De beste film van Anya Taylor-Joy is 'The Northman', en haar slechtste heet...

De beste film van Anya Taylor-Joy is 'The Northman', en haar slechtste heet...

De beste film waarin Anya Taylor-Joy speelt is 'The Northman', die een score heeft van 90% op Rotten Tomatoes, maar wat is haar slechtste film?

Anya Taylor-Joy is een grote ster geworden. De voorbije jaren heeft ze in heel wat grote films gespeeld. Zo was ze onlangs nog te zien in een gastrol in Dune Part Two en je zal haar vanaf 22 mei kunnen zien als Furiosa in de nieuwe Mad Max-film Furiosa: A Mad Max Saga. Haar beste film blijft The Northman, maar wat is haar slechtste film?

The Northman is samen met The Witch - wat haar filmdebuut was - de beste films waarin Taylor-Joy in meespeelde. Beide films, die geregisseerd zijn door Robert Eggers, hebben op Rotten Tomatoes een score van 90%. Naast een paar geweldige films te doen, was Taylor-Joy ook te zien in een aantal mindere films. Denk maar aan The New Mutants. Maar dit is niet haar slechtste film.

Playmobil
In 2019 kwam er een film uit over het speelgoed Playmobil, genaamd Playmobil: The Movie. De live-action/animatiefilm werd geregisseerd door Lino DiSalvo in zijn filmregiedebuut en is de slechtste film van Taylor-Joy, die de hoofdrol speelt van Marla Brenner. In de film zie je haar personage zowel in live-action als in animatie in de vorm van een Playmobil-figuur.

Playmobil: The Movie volgt Marla Brenner, een meisje dat verantwoordelijk is geworden voor haar broer Charlie (Gabriel Bateman), die eenzaam en losgekoppeld van haar is geraakt na de dood van hun ouders bij een auto-ongeluk. Op een avond glipt Charlie weg om een speelgoedmuseum met een Playmobil-tentoonstelling te bezoeken. Nadat Marla daar aankomt, verlicht een vuurtoren hen en transporteert hen naar de Playmobil-wereld. Daar raken ze betrokken bij een plan om de bevolking gevangen te nemen door keizer Maximus.

Slechtste score
Playmobil: The Movie is de slechtste film waarin Taylor-Joy in te zien is en heeft de slechtste score op Rotten Tomatoes van alle films waarin ze speelt. Het heeft op de website een score van slechts 18%. Het publiek was wel positiever over de film, die een publiekscore heeft van 62%. Maar het blijft wel een van haar films met de laagste scores.


Het kritische oordeel van de site luidt: "Net zoals het speelgoed waarvoor het adverteert, lijkt Playmobil: The Movie helaas voorbestemd om te worden beschouwd als een oppervlakkig vergelijkbaar maar minder wenselijk alternatief voor de concurrentie."

Kijken?
Gelukkig kwam er in 2022 de film The Northman uit, die nog eens toonde wat voor talent Taylor-Joy heeft. Het is nu nog steeds haar beste film tot nu toe, samen met haar filmdebuut The Witch. Maar daar kan binnenkort verandering in komen, want Taylor-Joy is vanaf volgende maand te zien in Furiosa, een film waar heel hard naar uitgekeken wordt. Het is afwachten of het de verwachtingen zal voldoen, maar het zal sowieso beter zijn dan Playmobil: The Movie.


Wil je Playmobil: The Movie toch eens zien? Je kan de film niet terugvinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan het wel huren en kopen op onder andere Pathé Thuis. Zie je Taylor-Joy liever in haar beste film tot nu toe? Je kan The Northman bekijken op onder andere Prime Video of je kan de film ook huren en kopen op onder andere Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair