Dit 'Harry Potter'-personage werd flink onderbenut in de films

Dit 'Harry Potter'-personage werd flink onderbenut in de films

Fleur Delacour werd in de 'Harry Potter'-films gespeeld door Clémence Poésy.

In de Harry Potter-films zijn er veel personages te zien, maar ze kregen niet allemaal de aandacht die ze verdienden. Zo heb je Fleur Delacour, die in de films gespeeld werd door Clémence Poésy. Ze werd flink onderbenut in de films en veel van haar beste momenten kwamen niet eens voor in de films. Let op: SPOILERS!

Fleur Delacour is voor het eerst te zien in Harry Potter and the Goblet of Fire, de vierde Harry Potter-film die uitkwam in 2005. Deze film werd geregisseerd door Mike Newell en volgt Harry Potter (Daniel Radcliffe) in zijn vierde jaar op Zweinstein, waarin hij door de Vuurbeker wordt gekozen om deel te nemen aan het Toverschool Toernooi.

Toernooi
Fleur Delacour is een van de beste studenten van Beauxbatons Academie voor Toverkunst en gaat in the Goblet of Fire naar Zweinstein om deel te nemen aan het Toverschool Toernooi. Ze moet tijdens het toernooi onder andere haar zus Gabrielle redden, wat haar uiteindelijk niet lukt waardoor Harry Gabrielle moet redden.

Fleur eindigt het toernooi op de laatste plaats, maar ontwikkelt een vriendschap met Harry en Ron (Rupert Grint) vanwege hun steun. Na haar afstuderen ontmoet ze Ron's oudste broer Bill en de twee trouwen uiteindelijk.

Half-Blood Prince
Fleur voelt als een overbodig personage omdat veel van haar beste momenten na Harry Potter and the Goblet of Fire uit de films zijn geknipt. Het grootste gemis is haar afwezigheid in Harry Potter and the Half-Blood Prince. In de boeken komt Fleur voor in dit deel van het verhaal waar haar liefde voor Bill voor spanning zorgt met zijn moeder en zussen, die dachten dat ze alleen van Bill hield vanwege zijn uiterlijk.


Fleur weerlegt hun beweringen en blijft bij Bill nadat hij is aangevallen door de weerwolf Fenrir Vaalhaar. Door het ontbreken van dit kleine maar betekenisvolle plot blijft haar filmversie een mooi achtergrondpersonage. Poésy was geïnteresseerd om terug te keren in the Half-Blood Prince, maar verscheen dus niet in de film.

Deathly Hallows
De volgende keer dat we Fleur te zien krijgen in de films is in Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1. Ook in Deathly Hallows Part 2 speelt ze mee. In Deathly Hallows Part 1 nemen Fleur en Bill deel aan de operatie om Harry veilig naar het Nest (the Burrow) te begeleiden door zichzelf te vermommen als Harry. Ze zijn getuige van de moord op Mad-Eye Moody (Dwaaloog Dolleman) door Voldemort. Het stel houdt hun bruiloft en receptie bij het Nest, maar het evenement wordt onderbroken wanneer Dooddoeners aanvallen na de val van het Ministerie van Toverkunst.


In de laatste Harry Potter-film laten Fleur en Bill Ron bij hen verblijven nadat hij Harry en Hermelien (Emma Watson) heeft verlaten tijdens hun zoektocht naar Gruzielementen. De pasgetrouwden bieden later een veilig onderkomen voor het trio en anderen die uit Malfidus Manor zijn gered. Zowel Bill als Fleur vechten voor de Orde tijdens de Slag om Zweinstein en overleven het.

Kijken?
Wil je Fleur Delacour zien in de Harry Potter-films? Harry Potter and the Goblet of Fire kan je bekijken op HBO Max en kan je huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis. Ook de twee Deathly Hallows-films waarin Fleur te zien is kan je bekijken op HBO Max en huren en kopen op Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair