Dit 'Harry Potter'-personage werd door maar liefst drie verschillende actrices gespeeld

Dit 'Harry Potter'-personage werd door maar liefst drie verschillende actrices gespeeld

Jessie Cave speelt de meest memorabele versie van Lavender Brown in 'Harry Potter and The Half-Blood Prince'.

In de X-Men-films was het de rol van Kitty Pryde die door drie verschillende actrices werd gespeeld, in de Harry Potter-films werd ook een personage door drie verschillende actrices gespeeld. Lavender Brown kan je vooral kennen van Harry Potter and the Half-Blood Prince waarin ze de vriendin van Ron speelt, maar ze was ook in eerdere Harry Potter-films te zien.

In Harry Potter and the Half Blood-Prince werd Lavender Brown, een van de leerlingen in Hogwarts, gespeeld door Jessie Cave. Ze kreeg de rol omdat Lavender Brown prominenter werd in deze zesde Harry Potter-film. Maar voordat ze de rol van Brown speelde in Harry Potter and the Half-Blood Prince, kon je dat personage eerder gezien hebben.

Jongere versies
Zowel in Harry Potter and the Chamber of Secrets als in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban is een jongere, niet-sprekende versie van Lavender Brown te zien. Eerst speelde Kathleen Cauley de rol van Lavender, daarna werd de rol gespeeld door Jennifer Smith.

Uiteindelijk kreeg Lavender Brown een grotere rol in Harry Potter and the Half-Blood Prince, waarin ze wordt gespeeld door Cave en ze de vriendin van Ron is. Dit maakt Hermione jaloers en zorgt ervoor dat Hermione uiteindelijk beseft dat ze gevoelens heeft voor Ron. De relatie van Ron en Lavender blijft niet lang duren en uiteindelijk gaan ze uit elkaar.

Van zwart naar wit
De cast van studenten in Hogwarts veranderde regelmatig gedurende de films. Naarmate kindacteurs ouder werden, werd de planning ingewikkelder en kregen verschillende personages meer prominente rollen. Zelfs als het gemakkelijk over het hoofd te zien was, was de hercast van Lavender als een witte actrice controversieel voor degenen die het opmerkten.


Het is controversieel omdat de twee jongere actrices die Lavender speelden zwart waren. Maar uiteindelijk kreeg Cave, een witte actrice, de rol wanneer het personage belangrijker werd in de films. Warner Bros. besloot om te gaan voor een meer gevestigde actrice en koos daarom voor Cave, maar het blijft een moeilijke situatie, want waren er geen zwarte actrices die goed genoeg waren voor de rol?

Dood
We krijgen Lavender Brown niet meer te zien tot de laatste Harry Potter-film Deathly Hallows Part 2. We krijgen haar in die film even te zien tijdens de Slag om Hogwarts, waar ze wordt aangevallen en gedood door de weerwolf Dooddoener Fenrir Greyback.


Harry Potter and the Half-Blood Prince, waarin we Cave als Lavender zien, is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan de film wel huren of kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis. Ook de andere films waarin Lavender te zien is, kan je huren of kopen op Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair