Deze 9 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 9 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. Dev Patels 'Monkey Man' en de nieuwste 'Ghostbusters'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Monkey Man (2024)
Regie: Dev Patel | Cast: Dev Patel, Sharlto Copley, Pitobash, Vipin Sharma
Kid is een onopvallende jongeman die zijn geld bijeenschraapt in een illegale vechtclub, waar hij elke nacht weer met een gorillamasker op door populairdere vechters tot moes geslagen wordt. Na jarenlang zijn woede over het verleden te hebben opgekropt, ontdekt Kid een manier om de geheimzinnige elite van de stad te infiltreren. Als hij zijn razernij de vrije loop laat, gebruikt hij zijn handen met mysterieuze littekens om op explosieve manier wraak te nemen op de mannen die hem alles ontnomen hebben.



Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Regie: Gil Kenan | Cast: Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace
De familie Spengler keert terug naar waar het allemaal begon - de iconische brandweerkazerne van New York City - om samen te werken met de originele Ghostbusters, die een uiterst geheim onderzoekslaboratorium hebben ontwikkeld om de opsporende geesten naar een hoger niveau te tillen. Maar wanneer de ontdekking van een oud artefact een kwade kracht ontketent, moeten nieuwe en oude Ghostbusters hun krachten bundelen om hun huis te beschermen en de wereld te redden van een tweede ijstijd.



Immaculate (2024)
Regie: Michael Mohan | Cast: Sydney Sweeney, Álvaro Morte, Simona Tabasco, Benedetta Porcaroli
Cecilia, een Amerikaanse non met een vroom geloof, begint aan een nieuwe reis in een afgelegen klooster op het pittoreske Italiaanse platteland. Cecilia's warme welkom verandert al snel in een nachtmerrie als duidelijk wordt dat haar nieuwe huis een sinister geheim en onuitsprekelijke verschrikkingen herbergt.



La Chimera (2023)
Regie: Alice Rohrwacher | Cast: Josh O'Connor, Carol Duarte, Vincenzo Nemolato, Isabella Rossellini
Jaren 80, Riparbella aan de Tyrreense zee. Iedereen heeft zijn eigen Chimera, iets dat ze proberen te bereiken maar nooit kunnen vinden. De grafrovers van de Tombaroli bende jagen op gemakkelijke rijkdom door Etruskische relikwieën te stelen. Arthur sluit zich bij ze aan en probeert zo de leegte op te vullen die hij voelt sinds hij zijn grote liefde Beniamina verloor. In een avontuurlijke reis tussen de levenden en de doden, tussen bossen en steden, tussen feesten en eenzaamheid, blijkt het lot van alle zoekenden naar de Chimera volledig met elkaar verweven.



Lupin III: The Castle of Cagliostro (1979)
Regie: Hayao Miyazaki | Cast: Yasuo Yamada, Eiko Masuyama, Kiyoshi Kobayashi, Makio Inoue
Lupin de meesterdief komt naar het kleine landje Cagliostro. Hier stuit hij op een gigantische valsmunterij. Ook vindt hij een jong meisje dat wat hulp nodig heeft. Wat hebben deze twee dingen te maken met het grote mysterie van Cagliostro?



The Taste of Freedom (2023)
Regie: Oleksandr Berezan | Cast: Iryna Kudashova, Pavlo Li, Tetiana Malkova, Tomasz Sobczak
Varya droomt ervan om in een chique restaurant te werken. Ze besluit de stap te nemen, zegt haar baan in de snackbar op en vindt werk in een prestigieus restaurant. Daar moet ze wel eerst haar kookkunsten zien te bewijzen tegenover haar collega Lesya, die niet zo blij is met de komst van Varya. Wanneer ze een oud kookboek vindt vol met Oekraïense recepten, is het de geest van schrijfster Olga Franko die haar helpt om de Oekraïense keuken weer in de schijnwerpers te zetten.



Melk (2023)
Regie: Stefanie Kolk | Cast: Frieda Barnhard, Arnoud Bos, Jelmer Chalkiopoulos, Jules Elting
Na de stilgeboorte van hun kindje keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd, beginnen Robins borsten melk aan te maken. Ze hoopt de melk te doneren, maar dit blijkt moeilijker dan verwacht. Terwijl haar huis zich langzaam vult met flesjes, groeit in Robin een ijzingwekkende vastberadenheid.



She Is Conann (2023)
Regie: Bertrand Mandico | Cast: Elina Löwensohn, Christa Théret, Julia Riedler, Claire Duburcq
Reizend door de afgrond vertelt de hond van de onderwereld Rainer over de zes levens van Conann. Zij werd eeuwig ter dood gebracht door haar eigen toekomst, door tijdperken, mythen en eeuwen heen. Van haar kindertijd, als slavin van Sanja en zijn barbaarse horde, tot haar opkomst tot het toppunt van wreedheid aan de poorten van onze wereld.



A Real Job (2023)
Regie: Thomas Lilti | Cast: Vincent Lacoste, François Cluzet, Louise Bourgoin, Adèle Exarchopoulos
Het is een nieuw schooljaar op de middelbare school en Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge vervangende leraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Zonder enige vooropleiding of ervaring komt hij erachter dat het een zware baan is. Al snel komt hij terecht in een lastige situatie met één van zijn leerlingen. Gelukkig laten zijn behulpzame en toegewijde collega's hem niet in de kou staan en ontdekt hij dat de passie voor lesgeven nog bestaat.



NieuwsFilm

meest populair