In 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' zegt Chris Pratt het F-woord: maar waarom?

In 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' zegt Chris Pratt het F-woord: maar waarom?

Destijds zorgde het woord voor opschudding en onlangs heeft regisseur James Gunn opnieuw gekeken naar de spontane toevoeging van het woord.

In 2023 werd in Guardians of the Galaxy Vol. 3 voor het eerst het F-woord uitgesproken in de geschiedenis van de MCU. Regisseur James Gunn legt uit waarom dit woord gebruikt werd.

Destijds zorgde het woord voor opschudding en onlangs heeft Gunn opnieuw gekeken naar de spontane toevoeging van het woord.

Perfect voor de scène
En zijn oordeel: het was volgens hem perfect geplaatst in de film, want hij wilde niet dat het moment de aandacht zou afleiden van belangrijke momenten in de film: "Ik heb niet overwogen om de F-bom ergens anders te gebruiken."

"Ik gaf de zin die dag aan Chris. Ik vond het leuk om die barrière te doorbreken in een wegwerpsituatie waarin het er niet toe deed," aldus de regisseur.

Deurklink
Het F-woord wordt in Guardians of the Galaxy Vol. 3 gebruikt in de scène waar Peter Quill (Chris Pratt), Nebula (Karen Gillan) in de auto wil krijgen, maar zij niet weet wat een deurklink is.



Met Deadpool & Wolverine die vanaf 26 juli in de bioscopen te zien zijn, zal het lijstje met scheldwoorden voor de MCU nog wel rijkelijk aangevuld worden.

NieuwsFilm

meest populair