Deze 7 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 7 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week onder andere 'Dune: Part Two' en 'Origin'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Dune: Part Two (2024)
Regie: Denis Villeneuve | Cast: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem | Onze recensie
'In Dune: Part Two' gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Fremen, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.Origin (2023)
Regie: Ava DuVernay | Cast: Aunjanue Ellis-Taylor, Jon Bernthal, Niecy Nash, Emily Yancy | Onze recensie
'Origin' beschrijft de literaire en spirituele reis die Isabel Wilkerson maakt terwijl ze onderzoek doet naar wat haar besteller-boek Caste: The Origins of Our Discontents zal worden. Reizend over de wereld, ontdekt ze tijdens haar research verbanden tussen o.a. het nazisme, de Amerikaanse slavernij en het Indiase kastenstelsel.When Fucking Spring is in the Air (2024)
Regie: Danyael Sugawara | Cast: Ada Szczepaniak, Nadine Ignas, Cezary Lukaszewicz, Julia Kijowska | Onze recensie
De 17-jarige Kasia is is rebels, eigenzinnig en vooral: verliefd. Ze is vervreemd van haar ouders en groeit op bij haar oma. Totdat ze zwanger blijkt, haar relatie uitgaat en tot overmaat van ramp ook haar oma overlijdt. Geld voor een abortus is er niet en aan haar vriendje heeft ze ook niks. Ze besluit dat het tijd is om haar afwezige ouders verantwoordelijk te houden en ze de rekening te presenteren. De zoektocht naar deze emotionele schadevergoeding, voert haar dwars door Europa en confronteert haar met schokkende opgekropte familiegeheimen. Welk pad zal Kasia inslaan?The Edge of the Blade (2023)
Regie: Vincent Perez | Cast: Roschdy Zem, Doria Tillier, Guillaume Gallienne, Damien Bonnard | Onze recensie
Parijs 1887. In die tijd was duelleren de enige manier om je eer te verdedigen. Clément Lacaze, een charismatische schermmeester, raakt verstrikt in een spiraal van destructief geweld. Hij ontmoet Marie-Rose Astié, een feministe die haar tijd ver vooruit is, en besluit haar de complexe kunst van het duelleren te leren. Samen trotseren ze provocaties en bundelen ze hun krachten om hun respectievelijke eer te verdedigen.Vogels kun je niet melken (2023)
Regie: Barbara Makkinga | Onze recensie
Boer Bote de Boer uit Tjerkwerd Súdwest-Fryslân kijkt reikhalzend uit naar de komst van de grutto. In heel Friesland laat deze weidevogel zich nauwelijks nog zien, maar bij hem blijft hij komen, in groten getale zelfs. Ook dit jaar is alles gereed voor zijn komst. Het grondwater staat hoog, de plasdrassen zijn aangelegd. En het ouderwetse weidegras zit bomvol kruiden en insecten, precies zoals de grutto's het graag hebben. Astrid, Bote's vrouw, gunt haar man zijn vogels. Als ze met zijn tweeën waren, mocht hij van haar zijn gang gaan. Maar ze zijn niet met zijn tweeën, ze hebben vijf kinderen. De oudste zonen willen de boerderij graag in de toekomst overnemen. Maar dan moet er nog wel steeds een boerderij om over te nemen zijn.Songs of Earth (2023)
Regie: Margreth Olin | Cast: Jørgen Mykløen, Magnhild Mykløen | Onze recensie
Met de 85-jarige vader van Olin als gids ervaren we de meest avontuurlijke vallei van Noorwegen, Oldedalen in Nordfjord. Hij groeide hier op en generaties vóór hem hebben hier in evenwicht met de natuur geleefd.Eddy's oorlog (2024)
Regie: Joost van der Valk | Cast: Eddy van Wessel
Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf in de nadagen van zijn succesvolle carrière bevindt, wil hij nog eenmaal de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma?s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt. Filmmaker Joost van der Valk volgde hem in deze laatste periode in zijn kielzog en documenteert zo hoe Van Wessel de oorlog via ontmoetingen en interacties met Oekraïners beleeft en vastlegt. Aan de andere kant van de lens ben je echter niet immuun voor al het oorlogsleed. Hoe functioneer je als fotograaf in de surreële werkelijkheid van een oorlog?NieuwsFilm

meest populair