Geographies of Solitude (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jacquelyn Mills | Cast: Zoe Lucas
Zoe Lucas woont al ruim veertig jaar op Sable Island, een stukje land van ruim dertig kilometer lang en anderhalve kilometer breed in de Atlantische Oceaan, in de buurt van Nova Scotia. Ze leeft er in volstrekte harmonie met de overweldigende natuur, die ze bestudeert, in kaart brengt en waar nodig en mogelijk onderhoudt.



5 Seasons of Revolution (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lina | Cast: Malath Alzoubi, Rima Dali, Bassel Shehadeh, Susu
Lina's plan was eenvoudig. Ze wilde cameravrouw worden. Ze hield van het filmen van details van het leven en de mensen om haar heen, vooral tijdens een zonnige dag in Damascus. Maar met de opstand in Syrië ging Lina langzaam over op het vastleggen van de impact op het leven van de bevolking. Het duurde niet lang voordat gebeurtenissen escaleerden en arrestaties, martelingen en potentieel levensbedreigende situaties voor Lina dagelijkse realiteit werden. Ze moest zich aanpassen. Ze bedacht personages en pseudoniemen. Die hielpen haar haar leven te leiden onder een nieuwe norm. Wat een eenvoudig plan was, veranderde in een complex web van identiteiten, wat op dat moment een kleine prijs leek in ruil voor haar vrijheid om de camera vast te houden.



Paul Blanca, This Film Will Save Your Life (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ramón Gieling | Cast: Paul Blanca
In deze film volgen we het leven van fotograaf Paul Blanca, ooit een gevierd kunstenaar in New York. Na een valse beschuldiging in 1995 raakte hij in Nederland in de vergetelheid. Ondanks zijn roerige leven van drugs en alcohol, probeert filmmaker Ramón Gieling de laatste momenten van Blanca's leven vast te leggen.



The Wicker Man (1973)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robin Hardy | Cast: Edward Woodward, Christopher Lee, Diane Cilento, Britt Ekland
Een politie-inspecteur onderzoekt de verdwijning van een meisje. Daarvoor reist hij naar een afgelegen Schots eiland. Gaandeweg ontdekt hij dat de zonderlinge eilandbewoners er heidense zeden op nahouden. Wegens het 50-jarige bestaan, keert The Wicker Man terug naar de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair