De beste 'Hunger Games'-film is 'Catching Fire', en de slechtste heet...

De beste 'Hunger Games'-film is 'Catching Fire', en de slechtste heet...

De geliefde jongvolwassenen-reeks keert deze week weer terug naar het witte doek.

De The Hunger Games-reeks is een van de succesvolste filmreeksen van de jaren 2010. In deze tijd waren verfilmingen van populaire scifi-boeken onder jongvolwassenen een trend, denk aan Divergent en The Maze Runner, maar op The Hunger Games wordt veruit het best teruggekeken.

Omdat deze week voor het eerst in acht jaar weer een nieuwe film in de reeks in de bioscoop verschijnt, kijken we nu terug op de best en slechtst beoordeelde films in de reeks.

Catching Fire
De Hunger Games-film die veruit het best werd beoordeeld, was The Hunger Games: Catching Fire. Op Rotten Tomatoes staat de film op een erg sterke 90%. De consensus luidt: "Catching Fire is slim, soepel geregisseerd en verrijkt met een diepere verkenning van de tot nadenken stemmende thema's van de franchise en bewijst een uiterst meeslepend tweede deel in de Hunger Games-serie."

Catching Fire is ook op FilmTotaal de best beoordeelde Hunger Games-film. Recensent Jelle Fastenau gaf de film vier sterren. De volledige recensie lees je hier.

Mockingjay
Waar de The Hunger Games-films voor velen de mist in gingen, was met de derde en vierde films. Deze films zijn gebaseerd op één boek genaamd Mockingjay, maar er werd besloten om deze verfilming in tweeën te splitsen. De films werden zeker niet heel slecht ontvangen, op Rotten Tomatoes hebben ze zelfs exact dezelfde score van 70%.


Om te bepalen wat dan de slechtst beoordeelde film in de franchise is, hebben we de scores van Metacritic erbij gehaald. Ook hier was er amper verschil, maar Mockingjay - Part 1 werd net iets slechter beoordeeld met een score van 64 tegenover de 65 van Part 2.

Songbirds & Snakes
Deze week verschijnt de prequel The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes. Dit wordt de vijfde film in de reeks, maar speelt zich 64 jaar voor de gebeurtenissen van de eerste film af.


In de film volgen we een jonge Coriolanus Snow (Tom Blyth) die de laatste hoop is van zijn uit de gratie geraakte familie. Om het voortbestaan van de ooit zo machtige familie in het Capitool te redden, wordt Snow - met tegenzin - mentor van Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), een tribuut uit het arme district 12. De film is vanaf 16 november te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair