Deze 8 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 8 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'Wonka' en de nieuwe film van Wim Wenders.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te zien in de Nederlandse bioscopen.

Wonka (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Paul King | Cast: Timothée Chalamet, Gustave Die, Murray McArthur, Paul G. Raymond | Onze recensie
De jonge Willy Wonka heeft allerlei heerlijke ideeën en is vastbesloten de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Wat bewijst dat de beste dingen in het leven beginnen met een droom en dat alles mogelijk is als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten.



Perfect Days (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Wim Wenders | Cast: Yumi Asô, Tokio Emoto, Sayuri Ishikawa, Tomokazu Miura | Onze recensie
Hirayama werkt als toiletreiniger in Tokyo. Hij lijkt tevreden met zijn eenvoudige leven. Hij volgt een gestructureerd dagelijks schema en wijdt zijn vrije tijd aan zijn passie voor muziek en boeken. Hirayama heeft ook een voorliefde voor bomen en fotografeert ze. Door een reeks onverwachte ontmoetingen wordt geleidelijk meer van zijn verleden onthuld.



De Tatta's 2 (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jamel Aattache | Cast: Leo Alkemade, Leonie ter Braak, Sterre Koning, Sem Van der Horst
De familie van Kampen staat opnieuw een grote verrassing te wachten. Ze hebben zich net lekker gesetteld tussen hun nieuwe vrienden, wanneer ze het bericht krijgen dat de Hollandwijk met sloop wordt bedreigd. Tot overmaat van ramp komt Eriks vader, de oppertatta, bij hen wonen en raakt alles wat de Tatta's hebben opgebouwd volstrekt uit balans.



Gerlach (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Luuk Bouwman, Aliona van der Horst | Cast: Gerlach van Beinum | Onze recensie
Boer Gerlach tracht al een halve eeuw zijn menselijke waardigheid te behouden terwijl de krachten van de samenleving op zijn bestaan inbeuken. Gerlach is de laatste boer (akkerbouwer) van Amstelveen. Hij woont al zijn hele leven op de boerderij in een simpel houten huisje. Hij heeft alles om hem heen zien veranderen. Eerst was er aan alle kanten landbouwgrond, weiland en verten. Zijn huisje wordt inmiddels omringd door de symbolen van het grootkapitaal. Zijn keukentje en de groentewinkel-in-de-schuur zijn een ontmoetingsplek voor de mensen uit de buurt van allerlei pluimage. Vanuit zijn stukje land beziet Gerlach, filosofisch en met humor, de absurde wereld om hem heen.



Jippie No More (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Margien Rogaar | Cast: Carina de Vroome | Onze recensie
De zestienjarige Jaap Peter wordt tijdens voorbereidingen van het huwelijk van zijn oudere zus voor het eerst verliefd. Jaap Peter heeft het syndroom van Down. Wanneer het meisje van zijn dromen echter blijkt te vallen op zijn jongere zusje, heeft Jaap Peter geen zin meer in het feest. Totdat hij inziet dat het zonder hem niks wordt.



Teddy's Christmas (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Andrea Eckerbom | Cast: Marte Klerck-Nilssen, John F. Brungot, Vegard Strand Eide, Gunn Tove Grønsberg
Tijdens het bezoeken van de kerstmarkt doet Mariann een ongelooflijke ontdekking. Op de bovenste plank van het loterijkraampje ziet ze een lieve teddybeer die zijn hoofd beweegt en begint te snuffelen. Mariann voelt zich onmiddellijk verbonden met het knuffeldier en kan geen betere kerstwens bedenken en probeert hem te winnen. Teddy heeft echter andere plannen en droomt van een rijke eigenaar die hem alles kan laten zien wat de wereld te bieden heeft. Maar wanneer Teddy wordt meegenomen naar een bosschuur, helpt zijn nieuwe beste vriend, de egel Bolla, hem te beseffen wat echt belangrijk is in het leven.



The Bohemian (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Petr Václav | Cast: Vojtech Dyk, Barbara Ronchi, Elena Radonicich, Lana Vlady | Onze recensie
In het jaar 1764 leidt Josef een onzeker leven in Venetië. Hij droomt ervan opera's te componeren en gaat op zoek naar werk als violist. Dankzij een rijke vrouw kan hij aan de bak, maar het is wanneer hij de minnaar is van een libertijnse markiezin dat de bal echt aan het rollen gaat. Zij meet hem een hedonistische levensstijl aan, vrij van enige religieuze intolerantie. Josef krijgt de kans om een opera te componeren voor San Carlo, het grootste theater in Europa.



It's a Wonderful Life (1946)
Bekijk de afbeeldingRegie: Frank Capra | Cast: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Thomas Mitchell
Een engel wordt vanuit de hemel gestuurd om een wanhopig gefrustreerde zakenman te helpen door hem te laten zien hoe het leven zou zijn geweest als hij nooit had bestaan. Deze klassieker is vanaf 15 december weer te zien in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair