Deze 11 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 11 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'Kung Fu Panda 4' en 'Arthur the King'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Kung Fu Panda 4 (2024)
Regie: Mike Mitchell, Stephanie Stine | Cast: Jack Black, Awkwafina, Viola Davis, Dustin Hoffman | Onze recensie
Po maakt zich op om de spirituele leider van zijn Valley of Peace te worden, maar heeft ook iemand nodig die zijn plaats als Drakenkrijger kan innemen. Als zodanig zal hij ter plekke een nieuwe kungfu-beoefenaar opleiden en een slechterik tegenkomen genaamd de Kameleon die schurken uit het verleden oproept.



Blue Giant (2023)
Regie: Yuzuru Tachikawa | Cast: Yutaka Aoyama, Masayuki Katô, Sayaka Kinoshita, Hidenobu Kiuchi | Onze recensie
Dai Miyamoto's leven staat op zijn kop op de dag dat hij jazz ontdekt. Dai, een voormalig basketbalspeler op de middelbare school, pakt een saxofoon en begint dag en nacht te oefenen, vastbesloten om een van de besten aller tijden te worden. Hij verlaat zijn saaie geboortedorp om naar de bruisende nachtclubs van Tokio te gaan, maar ontdekt al snel dat het leven van een professionele muzikant niet voor bangeriken is weggelegd...



Evil Does Not Exist (2023)
Regie: Ryûsuke Hamaguchi | Cast: Hitoshi Omika, Ryô Nishikawa, Ryûji Kosaka, Ayaka Shibutani | Onze recensie
Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Zoals de generaties voor hen leiden ze een bescheiden leven in harmonie met de natuur. Als op een dag bekend wordt dat er plannen zijn om een glamping vlakbij het huis van Takumi te bouwen met gevolgen voor hun watervoorziening, ontstaat er onrust onder de bewoners. De komst van de glamping zal de vreedzame gemeenschap en omliggende natuur voorgoed veranderen en heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi.



Arthur the King (2024)
Regie: Simon Cellan Jones | Cast: Mark Wahlberg, Simu Liu, Juliet Rylance, Nathalie Emmanuel | Onze recensie
Atleet Michael (Mark Wahlberg) gooide ooit hoge ogen in de wereld van het adventure racen. In een laatste poging om de toppen van zijn kunnen te bereiken neemt hij met zijn team deel aan een prestigieuze adventure race in Zuid-Amerika. Tijdens de lange epische tocht door de bergen en jungles van Ecuador stuit het team op een gewonde zwerfhond, die ze Koning Arthur noemen. Zelfs onder barre omstandigheden weet de hond hen telkens opnieuw te vinden en blijkt Arthur net zo'n levenslustige doorzetter als Michael zelf...



De Terugreis (2024)
Regie: Jelle de Jonge | Cast: Leny Breederveld, Martin van Waardenberg, Janni Goslinga, Trudy de Jong | Onze recensie
Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.



There's Still Tomorrow (2023)
Regie: Paola Cortellesi | Cast: Paola Cortellesi, Valerio Mastandrea, Romana Maggiora Vergano, Emanuela Fanelli | Onze recensie
Delia is een typische huisvrouw in het naoorlogse Italië, wier familie in rep en roer is over de aanstaande verloving van de geliefde eerstgeborene Marcella. De komst van een mysterieuze brief zal Delia echter de moed aanwakkeren om haar gewelddadige echtgenoot onder ogen te zien en zich een betere toekomst voor te stellen.



Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person (2023)
Regie: Ariane Louis-Seize | Cast: Sara Montpetit, Félix-Antoine Bénard, Steve Laplante, Sophie Cadieux | Onze recensie
Sasha (Sara Montpetit) is een tienervampier -nou ja, een tiener van 68- met een probleem. In tegenstelling tot haar vader, moeder en zus komen haar hoektanden niet naar buiten als ze honger heeft maar alleen als ze empathie voelt voor haar slachtoffer. Zelf vindt ze zakjes bloedplasma een prima surrogaat, maar haar ouders vinden het echt hoogste tijd dat ze zich tot een echte vampirella transformeert. Dan ontmoet ze Paul (Félix-Antoine Bénard), een chronisch depressieve puber die ervan overtuigd is dat het leven hem niks te bieden heeft en zich daarom als haar gewillige prooi aanbiedt.



Sleeping Dogs (2024)
Regie: Adam Cooper | Cast: Russell Crowe, Karen Gillan, Marton Csokas, Tommy Flanagan | Onze recensie
Een voormalig rechercheur (Russell Crowe) met geheugenverlies wordt gedwongen een nieuwe blik te werpen op een brute moordzaak die hij zich niet meer kan herinneren. Maar naarmate het bewijs geheimen onthult die verbonden zijn met zijn vergeten verleden, wordt hij geleid naar een ijzingwekkende waarheid... Soms is het beter om geen slapende honden wakker te maken.



Baghead (2023)
Regie: Alberto Corredor | Cast: Freya Allan, Jeremy Irvine, Ruby Barker, Peter Mullan | Onze recensie
Na de dood van haar vervreemde vader ontdekt Iris dat ze een vervallen, eeuwenoude pub heeft geërfd. Ze reist naar Berlijn om het lichaam van haar vader te identificeren en ontmoet de advocaat om de nalatenschap te bespreken. Ze weet niet dat wanneer de akte is ondertekend, ze onlosmakelijk verbonden zal raken met een onuitsprekelijke entiteit die in de kelder van de pub verblijft - Baghead - een vorm veranderend wezen dat in de dood kan veranderen.



Hotel Mokum (2023)
Regie: Yannesh Meijman | Onze recensie
Hotel Mokum is een docufictie over een collectief dat op 16 oktober 2021 het verlaten Hotel Marnix kraakte, midden in het hart van Amsterdam. Gedurende zes weken transformeerde het collectief het hotel tot een thuis, een zelfverklaarde vrijplaats en een oase in een stad verstikt door hypergentrificatie.



Nuclear Now (2022)
Regie: Oliver Stone | Onze recensie
Gezien de opwarming van de aarde door fossiele brandstoffen nog altijd gestaag aanhoudt, wordt het tijd voor de mensheid om de confrontatie aan te gaan met kernangst en alle misinformatie rondom deze schoonste, veiligste en snelste energiebron.



NieuwsFilm

meest populair