Deze verwijderde scène uit 'Spider-Man 2' onthult een compleet andere 'Spider-Man'

Deze verwijderde scène uit 'Spider-Man 2' onthult een compleet andere 'Spider-Man'

Iemand helemaal anders dan Tobey Maguire is te zien in het Spider-Manpak.

De voorbije twee decennia hebben we al drie verschillende acteurs gehad die de superheld Spider-Man hebben gespeeld. In de versie met Tobey Maguire is er een scène verwijderd waarin we nog een ander personage te zien krijgen in het pak van Spider-Man.

Spider-Man 2 kwam uit in 2004 en was het vervolg op de eerste Spider-Manfilm met Tobey Maguire in de hoofdrol. Hij wordt nog steeds gezien als de beste Spider-Man en dus waren de fans over de wolken wanneer hij zijn rol hernam voor Spider-Man: No Way Home samen met Andrew Garfield die ook Spider-Man heeft gespeeld in The Amazing Spider-Man en The Amazing Spider-Man 2.

Verhaal
Geregisseerd door Sam Raimi, was deze trilogie over Peter Parker alias Spider-Man een groot succes. Het was stukken beter dan de eerste film, doordat er dankzij die eerste film ruimte was voor verdieping en uitdieping. Spider-Man 2 was de op twee na meest succesvolle film van 2004 met een totale opbrengst van 783.7 miljoen dollar wereldwijd.

In dit vervolg van Spider-Man, die zich twee jaar later plaatsvindt sinds het einde van de vorige film, heeft Peter Parker steeds meer moeite met het leiden van een dubbelleven. Hij besluit tijdelijk te stoppen met zijn Spider-Man activiteiten om een normaal leven te leiden, maar wordt gedwongen terug te keren wanneer zijn vriend Dr. Octopus (Alfred Molina) transformeert in een gevaarlijke schurk.

J. Jonah Jameson
Hoewel we al drie verschillende acteurs hebben gehad die Spider-Man hebben gespeeld de voorbije jaren, is er een personage dat in verschillende versies gespeeld wordt door één man, namelijk J.K. Simmons. Hij speelt al de rol van J. Jonah Jameson sinds de eerste Spider-Manfilm met Tobey Maguire die uitkwam in 2002. En de verwijderde scène gaat over hem.


In die scène zien we Jameson in zijn kantoor met het pak van Spider-Man aan terwijl hij doet alsof hij spinnenwebben uit zijn handen schiet. Deze scène toont aan dat Jameson, hoewel hij Spider-Man haat, toch wel admiratie heeft voor de superheld. Hij is dan ook een goede, loyale man, wat bleek toen hij de Green Goblin weigerde te vertellen wie de fotograaf is die telkens de foto's van Spider-Man maakt. Jameson weet diep van binnen wel dat Spider-Man een held is en gaf dit zelfs toe in Spider-Man 2 toen Mary Jane werd gevangen door Dr. Octopus en Spider-Man was gestopt met zijn leven als superheld.

Netflix
Spider-Man wordt nu gespeeld door Tom Holland in de Marvel Cinematic Universe en hij zal waarschijnlijk opnieuw te zien zijn als de superheld in een vierde Spider-Manfilm. Tobey Maguire en Andrew Garfield hebben hun rol als Spider-Man als eens hernomen voor Spider-Man: No Way Home en misschien kan dat opnieuw gebeuren, wat wel tof zou zijn.


Wie we heel waarschijnlijk wel opnieuw zullen zien, is natuurlijk J.K. Simmons als J. Jonah Jameson. De vraag is hoelang hij deze rol nog zal spelen. In Spider-Man: Across the Spider-Verse heeft hij alvast ook de stem ingesproken van het personage. Wil je J.K. Simmons en Tobey Maguire in actie zien in Spider-Man 2, dan kan dit op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair