Greta Gerwig is "geïntimideerd" door de Netflix-film 'The Chronicles of Narnia'

Greta Gerwig is "geïntimideerd" door de Netflix-film 'The Chronicles of Narnia'

"Dit is het land van Narnia," zei de Faun, "waar we nu zijn; en alles wat tussen de lantaarnpaal en het grote kasteel van Cair Paravel op de Oostelijke zee ligt."

In november 2023 liet Netflix-baas Scott Stuber weten dat Barbie-regisseur Greta Gerwig de scenario's en regie voor twee 'The Chronicles of Narnia'-films op zich zou nemen.

De opnames gaan naar verluidt dit jaar al van start en Greta Gerwig geeft toe dat ze "geïntimideerd" is.

De moeite waard
"Ik zit een beetje in de angst omdat ik echt zoveel eerbied heb voor Narnia. Als kind hield ik zoveel van 'Narnia'. Als volwassene is C.S. Lewis een denker en schrijver."

"Ik word hierdoor geïntimideerd. Het voelt als iets dat de moeite waard is om door geïntimideerd te worden," vertelde Gerwig in een interview van BBC Radio 4's Today.

Eerdere boekverfilmingen
Drie van de zeven fantasieboeken van C.S. Lewis zijn eerder al verfilmd: The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe in 2005. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian in 2008 en The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader in 2010.



De eerste twee films werden geregisseerd door Nieuw-Zeelandse Andrew Adamson en de film uit 2005 won een Oscar voor de visuele effecten. De derde film werd geregisseerd door Britse regisseur Michael Apted.

Eerbied
"Als niet-Brits persoon heb ik het gevoel dat ik het correct wil doen. Het is net als wanneer Amerikanen Shakespeare doen, er is een licht gevoel van eerbied en alsof we er misschien met extra zorg mee moeten omgaan," aldus de Amerikaanse regisseur Gerwig.



Het is nog onduidelijk welke boeken uit de fantasiereeks uitverkoren zijn voor de verfilmingen van Netflix.

NieuwsFilm

meest populair